Лидл 159 - Януарско ново начало

• 140 139
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 905
Мерси Соул, ще го взема за проба значи.
До сега го подминавах, защото мислех, че е обогатен дезинфектант, както писаха по нагоре.
ММ полза крем с масло от чаено дърво на DR. FORSTER и много го харесва, вероятно и този ще му допадне.

# 1 906
Дано остане доволен. Постоянно презареждам баща ми, аз не съм го ползвала. Този и SOS кремът са му топ избор. Едва след тях идва специализираната козметика на Биодерма, А-дерма, Юсерин. С тях сравнява. Първоначално не му казах цената, не вярва в евтините продукти, обучавам го да не гледа цените. Smiley

# 1 907
Аз съм от харесващите масло от чаено дърво. Отдавна го гледам този крем и все го отлагам за "следващия път". 🙂 Но все някога ще купя. ☺ Ако не ми е ок за ръцете (заради аромата или заради друго), ще използвам за краката или като "дезинфектант"...
Скрит текст:
По принцип, купувам шишенце с масло от чаено дърво. Използвам за маски за лице, за мазане на пъпки (това при мен е рядкост), понякога добавям няколко капки в шампоана, разреждам капки от маслото със зехтин и използвам за мазане на ноктите на краката или пък за ноктите на ръцете.    
От лидълските кремове за ръце (тези, които съм пробвала) най-много харесвам кремът Q10 Аnti-ageing с жълтата капачка. След това са кремът SOS и този със зелената капачка. SOS не ми е за ежедневна употреба, а този със зелената капачка слагам предимно в по-топлите сезони (избягвам да го слагам преди лягане, че ароматът ме разсейва ☺, иначе го намирам за много приятен аромат за през деня- но не обичам кремовете да ми миришат много, особено преди сън). Кремът с парфюм не съм го пробвала- когато се наканя, все не е наличен при нас. 🙂

# 1 908
  • София
Момичета, да сте срещали по софииските магазини някъде останала дървена кухня от тези, които пускаха по празниците?
Тази сутрин имаше в магазина на бул. Сливница.

# 1 909
Забравих да пиша, че взех едни дамски черни чорапи за малката...и още им се чудя. ☺🤔 Пак са от "рехавия" тип, все едно са с по-малко бримки, но сякаш не чак толкова, колкото черните детски чорапи, които пускаха преди няколко седмици...Доста ще се почудя дали да ги задържа, единственият им голям плюс е черният цвят...🤔

# 1 910
  • София

"... маслото от градиннски чай и екстрактът от полски хвощ намаляват изпотяването, което го прави подходящ за употреба под защитни ръкавици. ..."

# 1 911
  • София
Момичета, да сте срещали по софииските магазини някъде останала дървена кухня от тези, които пускаха по празниците?

В Студентски град днес имаше поне 10 кутии.

# 1 912
Долче, и аз обичам черни чорапи и последно вземах от Пепко, 3.50 за три чифта май... Трябва да ги изровя и сравня.

Тая седмица още не съм ходила в Лидл, но бях на нощна разходка до Фантастико за термо чорапи и разни други неща. Сравнени двата, Лидл ми става все по-бюджетен. Била пък имат някаква игра до 16.02., рулетка с продукти и ваучери за пазаруване. Хич не са лоши, но ме мързи да се занимавам Head BandJoy

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 17:14 от Adalind

# 1 913
Кухни имаше и на Възраждане.

Долче, аз ползвам такива тампони. Така де, от предното пускане. Удачни са за мен и от тогава не съм взимала еднократни.

# 1 914
Точно щях да казвам, който има кремчето да снима гърба.
Не че е толкова важно, мнения разни, кожи и нужди също..
Но аз също съм го гледала и продължавам да си мисля, че това е нещо между крем и Дезинфектант(не 99.9% -ов)както са описани масовите такива..
Самата опаковка не знам защо така я виждам 😁
И нищо че Лидълци са го превели по друг начин, на нея пише nourishing (подхранващ) и PROTECTING (ЗАЩИТАВАЩ ).
 Ако се сетя следващия път, бих взела да видя как ще ми се отрази на мен.
Иначе Атопичния дерматит ( повечето форми) изискват хидрация, но в същото време и "сухота" т.е не- много влажна среда , благоприятстваща развитието на разните там бактериики..🙂
За това е може би подходящ продукт за подобен тип проблем 🙂

# 1 915
Тая седмица още не съм ходила в Лидл, но бях на нощна разходка до Фантастико за термо чорапи и разни други неща. Сравнени двата, Лидл ми става все по-бюджетен.
Скоро спорихме с мм коя верига е по-бюджетна - Лидъл или Фантастико. Според мен е Лидъл, а според мм - Фантастико. 🤔

# 1 916
Най-вероятно написаното на опаковката на крема се тълкува превратно от повечето. Да намалява изпотяването означава да не допуска излишна влага. Това е много различно от изсушаване на кожата, антипод на което е мазно (а не мокро) и омазняване кремът предлага, затова е и посочен като "богат". Атопичната кожа е с увредена липидна бариера (намалени мазнини), поради което губи вода от по-дълбоките слоеве на дермата. Затова тази кожа се омазнява, а не се мокри...

# 1 917
Соул, точно така. Повечето специални кремове за суха кожа имат този ефект - правят филм върху кожата. Ето в описанието на нещо много добро за такива проблеми:
Как действа кремът DEXERYL:
Кремът DEXERYL е формулиран за лечение на признаците и симптомите на изсъхване на кожата (ксерозис):

филмообразуващият ефект на белия мек парафин и течния парафин:
физически възпрепятства изпаряването, като по този начин предотвратява дехидрация (загуба на вода);
има бариерен ефект срещу външни увреждания;

в добавка хидратиращият ефект на глицерола спомага за поддържане на балансирано овлажняване на кожата.

Още за ДЕКСЕРИЛ КРЕМ ЕМОЛИЕНТ ЗА СУХА КОЖА 250 мл (DEXERYL CREAM 250 ml), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30018488/%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D1%81%D0%B5 … -250-%D0%BC%D0%BB

# 1 918
Ф. предлага по-голямо разнообразие, но Лидл държи по-добрите цени и разфасовки. Още имам килограм чоризо за 7 лева из дебрите на хладилника Joy Факт (за мен и моя тип пазаруване) е, че ако искам даден продукт по-евтино, трябва да го взема от Лидл и той често е марка, която се предлага само в него. На Ф. седмиците, в които има "2 на цената на 1" са добри, снощи така взех прахчета за почистване на пералня. Ама хранителни скоро не са пускали. И ПиЗ рядко купувам и от двата, влача ги от друго място в квартала, че то в Лидл не мой се доредиш Joy

# 1 919
Долче, аз ползвам такива тампони. Така де, от предното пускане. Удачни са за мен и от тогава не съм взимала еднократни.
A с какво ги използваш (освен с вода)? 🙂
Одобрявам китайският замразен микс зеленчуци, който наскоро беше намален на 1,39 лв/450 гр. Приготвих в уок, с малко сол и къри (не ми хрумна какво друго да сложа). След него правих бъркани яйца в уока, за добавка към микса. Вие как приготвяте този микс (освен с месо и/или ориз)? Какви подправки добавяте? Вероятно ще е добре и с някакви нудели?🙂
Скрит текст:

Адалинд,
Скрит текст:
гледах едни подходящи чорапи в Пепко, но не бяха изцяло в тъмен цвят, а 3 чифта за 5 или 5,50 лв. Търся нормални чорапи, не до глезена. За 3,50 лв/3 чифта само чорапи до глезена май съм виждала...  

Общи условия

Активация на акаунт