Какво повече НЯМА да купя - 20

  • 102 467
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
  • оттам, откъдето започва България
  • Мнения: 12 432
Споделям негативно мнение и за кайма от витрината на Кауфланд. Worried

# 451
  • Мнения: 12 169
Един път, преди години купих готова кайма от Била и се опитах да направя мусака с нея. Е това нещо нямаше разбиване. Накрая успях да я раздробя на някакви парченца и стана нещо подобно на мусака, но си останах с този единствен опит. А, и миналата година взех от Лидл, резултатът беше аналогичен. Затова - каймата само смляна пред мен. Най-доеолна съм от Партньори.

# 452
  • Мнения: 31 773
Към каймата добавям 40-50 мл студена вода (от чешмата, не е нужно да е охладена) за по-добро смесване.😉 Не е съвсем по темата, но...🙂
Купувам рядко готова кайма, но в тарелка, плътно запечатана (т.е. не само с едно стреч фолио, както е в някои магазини😆). Тези малките пликчета по 250 гр- никога. 🙂

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 23:34 от dolce miele

# 453
  • Мнения: 1 880
Аз кайма само от месарски магазин, а от верига магазини - месо смелено пред мен/същото се отнася и за месарския магазин/. Излиза малко по-скъпо, нооо нищо общо с готовата.

# 454
  • Бургас
  • Мнения: 23 969
Споделям негативно мнение и за кайма от витрината на Кауфланд. Worried
От там спрях да вземам! Пълен боклук е! Докато  запържвам за мусака ми е ставала на пюре! Не на трохи! На пюре!

Каймата на Била-свинската я харесваме.
На Лидл свинската-също!

# 455
  • Мнения: 31 773
Явно в Кауфланд добавят водичка в каймата...😉

# 456
  • Бургас
  • Мнения: 23 969
То ако е само водичка,пак ще е добре!

# 457
  • Мнения: 10 642
Аз кайма само от месарски магазин, а от верига магазини - месо смелено пред мен/същото се отнася и за месарския магазин/. Излиза малко по-скъпо, нооо нищо общо с готовата.

Даже не е и по-скъпа май....
Долче, да, добавя се вода и се меси като тесто. Класическа техника.

# 458
  • Мнения: 5 646
Не е точно по темата и случката е от преди няколко години - в Т-маркет купувам месо, цена за килограм 6.99 лв. Исках да ми отрежат около 2 килограма и кантарът закова точно 2. Няма +/- 1 грам! Даже направих комплимент за точната ръка на човекът зад щанда.
Вкъщи разгледах касовата бележка с покупките и с изненада видях   маркирани 2 килограма месо по 6.99 = 14.00 лв.

# 459
  • Мнения: 31 773
2 ст- такса опаковане😜😅

# 460
  • София
  • Мнения: 4 948
От Ананиево взимай 2,3 пъти и бях доволна, но напоследък се излагат..... Като я омеся за кюфтета и пуска кръв на следващия ден

# 461
  • Sofia
  • Мнения: 29 061
Нормално е да пуска “кръв”..
Тази в тарелки не знам защо е тъпкана с много Е-та и соеви гнуси 😖

# 462
  • София
  • Мнения: 4 948
Нормално е да пуска “кръв”..
Тази в тарелки не знам защо е тъпкана с много Е-та и соеви гнуси 😖
Нормално?!

# 463
  • Сф
  • Мнения: 11 857
На Бозмов месото хвалехте ли го или не, да използвам намелението да питам, че ни отварят магазин близо. Иначе кайма е най- добре да си смелиш. На мен на Лидл готовата ми води класацията по гадост !

# 464
  • Мнения: 12 909
Вкъщи си мелим месо от домашно гледани животни, каймата пуска кръв. Даже като си я замразя, отдолу си има лек филм..
Кое да не е нормално? В местото има кръв, да.

Общи условия

Активация на акаунт