Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 415
  • 265
  •   1
Отговори
# 135
Не разбирам жените, които се примиряват с такова отношение, а дори защитават такива мъже. Няма значение, дали му е иззела функциите, кой гледа повече децата, и кой повече работи. И как съветвате авторката, че едва ли не, да се примири с това че не я забелязват.  Абе, как се живее така,бе ? Как?
Жените искаме внимание и отношение. Това е.

# 136
  • София
Разбира се, че има значение. Тя иска внимание, но си е постлала за друго. Може да продължи по този начин и да чака някой, който видно има нулева мотивция да си мръдне пръста за нея, да й го дава, или да промени начина, по когото си организира отношенията, и да приоритизира себе си пред кухненската мивка.

# 137
  • София
Щом веднъж е свикнал така няма да е готов да промени нищо. И защо да променя нещо, той си е много добре! В момента тя е в патова ситуация, да не кажа в губеща роля.

# 138
Не се чувствам добре със съпруга си. Разбира се той твърди, че аз съм луда. Аз съм човек, който следи всичко изкъсо и нещата се случват по най-добрия начин ако си ги свърша сама. Това е грешка, знам. Натоварвам се само аз (разбирайте с всичко вкъщи - пазаруване, готвене, чистене, зъболекари, лекари, покупка на подаръци, организиране на почивки). Крайно ме изнервя, когато той ми каже неща от рода на “трябва да свършиМ еди какво си” - което пак значи аз да го свърша.  Или като почне да ми нарежда какво да купя вместо един път и той да го свърши - пазаруваме през ебаг, има акаунта ни, за офиса му разни неща той купува през платформата - не е да не знае как става.

Вторият ми проблем е че той има много хобита - отнемат му по над 24часа на седмица - осъзнава, че прекалява, но не се чувства виновен като седне да играе шах още в 20ч вечерта преди децата да са легнали и приключи в 12ч (след което веднага си ляга, защото е уморен, нали…).

Ако сме някъде (че то дори и вкъщи) и сме с други хора - не сяда до мен на маса, все му е тая къде съм, не ме прегръща
/целува (тук не говорим пред хора) - въобще близост всякаква липсва. Ако аз кажа нещо на въпреки или се нацупва, или го използва за карт бланш да си прави каквото му е кеф и после се оправдава, че “съм го ядосала”.

И ако някак си в забързаното си ежедневие успявам да не се ядосвам, то идва момент да сме на почивка с децата (на почти 2 и 5,5г момчета) - те ни ядосват, той пак си практикува хобитата (тича много), аз оставам сама с тях. В комплект с липсата на близост идват и моменти, в които на мен ми се отказват елементарни неща - например съм го помолила да ме снима някъде. Снощи го помолих да види една снимка дали смята, че е размазана (понеже разбира повече от мен) и ми се каза - сори, няма, не ми е интересно. Чудесно, но и на мен не са ми интересни неговите хобита обаче слушам за тях нон стоп и се мъкна по маратоните му барабар с двете деца. Та общо взето дори и минимални мои желания, които биха му отнели 2минути и 0лв, той предпочита да пренебрегне без да му мигне окото.

Та, не знам какво да правя, че да се почувствам добре. Разбира се не е така постоянно, но като цяло хобитата са факт, липсата на внимание към мен също, както и че всичките отговорностите са на моите плещи.
Осигурила си му твърде много свободно време и никакви задължения в семейството. Сам или следвайки удобни съвети, той е запълнил това време с хобита. Точно както сега ти биваш съветвана да намалиш темпото и да си намериш твои.
С две малки деца не знам как ще се получи това. Мисля, че ще ти е трудно да намериш сама удачен подход, който да проработи.

# 139
Щом веднъж е свикнал така няма да е готов да промени нищо. И защо да променя нещо, той си е много добре! В момента тя е в патова ситуация, да не кажа в губеща роля.

Защото ще я загуби, рано или късно.

# 140
За мен пък са ок подобни отношения. При мои познати виждам това сърдене, ама ММ не ми обръща внимание. Вкъщи пък е обратното, той ми се сърди, че не му обръщам. Това са детинщини.
Няма как от нз си колко години заедно и да искаш постоянно да гушкаш, да държиш за ръчичка, инфантилно ми е.. Аз не съм любвеобилна. Не виждам лошо в това, да играе шах, да има някакви хобита, да излизаме отделно. Това си е глътка свеж въздух, иначе е досадно да сме залепени като гербови марки. Скоро ММ ще ходи за 1 вечер в др град да празнува с приятели, аз се радвам, ще си лежа и гледам филми на спокойствие, лично пространство му се вика.

# 141

А може и това да цели.
Мъжете са нерешителни и в повечето случаи жената прави първата крачка към раздялата. Така хем той непричом, хем после следва натякването "ми то ти така поиска, сега се оправяй сама".

# 142
Имаме няколко такива семейни двойки от дълги години заедно. Мъжете винаги липсват и са много заети .Всеки си прави това, което му хареса, никой не държи сметка на другия и си живеят, като добри приятели съквартиранти.
Аз така, нито мога, нито бих се чувствала добре.
Дори и секс не правят. Ма, какво е това семейство, и за чий са заедно?

# 143
Е, те и ако секс не правят, авторката да си намери любовник. 🤣

# 144
За мен пък са ок подобни отношения. При мои познати виждам това сърдене, ама ММ не ми обръща внимание. Вкъщи пък е обратното, той ми се сърди, че не му обръщам. Това са детинщини.
Няма как от нз си колко години заедно и да искаш постоянно да гушкаш, да държиш за ръчичка, инфантилно ми е.. Аз не съм любвеобилна. Не виждам лошо в това, да играе шах, да има някакви хобита, да излизаме отделно. Това си е глътка свеж въздух, иначе е досадно да сме залепени като гербови марки. Скоро ММ ще ходи за 1 вечер в др град да празнува с приятели, аз се радвам, ще си лежа и гледам филми на спокойствие, лично пространство му се вика.

Никъде авторката не е писала, че иска нон стоп милувки и целувки и държене на ръката.
Тя въобще не получава.

# 145
  • София

Ако изобщо му дреме загубването извън удобството, което тя му създава. Ползването й за инструмент. Емоционално може той вече да е като да не му е важна. Ние не знаем какво точно се случва и какво му е в главата.

# 146
Важна му е защото му е удобна. Чистачка, готвачка и перачка и децата му гледа, а той и с тях със сигурност не се занимава грам, освен някакви общи приказки.
Когато го е зарязала преди, той се е променил и обещавал, но не защото я обича, а защото губи сгодната домакиня.
Като се е върнала пак е почнал отначало.
Ама това авторката не го стопля.
Има мъже не им пука, но ако почнат приказки за раздяла правят мили очи. Какво ще кажат хората, изведнъж се сещат, че има деца и що да се разделя с тях. Кой ще прави мусаката? Въобще пиявици са такива мъже.
Една позната имах с подобни отношения. За щастие беше финансово независима. С три деца.
Децата били възпитани, не създавали проблеми. Научила ги да си чистят след себе си и да помагат в къщната работа. Иначе се оплакваше, че мъжът и е като малко дете и трябва след него да върви, което е изтощително.
Един ден той заминал в командировка и тя установила, че този месец без него бил прекрасен. Най-сетне свободна, щастлива, спокойна и с повечко свободно време за нея си. Като се върнал му казала точно това. Иска развод, защото нито се обичат, а на всичкото отгоре я натоварва и да живее като на хотел за нея не е ок. Тогава той се завайкал, че и приказвал как много я обичал. Тя се учудила и попитала как ме обичаш, като от 5 години секс не сме правили, че и любовници си въртиш. Иначе знаела, че си имал забежки, но отдавна и минало и не се дразнела, нито му е казала, че знае. Логично, като е спряла и тя да го обича, няма за какво да ревнува. И му била шута.
2 години правил жалки опити за сдобряване, ама не минал номера.

# 147
  • София
А може и да не я загуби. Някои хора не си тръгват никак лесно, дори когато са третирани като фикус. А тези, които имат навика да третират така другите се сещат, че може да ги загубят, чак когато вече се е случило. Какъв човек полага грижи за друг само когато усети опасност да го загуби? За какво отношение говори това? На него не изглежда да му пука за цялата работа, която тя върши, и която тя поставя над себе си, пък се очаква нещо да му пука за нея. Затова и казвам - сбъркани приоритети и лоши навици, които тя самата е култивирала у него, и тя трябва да изкорени, първо от себе си.

# 148
Самият му отговор при молбата да и погледна снимка за минута е изключително показателен. Било му скучно или досадно, нещо такова. И след такъв отговор тя още драпа за милувки.

# 149
Чета ви. Благодаря за коментарите.

Странното е че имахме дълга почивка надалече сами, на която не се сети да отвори компютъра. Като в паралелна реалност, която свърши.

Секс не правим само като се скараме, иначе там проблеми няма.

Всички ме нападнахте, но аз наистина не виждам лошо вечер да свърша каквото има за вършене, той да си поседи на компютъра и после да правим нещо заедно. Не би ли трябвало да е щастлив?

Хобита, работа и ангажименти си имам. В София не усещам кой знае колко някаква липса, но като отидем някъде на почивка с друга двойка и ги видя да се държат мило един с друг, а аз съм като детегледачка, която той е наел за почивката и ми става криво.

Общи условия

Активация на акаунт