Нашите орхидеи – тема 37

• 30 806
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
Ре-ге от чисто любопитство какъв вид орхидеи са въпросите, който още не са цъфнали при теб?
Енциклии са . По онова време 2015  беше невъзможно да се снабдиш с енциклия  без поръчка. Аз имам една  от 2006, първата ми енциклия и една от първите ми орхидеи, но тя е стандартна - енциклия октопуси се ксзввше, а понастоящем енциклия кохлеата. Много добре се адаптира тя при мен, цъфти без пропуск, но ММ ми я подари цъфтяща. А на мен нещо ми запднаха на сърцето тези Енциклии и викам я да си поръчам. Но тези с една и три години до цъфтеж бяха около 20 евра по спомен. А цъфтежните - двойно. Бяха от Орхидеен май. Пазя етикетите. Обаче Като сложиш доставка, пък после и  от СФ с.куриер... И то си става сериозна сума. И аз викам - какво толкова, те тези 3 години бързо ще минат. Е да, ама едното си дойде жива фласка беше има няма 5 санта. После търсих инфо, не съм само аз така самопрецакала се, и пишеше че може и 10 години да отнеме цъфтежа, щото те казват 3 ама имат предвид три оранжерийни, с идеални условия.

Ето как са пристигнали ноември 2015

# 421
Ще си покажа и аз детската градина. Всички са от Швертер и Вихман. Това, което не ми харесва при Вихман е, че пращат и бебетата в големи саксии, но пък често имат промоции и пращат младо растение подарък над определена сума. Квотата на цъфтеж е една и съща и при двамата, така че не се оплаквам Grinning
Идват на две-три листенца, някои бързо дръпват, а други са се запъртъчили.

# 422
  • Мадрид / София
От сайт млади не съм купувала, въпреки че са на изгодни цени. Иначе, както каза re_ge,  20€ и нещо + толкова и за доставката, едно 50€ не мърда. Добре, че място нямам та се въздържам.
Мойте 3 от рода на Белината, не мърдат. Ни листа, ни корени, още по-малко цветоноси. Даже едната остана само с два въздушни корена и е в реанимация над вода. Ще видим като се позатопли дали ще тръгнат. Обаче Мини Марк вади цветонос при мен. Още е малък цветоноса де. Купих растението скоро, от човек.
Едното ми фалче вади странен цветонос. При мен за първи път излиза такъв. Като се върна от работа ще го снимам да го видите. Едната ципа, дето покрива спящите пъпки е по-голяма и наподобява листенце. Може би при вас да има такива случаи, но при мен е за първи път.

# 423
  • Русе
Здравейте! Пропуснала съм да се запиша в темата и все ятърся, като се сетя  да ви чета. За запис да ви покажа  с какво  се сдобих през седмицата. Един цимбидиум от малките, не му устоях на цената в Билла, не че имам подходящи условия! Взех и един дендробиум пак оттам и ми подариха още един.

Накрая и нещо разцъфтялало при мен. Май пак е от закупените прецъфтели и преоценени.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 10:56 от *sve*

# 424
Тъкмо ги видях и в фб. Страхотни са!
И аз малко цъфове от последната седмица..

Минита:

Папагайо

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 14:50 от second

# 425
  • Бургас
И моите питомки най-накрая цъфнаха - 4 от 5 тази година, но баба Орха е на умирачка и очаквано пропуска Simple Smile

И като съм го засънувала това Пинокио...ами взех си Blush Дано оцелее, че хем аз съм пишман цветар, хем от орхидеи.бг ми се споминаха бързо двете поръчани ароматни красавици Hands Pray
Скрит текст:

# 426
  • Бургас
Секънд последното е бонбон 😍, предпоследното не е ли Папагаьо?

Две много нежен Цимб, ще му намериш условията и ще ти се отблагодарява подобаващо. Къде са тия Билли където продават такива красиви преоценени орхи? В близката до нас само фалчета има за 10лв., цветове които имам и една от сем. Камбриеви в оня отвратителен субстрат 😡

Брадичке, 4-ри ама хубави, третото много нежно 😍. Честит Пафчо Пинокио.

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 11:32 от maya_76

# 427
Да, да.. Папагайо е. Аз минита имах предвид тия горните, но явно не е станало ясно.
Последното е jc red peacock

# 428
  • Русе
Мая, не са преоценени. Бяха една тарелка, в една от Биллите в Русе, по 12.99 лв. камбрии, дендробиуми и този цимбидиум. Въобще не се двуумих за тази цена!

# 429
  • Бургас
За 13лв. и аз хич няма да му мисля за Цимбидиум. Тези Дендробиуми лесно ли се гледат? Нямам, но ако е каприз като някои Камбрии - мерси!

# 430
  • Мадрид / София
Дендробиумите са лесни. Светличко без слънце или с малко слънце сутрин и когато растат булбите около тях да е влажно, но не мокро. Като цъфнат малко се намалява влагата, но да не засъхва съвсем.

Искам мини бяло на морави точки, нещо като на първата снимка на девойката с мините фалчета, ама не съм виждала.
Гледах едно фалче кат да е мултифлора, с червени цветчета, не много едри. Обаче с централен цветонос и доста пари, та му се двоумя.

# 431
Аз не бих си взела орха с централен. Вероятността, ако има бебе да прави пак централни е прекалено висока.

# 432
  • Мадрид / София
Не я взех, че и имаше леко пожълтяло на едното листо в основата. Взех си бяла, мултифлора ама с много растения в една туфичка. Така де, да разнообразим малко. После ще кача снимки.

# 433
  • София
Пак ще ви занимавам с моя дендробиум. Днес му разрових саксийката. Така ли трябва да са му корените? И да не му е тясно? Пораженията по листата са му от котката.

# 434
  • Мадрид / София
Tereza83, да, такива са и аз ги виждам че са добре. Трябва да му е тясно, но не прекалено. Орхидеите не обичат да им е широко. Освен това стъблата са хидратирани, тоест в много добро състояние, така че нищо не прави повече от това да го поддържаш винаги лекичко влажен, но не мокър.

Цветоноса:

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 14:58 от Angela61

Общи условия

Активация на акаунт