Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 184
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 155
На нас класната ни го изпрати по вайбър това, спуснато ръководството на училището. В Пловдив. Пише да очакваме и в Школо инфо.

# 1 156
  • Майничка
За Пловдив е потвърдено - 5, 6, 8, 9 и 11 клас са онлайн от понеделник.

# 1 157
  • София
Здравейте, бих искала са попитам - при положителен тест на учителя от събота (става дума за начален учител) следва ли да се карантинира класът?

# 1 158
Ние бяхме така..в събота дете вдигнало Т, тест, класът карантина до четвъртък вкл , в петък на училище.

# 1 159
Здравейте, бих искала са попитам - при положителен тест на учителя от събота (става дума за начален учител) следва ли да се карантинира класът?
Интерпретацията на ниво РЗИ и училище е различна и всеки си преценя🙄 Така че реално би трябвало, ама най-вероятно няма. Ще ви замества, предполагам, г-жата по занималня една седмица..

# 1 160
  • София
При нас учители бяха болни, ученици, но не се е чул и звук за карантина. Обезопасен контакт, носели маски. Толкова.

# 1 161
Зависи от директора. Нашият е съвестен, не си позволява своеволия. Знам че звъни в рзи да се консултира...
Малките до 4 клас мисля не са с маски в час, няма такова изискване.

# 1 162
  • София
Благодаря ви за отговорите!
В училището има 10-ина карантинирани класа, но за този клас директорът е казал, че не се налага карантина.

# 1 163
  • Варна
И нашият клас е карантиниран, класната е с положителен тест. В стаята маски не се носят, не се носеха и след новината за първия позитивен... Очаквано. И интересно, според съобщението на зам.директорката са карантинирани до 28-ми, а класната за последно беше на училище на 20-ти. Нещо не ми излизат сметките, но и не мисля да задълбавам, моят син не е контактен, щото си го изболедува тази седмица вече.

# 1 164
  • Майничка
Тестът й е излязъл на 21, вероятно.

# 1 165
  • Варна
Да, но карантината за контактни се брои от деня на последния контакт, а не от деня на теста...

# 1 166
Да, но карантината за контактни се брои от деня на последния контакт, а не от деня на теста...
Вкъщи като, имахме болни, ги брояха от деня на положителния резултат. В училище също ги бяха карантинирали от деня на резултата.
Това с контакта няма как да се установи точно - а на теста се знае датата със сигурност. Затова, предполагам, гледат теста...

# 1 167
  • Варна
Вкъщи е ясно, че се гледа тестът, приема се, че сме контактни постоянно Laughing В случая обаче класната е била последно на училище в четвъртък, ясно е, че след това не са имали контакт, камо ли в събота. А в наредбата ясно пише "от контакта". Както и да е, все ми е тая, просто се чудя толкова ли е трудно да се прецизират малко нещата и да са по-ясно.

# 1 168
  • Майничка
Именно, най-вероятно тестът е излязъл на 21, преди да са изтекли 48 часа от контакта, затова класът е карантиниран.

# 1 169
Има ли такава наредба, която определя при какъв процент болни деца в един клас, класът преминава в дистанционна форма на обучение, или няма?
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт