Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 188
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Ямбол
....

Лиляна, тази ученичка вероятно има родители, които ходят на работа, а в трудовите колективи обичайно нищо не се спазва, защото стадното надделява също като в училище - да не се цепим, всички сме ок, не ни трябват маски, пречат ни да работим. И после цъфне някой от офиса и покрай още няколко, ама "то е друг вирус, не е това". В едно семейство всеки може да го довлачи отнякъде.
Именно, упражнението - спираме детето от училище е безсмислено.

Между другото имам случай в класа при плючените тестове - бледа втора черта, прави нов за всеки случа - отрицателен. След два дни бърз тест от аптеката за носа - положителен, на другия ден PCR - отрицателен. Явно вече е оздравяло детето.

# 1 141
....

Лиляна, тази ученичка вероятно има родители, които ходят на работа, а в трудовите колективи обичайно нищо не се спазва, защото стадното надделява също като в училище - да не се цепим, всички сме ок, не ни трябват маски, пречат ни да работим. И после цъфне някой от офиса и покрай още няколко, ама "то е друг вирус, не е това". В едно семейство всеки може да го довлачи отнякъде.
Именно, упражнението - спираме детето от училище е безсмислено.

Между другото имам случай в класа при плючените тестове - бледа втора черта, прави нов за всеки случа - отрицателен. След два дни бърз тест от аптеката за носа - положителен, на другия ден PCR - отрицателен. Явно вече е оздравяло детето.
Или тестовете не стават.

# 1 142
Ох. Бояна, при ваксинирани, а и сега нали омикрон минавал "бързо", на 5-6 ден си без симптоми, кой ти ще се тества тогава..
На 2-ри–3-ти ден ПСР. Вече има направления електронни и всеки може да си пусне. Не казвам, че хората го правят, но ако е нужно е хубаво да се знае.
Моята госпожица, контактна и карантиниран клас си беше с всички симптоми без температура, днес е 4 ти ден и вече нищо й няма, ваксинирана е. Всеки ден домашен отрицателен дава. Не знам има ли смисъл да чакам още два дни, в които вече е без симптоматика, за да се тества. В къщи са ДО, изолирани сме всички така или иначе. Но за науката утре пак ще я пробвам с тест. Масово в класа били така.

# 1 143
  • София
Ох. Бояна, при ваксинирани, а и сега нали омикрон минавал "бързо", на 5-6 ден си без симптоми, кой ти ще се тества тогава..
На 2-ри–3-ти ден ПСР. Вече има направления електронни и всеки може да си пусне. Не казвам, че хората го правят, но ако е нужно е хубаво да се знае.
Всеки може в работен ден. В почивните само през спешното. В спешната на ВМА днес на ММ направиха антиген и отказаха пср. Направихме го в Сана, платено. Поне сертификатът ще е нормален, а не като моя... Писна ми от тъпотии... Ако преди предполагах защо хората не се вкарват в тези филми - сега знам. Прегледи - нула ... Но парите по каса и от МО са взети...

# 1 144
Докато някой гледа само какви права има, в това време някой друг се товари със задължения.
Добре е иначе, че никой нищо не преписва оттук. Мен лично ме оставя безмълвна толкова енциклопедичност в писанията на потребителки, находящи се на двата полюса.

# 1 145
Скрит текст:

Замисляла ли си се, че може да е точно обратното - да гледат да се пазят, защото си познават проблемите и себе си и с висока вероятност знаят, че ще имат проблеми, ако се развяват без мерки.
Именно. Който не е имал болнаво дете не може явно да схване, че има и такъв вариант. При имунитета има и генетика, и други фактори. Да не говорим, че много хора пазят децата, заради рискови близки в семейството.
А карането по няколко пъти – и в класа на сина ми някои боледували октомври сега ги повтори. Вече и ваксинираните започнаха да го хващат, та недейте така. На чужд гръб и сто тояги са малко, а в България има един рефлекс на някой като му има нещо и веднага да му бъде обяснявано как сам си е виновен, особено ако постъпва по-различно от нас. Това е много гадно.
Никъде не съм обяснявала такова нещо. Чети.
Нито съм се присмивала някому, че се пази.
Споделих лично наблюдение, с лекар също съм говорила по въпроса. Не знам защо в тази и в ковид темата трябва да се задуши всяко умерено или позитивно мнение, само вайкането и любовта към изолацията се толерират. 🤭

Правим тестове, докато получим отрицателен.
Или положителен. 🧐

Всеки може в работен ден. В почивните само през спешното. В спешната на ВМА днес на ММ направиха антиген и отказаха пср. Направихме го в Сана, платено. Поне сертификатът ще е нормален, а не като моя... Писна ми от тъпотии... Ако преди предполагах защо хората не се вкарват в тези филми - сега знам. Прегледи - нула ... Но парите по каса и от МО са взети...
Точно, Маги. Затова и излязох от филма отдавна.

# 1 146
И за мен хремата и прикашлянето не са проблем. За такива дреболии не съм спирала нито децата, нито себе си. Досега. Сега само да кихнеш и разни превъртели лелки те гледат като терорист. Ама че времена доживяхме.

За теб и детето ти са нищо, но за някое дете от класа може да са много сериозни, например ако има роднина с компрометирано здраве или новородено бебе в семейството, защото хремата при новородено означава невъзможност да диша и да се храни, за сън изобщо и дума не може да става, а кашлицата означава болница. И понеже болните деца си ходят на училище, моето ще си стои вкъщи, за да е здраво. Знам, че всеки мисли само за себе си, за това ще се пазим ние, другите е ясно, че няма да ни пазят…

# 1 147
Освен за София, за други от градовете с висока заболеваемост - взеха ли се някакви решения?

# 1 148
Тъкмо видях за Пловдив : https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Oficialno-Vizhte-koi-kla … at-onlain-1197498 Още нямаме съобщение в школо.

# 1 149
  • София

Споделих лично наблюдение, с лекар също съм говорила по въпроса. Не знам защо в тази и в ковид темата трябва да се задуши всяко умерено или позитивно мнение, само вайкането и любовта към изолацията се толерират. 🤭

Трайно оставам с впечатлението, че наричаш всяко различно от своето мнение негативно. И отиваш по-далеч като вменяваш на всеки с такова мнение любов към изолацията.

Предвиждам тук няколко пъти ДО и то се случва. Съжалявам, че способностите ми за анализ на информацията се тълкуват като желание за ДО или негативизъм. Не аз налагам ДО, не аз съм управляващ популист, който разчита на късата памет на хората и на нуждата им да са доволни в момента от чутите по телевизията лъжи в стил "няма да има повече ДО". Та нека продължаваме да сме позитивни и един към друг, не само към очакванията на тема  пандемия.

# 1 150
А, съм доволна в момента от ДО на моите деца. Инак не ги включват онлайн, които отсъстват защото са карантина или болни. Който отсъства, да се спасява (9ти клас). То и 2020 беше така в това училище. И понеже бяхме 29 дена карантина, после стана невъзможно да се навакса. Добре че няколко дни след нашата карантина пуснаха всички онлайн, за да са равнопоставени. Сега отново по същия начин
 1 ден след нашата карантина, ги пуснаха онлайн централно. Доволна съм. А и в училище има много болни. 1/3 От учителите отсъстват, с немалко свободни часове

# 1 151
При нас болните са малко под 1000 и няма ротация, само ПО. Чудя се ако утре минем 1000 броя, дали има шанс неделя да решат за ротация от понеделник. Не че е невъзможно да ги пуснат от вторник, но така тестовете ще се изхабят напразно. Вчера 1 учителка е изгонила един съученик на дъщеря ми, защото чула от децата, че кашлял и се духал в тоалетната. В града има доста болни, мисля че и учителите, и децата и родителите ще сме по-спокойни, ако си останат за 2 седмици вкъщи. В класа на сина на колежката ми пък в четвъртък са били 5 деца, в петък - 2, но са си учили.

# 1 152
Във Варна е почти 1400/100000, но вече никой не гледа числата, важни са леглата 😃.
Моите деца са ОРЕС, дъщеря ми няма да вземе стипендия, защото някои учители не искат да я изпитват и ще я оформят директно надолу, но важното е да сме живи и здрави!

# 1 153
  • Варна
Мдам, а в Благоевград са над 2000 на 100000 и чак в понеделник ги пускат дистанционно, вие за стойности двойно по-малки се надявате, нЕма такива филми Crazy Заболеваемостта да вземат да спрат да я пресмятат, явно няма никакво значение.

# 1 154
В сайта на МОН вчера беше зададен въпрос за Пловдив и бяха отговорили че МОН може да издаде заповед на база на искане от РУО и РЗИ, т.е. инициативата идва локално. Например за нашата област пише
Цитат
Във връзка с  положителна резолюция от министъра на образованието и наукатана базата на доклад на началника на Регионалното управление и на предложение на РЗИ – Пловдив, директорите трябва да направят организация за редуване на паралелките.

Общи условия

Активация на акаунт