Електронни четци - Тема 26

• 48 365
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Моят четец дойде ден по-рано в Лерон, но се размина с камиона за България само с часове. Днес тръгвал от Германия, и вече е бил пълен. Каквото дойде днес ще тръгне чак другия петък 😭😭😭
Този мой скапан късмет, все е в ущърб.

# 136
Пристигна и моя четец Пейпъруайт Кидс 2021, взех със зеления калъф, беше на промоция 125е, от немския Амазон.
Страхотен е, много ми харесва, но все пак това ми е първия четец и нямам база за сравнение.
Направих и детски профил, тъй като другата опция беше да се маркира като подарък и тогава ми даваше съобщение, че ще бъде изтрит акаунта ми и някакви приложения, притеснявах се, че ще ми се налага да превключвам постоянно м/у двата профила,  но се оказа без основание, защото си стои на моя.
Единствено ще трябва след година да им пиша, да не ми таксуват за втора година абонамент за детските книги.
Скрит текст:
Та в крайна сметка четеца си е стандартен, плюса е, че е с калъф, няма реклами и има две години гаранция без въпроси ако му се случи нещо.
Следвайки първия пост качих програмата Calibre, но тъй като като Уиндоуса ми е стар - 7ца, трябваше да е по-стара версия, която от своя страна не можа да разпознае четеца и направо копирах книгата от компютъра в папка на самия четец и стана.
Пробвах на компютъра в работата с новата версия и вече нямаше проблем.
Скрит текст:

kupu, абонаментът можеш да прекратиш по всяко време - през компютър. Не е нужно да им пишеш. Няколко клипчета гледах в youtube, много лесно и бързо става.
Аз искам друго да те питам - направила си детски профил, през него ли четеш/сваляш/качваш книги, или го изтри и си ползваш нормален, за възрастни?
Ако си изтрила детския профил, детските книги, които "си вървят" с него изчезват ли, или можеш да си ги четеш?

# 137
  • София
Благодаря, ще разгледам как става, не за друго, но да не забравя и да ме таксуват след година за нов абонамент.  
Това ми е първия четец и ще се опитам да обясня до колкото мога Blush - в началото като го включих директно си излезе моя профил от Амазон, предполагам ги настройват преди да ги изпратят, мислех въобще да не регистрирам детски профил, но нямаше как да се продължи с настройките, другата опция беше да изтрие и моя профил, предполагам и това е вариант и може да се направи регистрация на чисто, но аз реших да не се занимавам, а и не съм сигурна по този начин ако се случи нещо дали ще важи двугодишната гаранция.
Сега има два профила моя и детския /фиктивен/, като аз си чета на моя и на него си качвам книги.
Може да се превключи на детския, но честно казано не съм разглеждала книгите там и не съм проверявала дали сега мога да го изтрия, защото по никакъв начин не ми пречи - все едно не съществува, когато отварям да чета си стои на моя профил и на книгата, която чета.
Ако все пак се ползва и от дете, детето не може да превключва от детския на родителския, защото има предпазен код, иначе обратното естествено е възможно.

# 138
Какво ви е мнението за електронни четци втора употреба

# 139
  • София
Какво ви е мнението за електронни четци втора употреба
Не бих рискувала след като за 100-150 при намаление мога да си купя чисто нов киндъл от амазона.

# 140
Моят стар Nook Glowlight беше такъв, но донесен от Англия.
Да си призная като знам какво племе сме, рядко бих се навила да рискувам да взема втора ръка от БГ. Не искам да обидя никого. Все пак става въпрос за пари, а ние не ги берем по дърветата все още.

# 141
  • Марс
И аз съм за чисто нов. Друго си е като има гаранция.

# 142
  • под звездите
Зависи какво се има предвид под "втора употреба". Предлагат се четци само с отворена опаковка, но неизползвани, току-що купени, обикновено придружени с касова бележка. На някого не му е допаднал и решил да го продаде.
Трябва да се търси внимателно, примерно в немския ebay.
Старият ми четец, от 2017, беше такъв и досега си работи нормално.

# 143
Последните няколко поста ми дойдоха тъкмо навреме.
Поръчах си нов четец, който категорично не ми трябва (ама е Paperwhite Kids). Имам два, на 7 и на 2 години, в перфектно състояние. На единия чета в градския транспорт, на другия в къщи. Докато убеждавах себе си да продам поне единия, си припомних "какво племе сме" и се отказах да ги продавам. Не мога да понеса мисълта чужди ръце да ми ги пипат, или да ги намеря в olx, обявени за продажба. Ще си ми стоят Grinning

# 144
Моето Кобо Либра Н2О е от olx и е страхотно. Момчето ми даде и оригиналният кейс. Нямаше и драскотина по него (все още няма). Имам PB HD 3 limited edition нов, с гаранция... по-малко ме радва от използваното Кобо Yum

# 145
Kindle 6”8gb 2020 10 генерация
Какво ви е мнението за този четец,защото май се спрях на него:)

# 146
  • София
Според мен в повечето случаи не би трябвало да има проблем с четец втора ръка, но си е до човек. Ако има някакъв проблем - обикновено е по екрана и е видим. А и все се надявам и си мисля може би доста наивно, че четящите хора са по-съвестни и коректни. Аз например около Коледа си взех новия Пейпъруайт, не че на предишния от 2018 му имаше нещо, но просто много се бях навила. Продадох стария, но беше абсолютно перфектен, без никакви забележки не е изпускан, не е ползван без калъф, пазила съм го много.
От друга страна е почти същото като пари да си купиш нов на промоция от Амазон, та от тази гледна точка не си струва. Но пък не всеки е запознат с пазаруване от чужди сайтове и затова за мен и двата варианта са приемливи, но при втората ръка тряябва да се внимава.

# 147
Здравейте!
Обръщам се към ползвателите на Киндъл 2021. Сложили ли сте си закалено стукло протектор или няма нужда от 20 лева допълнителен разход.
Чудя се дали да поръчам за моят.

# 148
  • Варна
Не мисля, че точно Киндъл 2021 се различава от всеки друг четец, та за него да има специални предпочитания за или против стъклото Wink Доколкото съм чела никой тук в темата не е писал, че слага протектор на четеца си. Аз имах известни опасения в началото, че може да го изтърва, докато чета, но също не съм слагала протектор, ползвам обикновен калъф - корица и толкова.

# 149
Благодаря за отговора. Моят предишен Nook си имаше физически бутони и почти не ми се е налагало да пипам дисплея. Тук вече нещата са малко по различни и се зачуфих дали лесно се получават драскотини и тн. Имайки в предвид че при всяка страница се докосва екрана.

Общи условия

Активация на акаунт