Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 861
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Ще се види, че това ДО, което прогнозирах е просто неизбежно. Хубаво, няма да е централно, но честно казано, нервите на всички ще се изтъркат от това търкаляне от карантина в карантина, което ще продължи с месеци.

А идеята за ваканция от 3 дни и то след две седмици просто няма да я коментирам.

# 781
На мен пък идеята за междусрочна ваканция по-дълга от един ден ми допада. И деца, и учители, а и родители имат нужда от глътка въздух между безкрайните промени на правилата за присъствено и дистанционно обучение. Вече споделих как аз виждам датите. Това не пречи на регионално ( областно, общинско или училищно) ниво да се вземат адекватни решения относно преминаването към ОРЕС и обратно.

# 782
  • София
И на мен ми допада идея за ваканция, по което и време да дойде. 😂
Ваканцията е приемлив вариант, защото има начало и край. За мен, най-големият проблем на ДО е, че на практика го правеха безсрочно. Това изнерви и родителите, и децата. Излизат от вчера за днес, без да се споменава и дума, кога ще ги върнат.

# 783
  • София
И аз нямам нищо против ваканция, стига да не е за сметка на лятото.

# 784
  • София
Е, то лятото не е ли пак ваканция? 😜

# 785
  • София
Много ще е тъпо, ако решат да удължат учебната година, че и лятото да се симулира дейност. Миналата година от 15-ти до 30-ти юни присъстваха в училище само телом.
А еднодневната ваканция е пълна подигравка. Особено като прибавиш уикенда, за да изглежда повече. То детето по тая логика всяка седмица от 18,30 в петък до 12,30 в понеделник е ваканция.

# 786
  • София
Именно. Нея не искам да ми я пипат. Laughing

# 787
  • София
На мен ми се счу нещо такова в интервюто на министъра сутринта, но го слушах малко с половин ухо. И за ваканция нещо уж спомена, но се държи на присъственото и толкова.

# 788
Министърът от известно време има желание за изместване на началото на учебната година. Първо се спрягаше първи септември, днес той спомена пети. За увеличаването на междусрочната вече коментирахме.

# 789
  • София
При положение, че 6-ти септемри е национален празник, не ми се струва много удачно да се почва на 5-ти. Чистосърдечно си признавам, че моето дете ще пропусне първия учебен ден, защото от 10 години по това време на годината сме на море.

# 790
Дааа, вкарано е предложение за 5.09 начало на учебната година.
Аз се чудя как сме се изучили с толкова много и големи ваканции - 3 дни междусрочната, с уикенда 5 дни, 10 дни плътни зимна и още толкова пролетна.. Реално извън официалните почивни дни имаше 4ри дни ваканция по Коледа, по Великден е същата работа

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 09:53 от скаридка

# 791
  • София
Моето дете има РД на 6.09 и винаги му е било криво, че по това време повечето му приятели все още не са налични в София. Днес като чу за тази идея, реагира с думите: Еее, поне 18-я си рожден ден ще мога да посрещна с купон! 😂
Всеки с проблемите си...

# 792
Ваканция трябва да има от 31.01. до 04.02. включително. Като им горчи думичката “грипна”, да я пишат междусрочна.

# 793
Ха, въобще не ме касае едно преместване на началото на учебната година. По традиция по това време моето дете е на лагер. Много са в Гърция на море. Така или иначе "нашенското" начало на всяка учебна година отнема минимум две седмици въобще да тръгне някак си-то не са списъци с учебници и помагала, то не е нагласяне и пет пъти променяне на програма. Две седмици в началото просто няма да ходи, ще им кацне направо за входните.

# 794
  • София
Не е въпросът само в началото на учебната година. ЕС имат единен подход, който трябва да приложим – децата от 6 години в първи клас, за да не учат до 20 годишни, а и всички, от детската градина до 12-ти клас са по един график на ваканциите.

Общи условия

Активация на акаунт