Объркана, търсеща спокойствието

• 3 399
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте ❤️ през изминалата година преживях доста спадове и отклонения от зоната ми на комфорт. Прекратих връзката си ,развалих няколко приятелства и в момента се чувствам леко самотна . Опитвам се да не мисля за случилите се неща,търся си хобита,чета много книги ,но дълбоко в себе си се чудя ,това ли е правилното ? Дали трябва да избягвам самотата и проблемите свързани с нея и да премълчавам или открито да говоря за това и да изливам емоциите си?

# 1
Открито говори и изливай емоциите си.

# 2
Всеки човек по свой си начин  изживява неприятностите,с които се сблъсква.Някои се затварят в себе си,други не можеш да ги спреш.Едни говорят само за това,други изобщо не коментират.Всеки човек по различен начин.Важното е да намериш начина за теб - за теб как е по-леко,как се чувстваш по-добре.Ако ти се крещи-крещи,ако ти се плачи -плачи,въпроса е да го изживееш така,че малко по-малко да си по-добре и да излизаш лека полека от това състояние.Трудно е и иска време.

# 3
Преди години бях много импулсивна ,каквото мислех това говорех . След връзка с човек,който почти не разговаря за емоциите си, станах негово подобие . Днес съм доста голям интроверт,не общувам с много хора,освен ако не се налага съответно семейство или нещо по работа. Предпочитам собствената си компания,да си мисля вкъщи сама,с книга в ръка . Така се чувствам в безопасност , че никой не би ме наранил. Осъзнавам всъщност колко лошо е това ми отношение към ситуациите,но за момента това е начина,по който се справям с проблемите

# 4
  • SF
На кого би говорила как се чувстваш?

Книги, хобита и филми не заменят контакта и общуването с хората. Лафче с хора, не замества хубавата книга или филм. Животът предлага палитра от удоволствия.

# 5
Повечето хора имаме такива моменти/периоди. Ще мине.

Извлечи най-доброто от този момент! Използвай времето сама за да опознаеш себе си, да пренаредиш приоритетите си. Може да обърнеш внимание на хоби, за което си нямала време преди или да откриеш нов талант.

Въобще, не е страшно човек понякога да остане насаме.

# 6
Е "правилното" е това дето те кара да се чувстваш добре. Ако ти е по-добре да седнеш до фонтаните на Народния и да се накрещиш и ти олекне, значи това е правилното.

# 7
Ти си човек, не машина. Дай си време да "смелиш" случилот се и да преработиш емоциите. Колкото и банално да звучи, времето наистина е фактор - очевидно ти имаш нужда от такова. Просто гледай да не забиеш в посипване на главата с пепел и самосъжаление, защото това не води до нищо хубаво.

# 8
Здравейте ❤️ през изминалата година преживях доста спадове и отклонения от зоната ми на комфорт. Прекратих връзката си ,развалих няколко приятелства и в момента се чувствам леко самотна . Опитвам се да не мисля за случилите се неща,търся си хобита,чета много книги ,но дълбоко в себе си се чудя ,това ли е правилното ? Дали трябва да избягвам самотата и проблемите свързани с нея и да премълчавам или открито да говоря за това и да изливам емоциите си?
Няма правилно и грешно.
Ако преценяваш едни отношения като нездравословни за теб - прекратяваш ги. Да търпиш неща, които не те устройват, само и само да не си сама, едва ли ще те направи щастлива.
Все пак ако общуваш с хора, трябва да отчиташ техните чувства, а не директно да изливаш нередактираната версия на твоите чувства. Споделянето не е стоварване на проблеми върху друг, защото така ставаш енергиен вампир и хората ще те отбягват.
Така че, ако намериш хора, с които желаеш да общуваш, ще се наложи не само те да се съобразяват с теб, но и ти с тях.

# 9
Хората не ги интересува много, много, всеки гледа предимно себе си и да им говориш все тая.. Важното е ти да се чувстваш добре.

# 10
Здравей!
Не се чуди кое е правилно и кое не. Казали са го и преди мен, ако така се чувстваш добре, Ок. Това е период и ще премине. Добре е, че четеш, а не си тръгнала да правиш глупости и безполезни неща.
Отдръпнала си се, защото явно си дълбоко разочарована. Без такива моменти на самота и донякъде страдание, няма как да израстнем духовно и да помъдреем. Тези моменти дават много. Съвсем естествено ще преминеш и ще се социализирал после.
Ако имаш нужда от контакти- потърси ги. Просто за разнообразие, без очаквания.

# 11
Всичко с времето си. Прави това, което те кара да си спокойна. Обмисли, почини си, но не се изолирай и не задълбавай в мисли твърде много. Животът е за да се живее, няма как да се опазиш от разочарования, седейки на дивана, с книга. Научи се на хигиена на общуване.
Лично аз, с годините спрях да споделям лични неща, защото хората злоупотребяват и информацията и защото така съм по-уязвима. Също така, рядкост са приятели, които искрено ще се интересуват и вълнуват добре ли си и какво точно се случва с теб. Това е моята истина!

Общи условия

Активация на акаунт