Нашите орхидеи – тема 37

• 30 830
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Мини-мини, колко да е мини - живее в съд с вместимост 1,2 литра. Не става с размерите на възрастен стандарт, но иначе си е съвсем прилично растение.
Снимката е от миналата година пролетта.

# 346
Според мен, бая минита продават, които после се оказват мидита. Последните две, които си взех от Икеа, извдиха доста големи за мини листа и цветовете им са по-едри от истинските две минита, които имам и са доста по-дребнички. Не знам дали ги третират с нещо, което да задържа разтежа докато стигнат до потребителя.

# 347
  • Мадрид / София
Мини-мини, колко да е мини - живее в съд с вместимост 1,2 литра. Не става с размерите на възрастен стандарт, но иначе си е съвсем прилично растение.

Wow колко цвят!

Обещаното е задължение:

Катасетума

Нели Ислер N2 с домашен цъфтеж:

Мини фалчето:

# 348
  • Бургас
Рая толкова богат цъфтеж не съм виждала. Влюбих се 😍.

Анджи, Нелито много красиво 🤩, моето след дълги мъки се спомина.
Между другото тия Камбриеви, които са с набръчкани булби, не виреят при мен. От другите с тумбести булби имам една и успях да я цъфна.

# 349
И мен много ме впечатли Нели Айлър-а! Heart Eyes От четене колко са капризни за отглеждане, само ги заобикалям отдалече и с въздишка. Тази на Анджи е разкошна - и цъфнала, и растението изглежда супер, с нов растеж. Пу-пу!

# 350

Heart Eyes Broken Heart Дай боже всекиму!!!
Рая, как го постигна този облак от цветове!?!

# 351
  • оттам, откъдето започва България

Astonished Реакцията ми на тази красота определено бе с по-отворена уста. Браво!

# 352
  • Варна
Малееееее това "мини" си е направо "макси" Heart Eyes

Анджела, какъв е този катасетум? Доста напреднал в развитието ми се вижда - и двата нови растежа са много големи Open Mouth

# 353
  • Мадрид / София
Малееееее това "мини" си е направо "макси" Heart Eyes

Анджела, какъв е този катасетум? Доста напреднал в развитието ми се вижда - и двата нови растежа са много големи Open Mouth
Вещи, Catasetum saccatum и вчера го получих. Чаках от месец ноември да стане време да го пратят. Та заслуги нямам за растежа му, освен търпеливото чакане 🤣

# 354
  • София
peneva_a, доосветявам целогодишно заради източното изложение, а и е на около 1,5 м. от прозореца, ЗС, торя регулярно и не режа старите цветоноси. Специално Ча-ча-то цъфти много от сарите цветоноси, защото разклонява новия и на втория му и т.н. цъфтеж разклоненията пускат собствени разклонения. Накрая става такова облаче. Чакам да видя тази година как ще се представи. Засега Scention май ще го надскочи.

# 355
Скрит текст:
peneva_a, доосветявам целогодишно заради източното изложение, а и е на около 1,5 м. от прозореца, ЗС, торя регулярно и не режа старите цветоноси. Специално Ча-ча-то цъфти много от сарите цветоноси, защото разклонява новия и на втория му и т.н. цъфтеж разклоненията пускат собствени разклонения. Накрая става такова облаче.
Чакам да видя тази година как ще се представи. Засега Scention май ще го надскочи.
Ей на този Scention все му се назландисвам, хем се знам, че припадам по розово-жълти (прасковени) мултифлори... Докато се наканя да ида до реален магазин, като видя такова зареждане и те останали кьопави растения и все се отказвам... Чакам снимки, че да взема да си поръчам следващия път Wink

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 17:09 от peneva_a

# 356
  • Варна
Анджи, много е интересен,стискам палци да се похвалиш с цъфтеж. Hands V

# 357
  • София
Ето я. Като отвори ще я покажа.

# 358
Много красота на последните страници.

# 359
  • Бургас
Момичета виш пилотаж ли е отглеждането на Stanhopea tigrina?
Погледнах в първия пост, но или аз не виждам или няма нищо писано за този вид.

Общи условия

Активация на акаунт