КГБ = Клуб на Готините Баби - 207

• 54 828
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник на акушерки и гинеколозите! Честит да ни е и бабинден! Да сме здрави, че да се радваме на внуците!
Аз снощи извадих едно бутче от фризера и днес ще измисля как да го наготвя. Или с бял чеснов сос, или с ориз. Ама май ще е с ориз, че със соса доста хляб отива, а не ми е вкусно без него.

# 181
  • София
Тя е малко момиче
на шейсет и отгоре.
Тя избягва да тича.
Тя е вкъщи затворена,
а я будят мечтите,
все така неулегнали.
Тя изглежда сърдита,
със клепачи натегнали,
но зад строгите клепки
и в сърцето й кротко
има порив и трепкане,
има гръбче на котка,
има смях и вълнение,
и ръка за погалване,
уморено търпение
и искра за запалване.
И добре, че е баба
и децата посреща,
че алиби й трябва
да политне към нещо,
нещо светло и звънко
тя да си пожелае,
и да хукне навънка,
за да си поиграе…  

Честит празник на бабите! Може да не помагаме при раждане, но отглеждаме внуци. Да са живи и здрави и гинеколозите и акушерките.
Хубав сняг е навалял

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 11:31 от Шпунц

# 182
  • Варна
Честит Бабинден, Ка-Ге-Бе-йки!  Nerd
Да сме живи-здрави, да се радваме на здрави и умни деца и внуци! Дай Боже и прабаби да станем!  Flowers Four Leaf Clover
Да са живи и здрави всички акушерки и гинеколози, да помагат да се раждат здрави дечица!  Flowers Four Leaf Clover

Вчера ДС го изписаха от болницата, два дни!!! Изследванията му са много добри, не се е видяло нищо лошо, махнали му катетъра от корема, но го поставили "отпред".....
Доктора му предложил след месец да му отстранят простатата и той е съгласен. Нали Бори му остави стария си компютър, всичко е прочел за "простатата, и без нея", в момента е на антибиотик, като се успокои възпалението- това го чака, операция.
Като го настанили в стаята, казал на Дилянчето: "Ох, ох, в една стая съм с едни старчоци.....", а те били по-млади от него!  Laughing
Това е при нас- стоим на топло, гледаме сериали и чакаме да се вдигне живака в термометъра. То се е видяло, че и тази зима сняг няма да газим!  Nature Snowflake
Утре на обяд съм на банкет послучай Бабинден с тракийците, дано да спре поне вятъра!  

Хубав празничен ден, момичета! Наздраве!  Wine Glass

Скрит текст:
Сега видях, на клона много читатели :
 4 Потребители и 3 Гости преглежда(т) тази тема.

deniq
tanitatania
vaya11

+ 1 скрити потребители

[/b]

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 14:15 от tanitatania

# 183
  • Кубрат/ Пишурка
Имаме си бебкаа! Тони за втори път стана баба нощес на беба Атилианна! Може да ви се стори малко странно името, но сами са го измислили : първата буква на таткото Асен, втората на майката - Тереза, има и на баба Тони! И беба и мама са добре и след 3 часа са ги изписали. Не знаех, че в Германия толкова бързо действат.

# 184
  • София
Добро утро!
Добре дошло на новото бебе! Да е здраво, ящно и поспаливо!
Янке, не винаги и не навсякъде изписват веднага в Герм.
Ани и двата пъти я изписаха на 3тия ден. Беше в родилно отделение на градската болница. Нямаха усложнения с бебетата, но ги наблюдаваха през това време. Първия път и гаджето беше в стаята с нея. Сега заради Короната не разрешиха, само на раждането присъства.

# 185
Ихааа , прекрасна новина!Честита рожба!

# 186
Честита рожба, здраве на всички, щастливо  и спокойно дете да е !

# 187
Честита внучка на Тони!
Здравичка и спокойна бебка да е!

Какво правите днес ?
Аз малко фирма Василка го раздавам .
Пера,простирам и през това време фасулът се сготви 😄
Купувам от пазара турски фасул,който увира много бързо и вкусеен
Онзи ден лещата та Крина я варих почти три часа.Че бях купила голям пакет.Е, днес кокошките и се зарадваха🙃😄

Танче, видях те на празника ви!
ДС да се оправя!
Разсмя ме със старчоците.
Ама той наистина младее !

Хайде,приятен остатък от деня!
Кой пред тв,книжка,плетка ,телефон,таблет,кафе,чай вино  и т.н.🙃😄

# 188
  • тук, на мястото си
Здравейте!
Два дни не съм се качвала на клона и не съм надничала  в темата.

Честита рожденичка на Марулетка!

Честито бебешонка! ( не разбрах на кого, но няма значение)

Честит празник по стара традиция! Живи и здрави на всички баби!
Докато бяхме на село едно време всяка година празнувахме Бабин ден. Без значение булки или баби от цяло село жените се събирахме, всяка носеше по нещо - баница, кекс, сладки, бонбони и др., черпехме се и се забавлявахме.

# 189
  • Вила Великула
Честита бебка на баба Тони. Да е много здравичка и много да ги радва.
При мен нищо ново.
Едва днес успях да разваля коледната украса и елхата. После и аз като Гъбката го раздавах чистачка. Сега пера, хляба се пече, а аз преди да седна да работя, нагледах къщичката.
Толкова се радвам, че ви има и на едно място са събрани толкова добри хора. Да всеки със странностите си, понякога има и посдърпвания, но това е част от живота.
Аз напоследък се нагледах на толкова лошотия, че ми стига за цял живот. Опитвам се да не мисля за това, но постоянно се питам-защо? Алчност, злоба, завист и надменност - пази боже.
Аз все пак продължавам напред с гордо вдигната глава и вярвам, че доброто ще победи. Хората са казали - няма ненаказано зло.
Стига съм ви занимавала с тези проблеми. Прегръщам ви.

# 190
  • София
Ето ме и мен!
Добре дошло на малкото човече, внучката на Тони! Да има щастливо детство Атилианна.
Ние днес бяхме на гости в Елин Пелин, на най-добрите ни приятели от военните години. Изкарахме чудесно. Заредихме се със спомени от младини. Срещата ни беше тематична. Техния син тези дни покори Килиманджаро в Танзания - Африка. То не е точно връх, а вулкан, който на външен вид прилича на продълговато плато. Височината му е 5895 м. В Уикипедия го дават с 3 м. по-нисък. Групата се състои от 28 човека, като всеки си има персонален шерпа. Това качване е пробно. Догодина имат план, да се събере група от 50 човека, които ще бъдат вписани в рекордите на Гинес за най-многобройна група изкачила Килиманджаро. Моя близка има цех за торти и ми изработи торта с вулкана, с името на момчето и още надпис Килиманджаро. Имаше също Бг, трибагреник и една калинка за късмет. Много тематична торта. Да не ви казвам колко вкусна беше. Simple Smile
Сега почивка от почивката. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 191
Добре дошла на новата госпожица Атилианна! Жива, здрава и да има щастлив живот!  На баба Тони честито! Да е здрава, за да помага и да ѝ се радва!

И при нас най-после заваля сняг! Дори натрупа 5-6 см. Аз го обичам само, докато вали. Дано прочисти въздуха и да пукнат всички вируси!
Иначе цял ден лежане, гледане на  "коронацията" на президента, после гледане  на Конгреса, после преглед на фейсбук и така  в нищоправене мина съботния ден. Дори и не готвих. Имах панирани чушки и доматен сос от вчера.  Снощи син ми пече риба, която другият син донесе от Варна. Поканиха ме у тях да я ядем, ама не исках да си развалям плодовия ден и отказах поканата.  Донесе  ми днес за обяд. Сега приготвих  едно пиле и  сърми с ориз и кайма.   Утре ще ги метна във фурната , а за мен съм намислила картофена яхния в мултикукъра. После пак ще лежа цял ден. От мързел, не заради друго.
И на вас пожелавам лежерен неделен ден!

# 192
  • София
Къде се изпокрихте днес?
Май сте на ски и шейни -нали понатрупа сняг.
Днес реших да не излизам, правих маска на косата си, после я мих, суших.
Но 100 пъти съжалих, то се обездвижих, едвам ми мина деня. Изядох сума ти глупости, тъпках се регулярно. А като излеза поне по 3 -4 ч.нищо не хапвам навън. Смея ли - нали редовно гледам Кошмари в кухнята...
И май пак заваля навън - остро протестирам и възразявам.
Не мога да си намеря интересен сериал - да предложите нещо, моля.
Фло, миналата седмица гледах репортажа за Килиманджаро.
Интересно е било за туристите.

# 193
  • София
Добро утро и хубав ден!
АЙША, как къде се изпокрихме? Нали ГРЕТИ ни пожела лежерен неделен ден? Явно толкова лежерно ни е било, та даже да пишем ни е домързяло.
Днес съм ранобудна. Допивам си кафето и политам към тръстиката. После имам да свърша още две задачки и се прибирам. Сменят ни Булстата, та затова трябва да вадим нов електронен подпис, срещу 39 лв.,а и прежда не ми достига за пуловерчето на Сладичка. Та такива ми ти работи.

# 194
  • тук, на мястото си
Добър ден, кагебейки!
Желая ви хубава нова седмица!

Общи условия

Активация на акаунт