Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 363
  • 265
  •   1
Отговори
# 45
Амиии не че давам идеи, но предишната си квартира я напуснах, защото хазяйката ми беше идиотка и беше спряла тока от централното табло заради съквартирантите....

Това, че галантния мъж бил мазньо, говори много за манталитета на мъжа ти. Щом не откиня на разговори и игнориране, май нямаш много варианти. Единият е да се примириш, вторият е децата, куфара и у мама временно, третият - като втория, ама фурева.

# 46
Само това оставаше - едно семейство и за да се свърши работа, да се разчита на манипулации! Тогава защо са заедно, за да си играят на лъженка ли? Мъжът какво е, първото дете в семейството и мама трябва да го прилъгва да си обуе чорапите, да си сложи шапката и да си прибере играчките?
ОМГ! Ами защото на мъжа така му е по-приятно и като го погалиш по косъма, върши нещата с желание, а не по задължение, затова! Все едно да попиташ защо един мъж трябва да казва на жена си, че я обича или колко е красива - нали и го е казал вече, а тя не се е променила оттогава.

# 47
Не мисля, че си права.
Няма да проработи.
Дори и да се промени, отново ще е за кратко.
И аз не мисля, че съм права. Първо, защото лежа в момента. И второ, защото съм прав Wink
Кучето и мъжът скачат според тоягата Simple Smile Приемем ли една жена за даденост, караме както ни е удобно и не си даваме зор. Но като усетим, че тя ни се изплъзва, търчим подире и.

Ауу, извинявам се, ама не пише никъде че си мъж. Боб не мога да фърлям Grinning
Само че в случая тая игра вече е играна. И няма смисъл да бъде повтаряна.

Няма проблем ако не свърша нещо. Напомня ми се пак.
Не е драма и да е мръсно вкъщи или да не е сготвено.
Не е проблем да го оставя без храна - поръчва си.

Ядосвам го например ако ми откаже нещо и аз измрънкам - класически пример за карт бланш да прави нещо дето него го кефи.

И пак казвам - не ми пука дали чисти, готви итн. Искам като приключавечер с домашните задължения да остави компютъра и да седне да изпие чаша вино с мен. С не да чувам “само една игра”, “ей сега”. Той се нервира, че е загубил игра и следва нова и нова докато стане време за лягане.

Явно няма да го бъде.
Какви са му точно тия хобита?
Отделя ли време да ти помага за пазаруване, чистене, дори готвене?
Грижите му за децата в какво се изразяват?
Реално какво върши тоз твой съпруг в този дом? Каква му е ролята?
Секс правите ли въобще?
Общуването ви в какво точно се изразява?

Ходих преди врече на психолох. Съветът беше да обърна повече внимание на себе си и да пусна контролът. Резултатът беше мръсна къща и празен хладилник. Не се трогва ама грам. И не говорим за ден-2. Без грам мрънкане от моя страна

Ясна е работата. Няма да ви се получи. Темата е безмислена. Но ти не го осъзнаваш. Ще си чукаш още главата докато стоплиш и ще изхабиш много време докато наистина решиш да си търсиш щастието. Може и да го изпуснеш накрая.
Та реално тоя мъж за какво ти е?
Що драпаш толкоз за внимание?
Какво толкова има за обичане в този човек?

Въпросите са риторични. Дори не е нужно да ми отговаряш тук. Отговори си на себе си.

# 48
  • Пловдив
Това, че галантния мъж бил мазньо, говори много за манталитета на мъжа ти. Щом не откиня на разговори и игнориране, май нямаш много варианти. Единият е да се примириш, вторият е децата, куфара и у мама временно, третият - като втория, ама фурева.
Може и да си намери собствени занимания, той играе шах, тя играе кенди кръш (или каквото я влече). Той е излязъл с приятели, тя излиза с приятелки. Да спре да е постоянно на разположение. Но на мен ми идва от вътре, аз така си живея.

# 49
Скрит текст:
Пробва ли с игнориране и изключване от домашните 'придобивки'? Няма сготвена вечеря - изумяваш се ама как така няма вечеря, че ние с децата вече вечеряхме. Или любимата му тениска не е изпрана - ама как така, моите и на децата дрехите вече даже изсъхнаха и ги прибрах в гардероба. Нещо говори по хобито си - извинявай, но х и у с децата са ми много спешни и важни, после ще ти обърна внимание. Започва да се ядосва - ама я си влез в релсите, какви са тези истерии. Измисляй си ангажименти, предупреждавай седмица предварително и си излизай сама.

Не работи. Наистина не му дреме. Пере сам. Реаторанти с доставка - колкото искаш. Не са проблем парите, може да поръчва колкото си иска. Чистотата също не е проблем - все може да си освободи местенце да намести компютъра. Наистина не се сещам с какво мога да го трогна. Трябва да спре токът, друго няма.

Говорили сме го това на шега не веднъж като сме се събирали със сестра му и майка му понеже новият приятел на сестра му е изключително галантен и моят мъж твърди, че това било мазнене и лицемерно поведение…

Вие пак зачекнахте домашните въпроси. Доставката на храна отнема 5минути, намерих жена за почистване, обичам да готвя - наистина не ми е проблем. Отношението е проблемът.
[/b]

Е, то едното е следствие на другото!
Явно имаш още енергия да губиш за разпаднали се отношения.

# 50
  • София
Галиш по косъма домашен любимец. Бъркаш вършенето на необходимите оперативни неща в семейството и обясненията в любов. В едно семейство има много неща, които просто трябва да бъдат свършени. Въпрос на отговорност, а не дали ще ги свърши с желание или нежелание.

# 51
А моят косъм кой ще го погали?
А мъжът малоумен ли е?
А ако е малоумен, какво правя аз с този мъж?

Не съм фен на манипулациите. По-добре сама, отколкото с мързелив пу*ьо, който не може сам да си намери гребена и с полицейско куче и да се вчеше.

Може и да си намери собствени занимания, той играе шах, тя играе кенди кръш (или каквото я влече). Той е излязъл с приятели, тя излиза с приятелки. Да спре да е постоянно на разположение. Но на мен ми идва от вътре, аз така си живея.
А децата? Ако нямаше деца, бих посъветвала да го прати там, дето слънце не огрява и да си сипе вино, ама..

# 52
Рози и Бодли, има жени обичат да ги подритват, да ги унижават.
А всъщност във въпросния мъж няма нищо за обичане. Не я разбирам авторката. Да се оправя.
Дори съм сигурна, че и в началото е бил такъв.

# 53
  • Пловдив

А децата? Ако нямаше деца, бих посъветвала да го прати там, дето слънце не огрява и да си сипе вино, ама..
Е аз да не би да нямам деца, едната вечер излиза той, едната аз.

# 54
Твърде много уважавам мъжа си, за да го манипулирам и да му мяукам. Той да не е някой идиот? На мен би ми било обидно все да ме “обработват”.
Това няма нищо общо с това дали ми казва, че съм красива и аз дали му казвам, че го обичам.

# 55
Янтра, не съм никак сигурна , че твоят мъж е като нейния.

# 56
Защо не седнеш да говориш директно с него без тактики и игрички, кажи му, че вече не можеш да я караш така, обясни му всичко, което си написала тук. Питай го дали е способен да промени нещо или да се разделяте. Отговора е повече от ясен какъв ще бъде, но поне да не се чудиш на коя пета да се въртиш и какви игрички и манипулации да правиш. За мен прямия разговор е най-доброто нещо. Как може да живееш с един човек толкова години, да имате две деца и да не може да обсъдите какво ще правите за напред. За мен всички мяукания, баукания и т.н няма да дадат резултат, да седнат да говорят като възрастни, а да не се правят на животни.

# 57
  • Пловдив
Янтра, не съм никак сигурна , че твоят мъж е като нейния.
Е, то и аз не съм като нея. Очевидно. Аз говоря за собствената си рецепта за справяне с живота и брака.

# 58
Явно имаш още енергия да губиш за разпаднали се отношения.
Е, хайде сега - "разпаднали се отношения"... Доколкото разбирам, мъжът е съвсем приличен екземпляр - нито е пияница, нито безработен, нито насилник, нито конфликтна личност. Просто от известно време е изгубил интерес към съпругата си. Пък и нека си говорим честно - колкото и да е добре тя материално, едно е да живее с мъж, който също изкарва хубави пари, съвсем друго - сама с две малки деца на ръце след подялба на имущество... А вероятността след раздяла да си намери друг за постоянно е... в най-добрия случай едноцифрен процент...

Твърде много уважавам мъжа си, за да го манипулирам и да му мяукам. Той да не е някой идиот? На мен би ми било обидно все да ме “обработват”.
Това няма нищо общо с това дали ми казва, че съм красива и аз дали му казвам, че го обичам.
Ама моля ти се, как ще има нещо общо! Ние, мъжете, по цял ден си седим и си мислим: "Ах, колко е красива жена ми! Непременно трябва да и го кажа пак, щото от вчера може да го е забравила!" Grinning

Това, че ти не забелязваш "обработката" не означава, че тя липсва. Означава, че е извършена правилно. Добрата манипулация е като добрия грим - околните не го забелязват, защото създава впечатление за нещо естествено.

Последна редакция: сб, 01 яну 2022, 18:34 от Happy.new.2022

# 59
Рози и Бодли, има жени обичат да ги подритват, да ги унижават.
А всъщност във въпросния мъж няма нищо за обичане. Не я разбирам авторката. Да се оправя.
Дори съм сигурна, че и в началото е бил такъв.

Авторката копнее за милувка..
А мъж и се кефи като на хотел ол инклузив. Децата сигурно са също само за радост преди да седне на компютъра.
Ще и писне предполагам ..в един момент

Общи условия

Активация на акаунт