Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 204
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 095
Ох, нещо не им вярвам на тези журналисти.
В сайта на МОН нищо не е качено още...

Има време до края на учебния ден. Децата тъкмо ще се паркират на дивана у дома и МОН ще пусне заповед.

# 1 096
  • Варна
Досега в сайта на Данибон не съм прочела нищо невярно, затова го и дадох. Предполагам, че официалната заповед ще отнеме време да бъде изготвена и качена, така или иначе има още цяла седмица дотогава.
п.п. от Нова публикуват същото, смятам, че вече е достатъчно достоверно Wink:
https://nova.bg/news/view/2022/01/21/353989/%D1%80%D0%B5%D1%88%D … 0%BE%D0%BA%D0%B0/

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 16:11 от Месечинка виторога

# 1 097
Вероятно е вярно, но откакто прочетох едно заглавие, а като отворих статията-съвсем друго пишеше, пък на практика се оказа трето...на журналисти и казъл рекъл подшушнал ми, не вярвам.
Чакам си заповедта в сайта на МОН аз.

# 1 098
  • София
От вайбър канала на МОН
‼️Учениците от V, VI, VIII, IX и XI клас в София град и област Бургас ще учат онлайн една седмица от понеделник, 24 януари т.г. Изключение има само в бургаската община Руен, където учениците ще продължат да ходят присъствено на училище. Министърът на образованието и науката акад. Николай Денков издаде заповеди за организиране на онлайн занятия след нареждане от Регионалните здравни инспекции (РЗИ) за ротационно обучение в двете области.

📌Другите седем випуска ще останат в училище при наличие на „зелен сертификат“ или след тестване веднъж седмично. За децата от I до IV клас присъственото обучение е ключово важно за изграждане на навици за учене и усвояването на базови знания. За седмокласниците, десетокласниците и дванадесетокласниците предстоят важни изпити – национално външно оценяване и матури.

📍Обучението в електронна среда ще продължи до 28 януари т.г. включително. След това всички ученици и учители ще излязат в почивка. Неучебните дни ще са общо пет. Учебните занятия да се възстановят от 7 февруари – присъствено или онлайн в зависимост от указанията на здравните власти.

📌Частичното преминаване към онлайн обучение в София и в Бургас се налага заради по-високия процент на диагностицираните с COVID-19. Към днешна дата болните ученици в столицата са 3,09 %, което е почти двойно повече отколкото средните стойности за страната – 1,71%. Болните учители са 5,68% а непедагогическите специалисти – 3,03% при средно 4,4% и 2,6% за страната.

📌В Бургас 4,27% от преподавателите и 2,75% от непедагогическия персонал са положителни за вируса. Заразените ученици са 1,99%.

📍По-висок е делът и на карантинираните ученици в София - 3,52% и в Бургас - 3,95% спрямо средния процент за страната - 2,83%. В Бургас карантинираните преподаватели са 4,69%, а в София – 5,28% при средни данни за страната 4,43%. Непедагогическите специалисти под карантина в Бургас са 3,36%, а в София 2,92% – при 2,78% за страната. 

‼️До края на днешния ден Министерството на образованието и науката очаква заповеди за въвеждане на ротация в училищата и от други Регионални здравни инспекции в страната. Въз основа на тях министърът на образованието и науката ще разпореди онлайн обучение в съответните области.

# 1 099
Обява:
Заменям присъствен 12 срещу онлайн 11 клас! Вярвам, че 11 клас имат по-голяма нужда да са присъственост, докато 12 клас приключиха почти.
Желаещи?

Тъй, смятам да пиша отново до ръководството на нашето елитното, и да апелирам втори срок, който за 12 клас е някакви 3 месеца и малко, да започнат с текущите оценки още февруари-март. Да не става пак в последния момент, насред матури и изпити да се привикват на пожар и да се правят ударно по 6 теста на ден. Дали ще ме прочетат въобще?

# 1 100
Обява:
Заменям присъствен 12 срещу онлайн 11 клас! Вярвам, че 11 клас имат по-голяма нужда да са присъственост, докато 12 клас приключиха почти.
Желаещи?
хахаха те и 10ти са ги оставили (заради матурите) присъствено Simple Smile Ама на тях им е през крачолите точно за тия матури Simple Smile Simple Smile
Нищо де, миналата година си отекоха здраво онлайн цяяяяяяяяла година.. Малко да поприсъстват за спорта поне Joy

# 1 101
  • София
А, мерси съм ти за офертата! 😂
Аз такива нерви нямам.

# 1 102
Айде, честито пак са пред компютрите, при това само с начална, но не и с крайна дата. Чудесно.
Какво стана със свободните легла, до вчера бяха 30 % заети, днес сме във фаза 3, тоест, всичко почти пълно? А в системата болните все са 5100 - 5200. Как става това, не е ясно, само е сигурно, че правят-струват все си знаят тяхното. Харесаха се мерките и на власти, и на хората и искат да са всички в блатото. 

Кунчев, Данчо и компания не могат да излязат от роля и какво-какво да затворят - най-лесното.
Родителите обаче вече също не можем да търпим, да видим какви ще ги измъдрят за 7-ми, защото ако продължат с ДО ще е трагедия.

# 1 103
# 1 104
За София е тази.

Ето за ваканцията, за всички.
https://www.mon.bg/bg/news/4641

# 1 105
  • София
Ами, да, за София е.

# 1 106
Е не сме всички там де Grinning

# 1 107
  • София
Защо мерките влизат в сила на различни дати?

# 1 108
  • София
Е не сме всички там де Grinning
Знам. Не трябваше да я пускам ли?

# 1 109
А с клъстерите какво стана? Тези, които са в клъстер със София, не би ли трябвало и тях да ги засяга, че няма легла?

Общи условия

Активация на акаунт