Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 580
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 120
705966, то в Португалия понеже 90+ процента покритие на ваксините им малко, затова и пробивите са много... За изминалите 7 дни 47 пъти по-висока от заболеваемостта в България.

Наистина ли вярваш, че (ще)  сме по-добре от португалците.

# 121
Всъщност физическата ( не социалната ) дистанция наистина е по-сигурна от ваксините. Цялото семейство на най-добрата приятелка на дъщеря ми от 24-ти (през два дни) позитивираха тестове... 4 от 4 ваксинирани (втора доза в края на септември за  родителите и в края на октомври за децата). Та като гледам блестящо е положението. Малкото дете не даде признаци да е болно въобще... (а доколкото си спомням тази част от населението се движи свободно навсякъде???).
Е туй същото ви го приказвам от сума и дни! Ама ми викаха да се завра в миша дупка, щом съм паникьорка.
Днес класът, към който детето е прикрепено онлайн е с 11 отсъстващи при обща бройка около 25-26. Защо отсъстват не е оповестено.
Към 20-ти ще видим числата. И ще видим колко ще останат здрави в училище. Или болни, но присъстващи, с отрицателни плюнчени тестове. Нали така е модерното- всеки сам си прецЕнял! Имат право да заразяват- така са си преценили. Нали плюнченият тест е отрицателен- пей, сърце!
П.С Ще ми се някой с + ПСР, по възможност от същия ден, да плювне на теста, само от любопитство.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 16:05 от ra2

# 122
Класът на детето от днес е карантина и ОРЕС. Едно болно дете от първия учебен ден след ваканцията. Тестът тогава не го е уловил. Вчера не е било на училище, но днес вече целият клас е карантиниран. Лоша работа, седи зад моето и сега  вкъщи треперим. И се мъчи детето с до. А щяха да правят класни, контролни.

# 123
Всъщност физическата ( не социалната ) дистанция наистина е по-сигурна от ваксините. Цялото семейство на най-добрата приятелка на дъщеря ми от 24-ти (през два дни) позитивираха тестове... 4 от 4 ваксинирани (втора доза в края на септември за  родителите и в края на октомври за децата). Та като гледам блестящо е положението. Малкото дете не даде признаци да е болно въобще... (а доколкото си спомням тази част от населението се движи свободно навсякъде???).
Е туй същото ви го приказвам от сума и дни! Ама ми викаха да се завра в миша дупка, щом съм паникьорка.
Днес класът, към който детето е прикрепено онлайн е с 11 отсъстващи при обща бройка около 25-26. Защо отсъстват не е оповестено.
Към 20-ти ще видим числата. И ще видим колко ще останат здрави в училище. Или болни, но присъстващи, с отрицателни плюнчени тестове. Нали така е модерното- всеки сам си прецЕнял! Имат право да заразяват- така са си преценили. Нали плюнченият тест е отрицателен- пей, сърце!
П.С Ще ми се някой с + ПСР, по възможност от същия ден, да плювне на теста, само от любопитство.

а реално дистанцията можеше да я приложим в 10те дни празници и да походят децата още малко на училище, нали? Защото празнуването на Нова година в стил сватба е по избор, а училището някак си е работата на децата, нали? Не намирам разум в това възрастните да държат на купона си и после да се правим, че децата го разнасят.

# 124
Туй с купона май позагуби актуалност на фона на високата контагиозност. Всеки си знае какво си е правил по празниците и как си е Преценил.
С изолация по празниците нещата само биха се отложили с 10 дни.

# 125
  • София
Ирис, статистиката и вярата нямат много общо. Ще поживеем, ще видим.

# 126
  • Пловдив
Е, то всяка вълна я започваме с необходимата доза ентусиазъм и превръзка на очите, и тапи в ушите. Но опровержението, обикновено, е безмилостно. Дори Мангъров няма да посмее да омангърчи децата. Не знам кому беше нужно това помпане на мускули. Е, сега ще си стоят по къщите, ще дават пари за лекарства, ще гледат болни деца и ще процъфти семейния бюджет. Толкова липси в образованието и логичеческото мислене лъснаха, въпреки ПО на родителите.

# 127
не мисля. Още преди Коледа се напълни с хора, връщащи се от чужбина, както и чужденци. Всичките ваксинирани и много от тях болни. Никой не ги тества. Масово и то от близки знам за такива, които се натъпкват с парацетамол преди летището, тъй като на някои летища има темп скенери. После запразнувахме и ние с преселение към всякакви курорти. Така че зеленият сертификат осигури разпространение на вируса в среда от неспазване на мерки. Ако се влагаше разум и съвест, и с повече от 10 дни щяхме да отложим.

# 128
Ами ние не сме ходили никъде. Вкъщи си седяхме. И сме ваксинирани. И какво от това - масата от хора я интересува да не си променя табиетите и децата да са в даскало. То не става и не става, но ние пак пробваме. Въпреки че на всички е ясно какво следва - болни, пълни болници, ДО. Само че тоя път и не спадна вълната, направо от една в друга се метаме.

# 129
  • София
Тинтин, така е, за съжаление от ваксинираните в Бг никой нищо не изсисква. Приятели прекараха цялата си отпуска (пътуваха на 22ри от Великобритания) в къщи, защото всички са ваксинирани, но едното дете се разхремило още преди тръгване, и решили да се тестват тук, защото ще ходят на 24ти у баба - и бум.... в къщи... но ако не беше баба на 25ти щяхме да се събираме на Христовден...
Не съм привърженик на затварянето, не съм привърженик на изолацията, но не съм хукнала и тук и там - просто защото така е било. За две години сме се хранили навън два пъти, не съм била на хотел, не съм празнувала организирано нищо на закрито (имаме един бал през 2020 на ливада, и море пак тогава на къмпинг), но имам познати, които се молят за още няколко дни ДО, защото точно "сега" завалял сняг, защото можело още пет дни на гръцкото море, попиляха се от ходене, някои са вече болни след ските по Коледа (но ние сме глупаците, които отказахме ските в техните очи, защото не искаме "да се бръкнем" за сертификати).
Е, аз решението съм го взела - обяснения не дължа никому, чета, преценявам и избирам от какво мога да се лиша, от какво и на каква цена не мога. Загубих приятели от ковид, от ваксина и от ковид след бустер, така че шаманите, математиците, апокалиптиците да ходят на м....та си. Далеч съм от мисълта, че съм безсмъртна, не съм и неразумна, но няма да умирам всеки ден.

# 130
https://dnes.dir.bg/politika/natsionalniyat-pandemichen-komitet- … -sreshtu-covid-19
Мерките са прекалени, обсъжда се смекчаване. Важното е епидемията да се управлява правилно и адекватно! Laughing
Я по един плюнчен тест на англичаните у Банско! Кви са тия ПСР-и?!

# 131
  • София
Време беше да намалят срока на карантината. Такава е и световната тенденция.

# 132
Нормално е да се намали карантината, много държави го направиха предвид това, че болестта сега протича по -леко , но доста повече ще се разболеят едновременно и  ще се  блокира икономическия живот в страната.

# 133
  • Пловдив
Наблюденията на министъра са, че мерките не се спазват. Но пък ще ги намалим, мерките. Тумба, лумба, шикалка, няма сватба никаква. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 134
Нормално е да се намали карантината, много държави го направиха предвид това, че болестта сега протича по -леко , но доста повече ще се разболеят едновременно и  ще се  блокира икономическия живот в страната.

Та да могат да ходят болни и недоизлекувани, това много ще подобри икономическия живот.
По малка карантина значи по-малък болничен, не знам какъв повод за радост е.

Впрочем все ми е тая, ако ще да я махат въобще, то се е видяло.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 18:32 от Iris04

Общи условия

Активация на акаунт