Какво повече НЯМА да купя - 20

• 102 435
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Пила съм студен чай Teekanne и определено не е бухан с подсладители.

# 496
Реших да пробвам новата фанта WTF - не си струва парите.

# 497
Не пия много безалкохолни напитки, сред малкото, които харесвам, е Fanta Портокал. Но наскоро си купих и имаше отвратителен вкус. Не знам дали е за постоянно, или е само тази партида, но сега не смея да си купя, за да не се разочаровам съвсем.
Има една Фанта портокал, която е с по- различна капачка и нейния вкус е все едно е пълнена в гараж за газирани напитки. Отделно, почти не е газирана.

# 498
Накара ме да се замисля колко е била газирана, но не си спомням да е била по-малко, само от вкуса имам спомен. Но я бях взела от "Аванти", а преди това също съм купувала от там, вкусът беше нормален. Но ще се оглеждам за различна капачка, мерси!

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 13:01 от Ditto.

# 499
Малко off topic, но аз алкохолни / безалкохолни в пластмасови опаковки не купувам отдавна.
Най-вече от екологична гледна точка. Ще пийна половин бутилка боклук, останалото ще го изхвърля, ама бутилката ще се разгражда 1000 години... и децата ми ще живеят в бунище. Ами, мерси, няма нужда!

И да доразвия темата с пластмасовите опаковки - напоследък започнах да обръщам внимание и на опаковките на хранителните продукти.
НЕ КУПУВАМ сирене в пластмасова кутия, купувам на същата марка, но в плик.
Обърнете внимание на тия пластмасови кутии, колко дебела пластмаса са, и кутията, и капака... не знам доколко работи рециклирането в България, но като знам във всички останали области как сме цъфнали и вързали, съм силно скептична към процеса на рециклиране.
НЕ КУПУВАМ пастет, топено сирене (например "Филаделфия") едиствено и само заради опаковката.
НЕ КУПУВАМ яйца в пластмасова опаковка, купувам само в хартиена (когато купувам яйца де, обикновено ядем домашни, че имаме кокошки).
НЕ КУПУВАМ плодове и зеленчуци в пластмасови тарелки също, само в пликче.
Като видя 20-ина чери домата в една дебела пластмасова тарелка и лошо ми става, защо бе джанъм, защо сме такива безхаберници?!
Даже напоследък си изпразвам пликчето вкъщи и ако не е скъсано (някои са много тънки и се късат много лесно) си го нося в чантата и го ползвам пак за плодове и зеленчуци.

Последна редакция: пн, 23 май 2022, 18:04 от Змей Горянски

# 500
Възхищавам Ви се от грижите ви за природата.
А кое безалкохолно бихте препоръчали, но с цена под 5 лв ? Мъжът ми не пие домашни сиропи, харесва ги, но само разредени с газирана вода ( пластмаса).
Обожавам топени сирена, крема сирене ( но не и скъпата и странна Филаделфия). Почти не обичам български саламурени сирена, пфу... Много трудно ми се вижда това с еко хранене, пробвала съм да си правя домашно крема сирене от извара.
Адски вкусно но с ниска трайност (след 1 ден в хладилника не мяза на нищо).
Иначе и аз се стремя да използвам торбички по 100 пъти. Никога не купувам яйца в никакви опаковки ( освен в много краен случай). Плодове и зеленчуци само избрани от мен и насипни. Понякога Мия еднократни купи от храна за вкъщи.
Никога повече крем Beauty effect Balea от ДМ. Запушва порите, прави ми пъпки, няма попиване на лицето. Ужасен е

# 501
Как по 100 пъти торбичките? Има такива от плат.
Газирана вода - има си сифони за г. вода, ако толкова жвлаете

# 502
ММ такова нещо не би използвал- сифон. Някои хора си предпочитат химия,- кола, разни изкуствени плодови аромати. Натурални сокове  би избрал пред ръчно изстискан фреш- все са му кисели, горчиви, много фибри итн претенции.
Торбички от Лидл или други маркети с дръжки ползвам до откат. Мразя мрежи за пазаруване или грозни пазарски чанти- много ми е бабешко и соц...
Обикновени еднократни пликчета без дръжка ползвам по два- три пъти, но гледам да ги избягвам. Влогъри рекламират reusable многократни торби, перат се в пералня.
Идеята е супер, но са ми твърде скъпи.
За да си ги позволя, както и био еко перилни препарати и гелове за миене на чинии, ще ми трябва доход над 1500 лв. Предпочитам да дам за книга ( която после да даря на библиотеката).

# 503
Какви са тези влогъри с техните reusable торби дето се перат в пералня и ти трябва доход над 1500 лева за да имаш такава?
Моята е проста сатенена торбичка за 4 лева и също я пера в пералнята до откат. Днес я изпрах за пореден път и не е мръднала от миналото лято до сега.

# 504
Не пия много безалкохолни напитки, сред малкото, които харесвам, е Fanta Портокал. Но наскоро си купих и имаше отвратителен вкус. Не знам дали е за постоянно, или е само тази партида, но сега не смея да си купя, за да не се разочаровам съвсем.
Има една Фанта портокал, която е с по- различна капачка и нейния вкус е все едно е пълнена в гараж за газирани напитки. Отделно, почти не е газирана.
Попаднах в кварталното магазинче на такава кока-кола от половин литър.  Странен вкус, съвсем слабо газирана. Когато разгледах бутилката, видях че не е произведена в България. Иначе беше в срок на годност... Вече повече гледам, когато купувам.
Фанта тропикал ми мирише на сапун. Отвратителна ми е.

# 505
Какви са тези влогъри с техните reusable торби дето се перат в пералня и ти трябва доход над 1500 лева за да имаш такава?
Моята е проста сатенена торбичка за 4 лева и също я пера в пералнята до откат. Днес я изпрах за пореден път и не е мръднала от миналото лято до сега.
Темата не е за zero waste движението, иначе някои идеи ми допадат. Визирам Agleu mama i Polina Sofia. Иначе намерих едни торби 5 за 16 лв, уж са еко и са многократни. Това не е толкова непоносимо като цена.

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 07:33 от Mysadness123

# 506
  • Sofia
Има газирана вода в стъклена бутилка.

# 507
  • до най-прекрасния мъж
По принцип в Турция Колата и другите газирани напитки нито са толкова сладки, нито са така резливо газирани. Аз ги предпочитам.
Крема сирене се прави лесно вкъщи. Само да имате хубаво мляко, мая за сирене, малко кисело мляко и няколко свободни часа.

# 508
Чак пък грозни и скъпи многократните пазарски торби...
Всеки магазин вече предлага памучни такива за 2-3-4 лв, перат се, има всякакви варианти, с картинки и без. Даже във втората употреба се намират интересни. И е еко. Аз и такива съм взела, пет броя са 2 лв.
https://shop.bags.bg/A/p/Torbichki-za-mnogokratna-upotreba-Tsvetove/?q=1690

# 509
  • софия
Аз съм си накупила от  втора употреба 10 торби различни размери , различни дръжки и различна форма, всякакви цветове. Струват левче. Страшно удобни, никъде не излзиам без една-две в чантата. Не просто че не са грозни, а са пъти по-добре изглеждащи от проскубани найлонки.

Общи условия

Активация на акаунт