Зимен вятър вън вилнее, септемврийчето на топличко беснее

• 9 850
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
  • София, в полите на Витоша
Здравейте и от нас!

Дани, радвам се , че нещата с децата са добре, дано успееш да ги преместиш в друга градина. сигурна съм, че и твоите проблеми ще се решат безболезнено! Hug

Уо, не се чувствай виновна, никой няма да те кори. На такива буйни мъници яслата им действа добре. детето има нужда от спокойна мама, а не от кукумицин- ще ме прощаваш за израза... Joy!

Ани, точно за теб мислех тези дни! Честито ходещо човече! Радвам се , че се чувства добре на яслата, само да не проговори на македонски...  Mr. Green Честито бебе на приятелката ти! Heart Eyes

Съни, наистина колко голям е станал малкият разбойник!

Пепа, звучи страхотно!Завиждам ти благородно!

Мечо Пух, жалко за мача, щеше да разказваш емоции!

Еци , сетих се аз за тези шапки, чак на мен ми иде да си сложа такава.... Joy

Аз започнах пазаруването за Коледа, купихме изкуствена елха и играчки за училището на Йоана, запазила съм подарък за Йоана- една цяла къща, тати купи светещ маркуч за да украсим къщата отвън, въобще се настройвам на празнична вълна!

Целувки от нас, че малката глезла я хвана съклета у дома и трябва да я изведа поне за малко! Heart Eyes

# 136
Добър ден от мен  bouquet
Черпя ви виртуално  party023 beer че днес моят голям брат става на 30 години.
АниК-честито прохождане на Габчо Hug

# 137
  • Sofia
Привет!

Ани, честито Ви прохождане  Heart Eyes

Дани, от тук натам ще чакаме само добри новини около вас   Peace

Уо, след като си яде добре и сред деца се чувства добре, значи на яслата ще му е добре  Wink е друг е въпроса ти как ще го приемеш, но няма как растат мишките и ще стават все по-самостоятелни.

Аз от 1.12 тръгвам на работа (уж сигурно този път). Новия ни офис е на 10мин пеша от вкъщи и ще прескачам в обедната. Рали нещо е почнала да реве за мен, но като ме няма наоколо чак вечерта се сеща да ме търси  Grinning Нещо и растат зъби май и нощем пак започна да ни побърква. Спим с баща й на смени при нея. Отделно нали сме строители, та всичко ни идва малко нанагорно. Дано поне стане хубава пустата къща  Mr. Green При Драганов сме чак на 8.12  Crazy Хемоглобина ни излезе 117, май докато я кърмех беше по-добре (напук на всички теории с ябълковите сокове)  Crossing Arms

Пипи, добре ме подсещаш , че е време за коледна окраса, сърбят ме ръцете   Grinning

МечоПух, честит Ви рожденик   bouquet

Целувки от нас!  Hug

# 138
  • София/Осло
Айде и аз да се отчета ,че ще ме биете вече Mr. Green
Ние сме над 10 кила ,но на консултация ще ходим на 30 ноември и тогава ще знам точно. Иначе за яденето- яде всичко. Така опатква печени филийки, пържени, сандвичи и т.н ,че направо свят ми се завива. Пие и прясно мляко от чаша на закуска в 16 ч. и яде кроасани- тук му взимам едни без никакъв пълнеж и ги запичам и стават мама миа Joy. Иначе и гювеч си хапва и месото си дъвче и пържени кюфтета....абе всичко ви казвам....хич не подбира .Като ни види, че ядем и застава до нас и се започва- Ам АМ АМ АМ и докато не му дадеш точно от това, което той си е решил не мирясва.
Кърмим се вечер и сутрин, но мога да се похваля че от 2-3 седмици спи по цяла нощ и аз най -после се наспивам. Вечер ляга към 9.30- 10  буди се към 6-7 за кърмене и после продължава до 1 0 сутринта. После в 12 пак заспива и спи 1-2 часа. И последното е към 16 ч до към 17.30 .....абе при нас е едно голямо спане и ядене hahaha hahaha hahaha...може би климата, тишината и чистия въздух му влияят newsm78
..обаче естанал гооооолямо диване....вика ,прави бели ,хвърля играчки Laughing Laughing, научил се е да тича и е много смешен.Тича с един пистолет на брат си и само вика па па па  Grinning
Марти го записахме в един френски лицей и сега горкия бори езика. Не му е много лесно ,но ще се справи Praynig
Видях се с една мама форумка тук Joy Joy Joy...ей тоя форум е голяма работа
На проходилите честитоооо Wink
На болните да оздравяват Praynig
Дани - Hug Praynig съжалявам за проблемите ти Cry
Марис - душа ,как е моя любим Ади.как изкарахте с Евичка?
Ради- с вашия строеж какво направихте
пипи- браво за инициативата Hug....ух да бях там Laughing Laughing
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 139
Аник,честит ходещи крачета на мъника Heart Eyes
Мечо на теб да ти е жив и здрав рожденника  bouquet

# 140
 wavey dance  bigdance2 bye kiss Heart Eyes ppp  Hands Clap Hands Clap newsm20 newsm56 smile3522 nuts  remybussi  Kissing Heart perko football baby lovekiss Kissing Heart
Нещо тези дни от мойто  running running babydust7 не мога да  smile3523,но ви  smile3529 редовно.
Днес е СВ Екатерина.Да са живи и здрави всички дето носят това име и малката Екатерина на Анхеса
Ронката все по успешно  runningМай скоро ще правиме прощъпулник,но може да го съчетаеме с коледата.
Дани чувала съм че тази детска градина на Симеон била добра,както и тази на Веслец,но нямат май ясли.За тази на Веслец знам че като имат болно дете го пращат в къщи да го лекуват и тогава да дойде на градина.Едно наше съседче е там и ходи на английски,плуване и е доволно.Извеждат ги навънка децата и внимават да не се бият box bash newsm66.Дани филииките като ги сложа в микровълновата и те омекват и после ги режа на малки войничета и така тя си взима от масата  и яде,но и дъвче.Тази функция я прави още от както имаше  tooth tooth
Поли както е казала дани това е период от възрастта на детето.Забелязвам че повечето деца около нас не обичат по шумните и ги бият.Предполагам че за това бият Ронката ,защото тя много шумно изразява радостта си.Просто си е такава.Не мога да я променя,но поне мога да я науча да  newsm66 newsm29  341uu smile3540 да отвръща на шамарите който получава.
Уо така и така си се навила за второ    ylinfantми действай.Аз още не съм се навила,но ми се иска най много до 3 години да имам newsm30Виж ако питаш Ронката тя ще ти каже че иска   ylinfant защото само бе-бе повтаря от седмица и малко повече.Колкото до кръста мъжа ми ме бъзика че ще ми вземе за   santa2  madnoel космодиск.
Пепа по начина по който са те събудили ние така будиме тати всеки ден за работа ,а събота и неделя те ме будят така защото си  smile3524 smile3524 до късно-10 часа.
Иву защо на есенна,я се прехвърли на  santa2  madnoel Close-mas: Nature SnowmanВсе пак идват празници.Най обичам да гледам магазините по  Close-mas: Close-mas: santa2Относно цикъла ми идва на някъде на 1 и половина за по 10 дена.Преди ми беше като  clock  и по 7 дена а сега когато си поиска.Болки нямам,но преди имах.
Съни аз давам на Ронката крем нишесте от 7 месец ,но тогава го правих с вода ,а сега вече от около месец с прясно мляко.Ронката си го пие млякото и пита за още.За закуска й давам макарони,домашна юфка леко намачкани с вилица.Слагам в домашната юфка и прясно мляко.Давам още баничка с тиква,със сирене,филийки с кашкавал или колбас.АБе мойто  Animal Pig  eat eat и  Drunk всичко,без цианкалий  Stuck Out Tongue Winking Eye
Еци как решихте проблема със шапките newsm78Защото ние  smile3519  newsm57 не търпиме на главата си.
Да ви се похваля още от мойта   tiptoe  smile3522 говори  blahblah като латерна.Не спира.Да не говориме че до  Toilet не ме оставя на мира.Вече казва баба-Ум(баба Руми) и ба-ба Пепи,Сега се учима на тати как се казва и на мама.Вече незнам колко думи знае.Спрях да ги проя.Имаме си tooth tooth tooth tooth tooth tooth tooth tooth и ме хапе та знае ли се.
Марис ние не сме се подрисквали досега от държавната кухня.Виж да не е от друго newsm78
Анилиеви ние почти не    babyuu само като спи вечерно време и то само докато заспи.После й я махам.Ако не и я показвам не  newsm45 за нея.Иначе като я види веднага си я слага.За гърнето сме до подкривата круша.до скоро го ползвахме за по голяма нужда,но докато не си каже сама че й се ходи няма да я мъча.Ние ядеме някъде между 9 и 10 часа сутрин около 200г.Следващото хранене е в 13.30 супа около 200г с една филия хляб и малко сиренце,но филията е само средулката и лека намачкани с вилица.Някъде къмв 17-17.30 следобедна закуска и вода колкото изпие.По някога изпива и 50 мл,понякога и повече.Иваче на ден  Drunk по около 300мл вода.Някъде към 20-20.30 е вечерята-второто от кухнята пак около 200г с една филийка хляб.Аз само й ги мия забките само с вода.Така ми каза един съсед който е зъботехник.Някъде към 2 годишна възраст се миели с паста за зъби.Когато поникнели всички тогава се миели след всяко хранене с паста за зъби.
Пипи67 монеже гледах снимките от миналата детска коледа кога се пада да ти дойде та да има среща hahaha hahahaСори за въпроса newsm78
Аник радвам се че и ГАбчо  newsm20  tiptoe
 Blush Flushed Embarassed Embarassed #Silly увлякох се в  smile3523
Лек ден и  Laughing  Hands Clap Kissing Heart lovekiss kiss sun от  tongue smile3522 и от  ppp smile3538  Stuck Out Tongue Winking Eye mamma

# 141
Момичета здравейте,
Не се оплаквам, но просто съм подивяла напоследък, умората определено си казва думата.
Иви, за цикъла аз пия Парацетамол, може да се пие дори и да се кърмите, ефекта не е поразителен, но облекчава. Аз винаги съм била с много болезнен ПМС и сега пак съм си така Confused
Дани, и аз чакам с нетърпение хубави новини от теб. кога ще излезнат резултатите от бенките? Не знам дали като смениш детската градина ще постигнеш нещо, защото навсякъде е така, наистина!!
Аз също минах през някакъв ад с тея болести. Последната вирус в нашата богата колекция се оказа лимфоцитоза (или нещо такова) и начален бронхит....абе една жестока кашлица, която три седмици се влачи без никакви признаци и все ми казват нищо му няма, нищо му няма. Ходихме 100 пъти до педито, добре си е детето, нищо че си кашля, то е от зъбите от не знам какво си..... преди три дни детето подхвана сериозна кашлица с голямо давене и пристъпи, викнах друг лекар, който установи, че имаме възпаление на ушето, начален бронхит, пуснахме и кръвна картина за потвърждение, той нарече нещо като лимфоцитоза  Embarassed така и така пием антибиотик, за което страшно съжалявам. Докторът ме увери че това е вирус, който в момента е много разпространен по градините и не му обръщат внимание, защото наистина други признаци няма, децата са си добри.
Обаче аз твърдо не искам да оставям яслата. Уо, дарко се чувства чудесно в яслата, връща се усмихнат, нахранен и много спокоен. Там се научи да танцува, търси си гърнето, не спира да говори, вкъщи не му е скучно. пред дилема съм, защото тези болести пък от друга страна са непоносими. Сложно ми е да правя комбинации с работата и съм луднала буквално. Сбърквам с е и от готвене  Sad  Иначе с яденето и Дарко се дави доста, затова все още пасирам, той е доста лаком и отхапва големи парчета.
Ей, не сколасах за сутрешното кафе, но съм на линия за ракийката  Wink
Честито на новите ходещи крачета, да са бързи и пъргави   bouquet

# 142
Аз пак се включвам да питам къде се изгуби Лулуто ???

# 143

Пипи67 монеже гледах снимките от миналата детска коледа кога се пада да ти дойде та да има среща hahaha hahahaСори за въпроса newsm78

hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy

Ами като питаш... на 7- ми  Whistling

# 144
За яденето е другия ми проблем.
Денис е ужасно злояд гоним се и се молим почти по цял ден. Надявам се там като гледа другите да се разяжда и така Simple Smile

# 145
Добро утро  bouquet  food010
Току що овършах цялата къща newsm79 1dishes newsm28 с помоща на Иво Grinning Grinning, сложих го да спи, изкъпах се newsm37 и сега пия кафенцее CoffeeСлед малко ще почна да се разкрасявам 4470 pletka,че към обяд ще излизаме с малкия-ще ходим на пицария с баща ми,братята и мащехата ми.Да отпразнуваме пак на братото юбилея, че вчера бяхме в къщи с цялата рода, ама майка ми не се разбира много с втората жена на папа, та сега с нея ще празнуваме...Иво вчера беше гушкан през цялата вечер, само си го предаваха от ръка на ръка-баби, дядовци, лели, чичовци, вуйни и вуйчовци..... ooooh! ooooh!Добре си изкарахме-само че аз овцата забравих да сменя батериите на фотото и успях само 5-6 снимки да направя Embarassed Rolling Eyes Crazy  animal085
Гал-ужасно гадно ,тия педита вече ми иде да #2gunfire #2gunfire #2gunfire.Дано се оправи Дарко бързичко и да не боледува повече Praynig Praynig Praynig
Деата-привет.Свиквате ли вече на новото място?Ама ти сериозно ли си се запознала с мама форумка там? ShockedЛелеееее-тоя форум верно е голяма работа бееееее Joy Joy JoyБравос PeaceА децата добре ли се справят с промяната?Марти де-нали е по-голям, на него му се отразяват промените.Дано свикне бързо и го пребори тоя френски Peace

# 146
Мечо Пух, да е жив и здрав брат ти и много да се разбирате и подкрепяте   bouquet!
Деска, тамън ми беше домъчняло за твоите постинги  Heart Eyes. Радвам се, че при вас всичко е наред.
Роси, аз ясла не търся. Мисля за градина за Тони и Цвети. Благодаря ти за инфото.
Гал, може и да си права, че навсякъде е така, знам ли. Много е кофти това с вирусите. Аз съм сигурна, че оттам идват проблемите ни, защото в групата са над 24-25 деца и едно да кихне е достатъчно да зарази и останалите. Постоянно има някое болно дете и така се върти един омагьосан кръг. Идва ми изобщо да не ги пускам на градина, но не е добре за тях. Те си търсят компанията на приятелите и вкъщи им става скучно, особено сега, когато и времето не е много подходящо за игри навън. Не искам да ти казвам какво е в къщи. Тони пощръклява, защото енергията му идва в повече и само се гонят, крякат, крият и аз съм ей така  Crazy. Лятото е друго, защото тогава беснеят навън.
Дано Дарко се оправи бързо и да не хваща никакви вируси скоро. Анди и той е хремав и точи едни жълти сополи...
Резултатите от биопсията още не са готови, надявам се в понеделник да излязат, защото ми е много напрегнато и искам да се успокоя малко.
Благодаря на всички за отговорите за филиите. Анди много се дави, та не смея да го пробвам много, много, защото направо сърцето ми отива в краката, когато се задави до посиняване.
Ани, честито прохождане на Габчо.
И аз се чудя къде е Лулуто.
Отивам да се оправям, защото след това изчезвам до Хит да пазарувам.
поздрави на всички  Hug

# 147
Здравейте и от нас с марти Grinning
Аз не се включвам изобщо на последък, но бях порицана публично, хвана ме срам и реших все пак да се разпиша:) На последък не ми остава много време да ви чета и съответно ми е неудобно да пиша Embarassed
Благодаря на всички, които забелязаха че липсвам и ми писаха да видя как съм:) Всъщност ние сме много добре, но аз съм зарината със задачи и освен това съм зациклила в две други теми от  подфорума с хобитата Mr. Green Ще се радвам, ако се включи и още някой:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143497.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=143866.0

Ето тук може да видите точно с какво си уплътнявам времето на последък Joy Има я и Марти:)

Тези дни Дребчо ми е настинал, хленчи и ска да му се обръща внимание, но най- тържествено публично обещавам, като и помине да намеря време да ви поизчета и да се включвам малко по- често:)

# 148
Ей привет!
Аз да внса малко Коледно настроение. Сега се връщам от шопинг в Скай Сити и съм мнооого доволна. Хайде да ви заразя и вас Simple Smile  Heart Eyes
Лулу, направо много ме кефят снимките. Много яко! Шапка ти свалям!
Дани, аз също му давам нна Ади на малки хапки филии, баници и общо взето всичко
Деска, давай снимки на кръщелника, ша ва замола Simple Smile
Ние с Ади откачаме вкъщи, липсва ми лятто и разходките. Много вече з амалко и рядко се излиза Sad
Магда, май ти питаше за как да дава водичка. Пробва ли с малко захар? а сокчета? може в краен случай със спринцовка от време на време да впръскваш, че е лошо да не пие водичка
АниК, честити ви ходещи крачета Simple Smile На далече да го водят и все при мама да го връщат Simple Smile

# 149
Забравих да ви пусна малко вече не толкова нови Embarassed снимки на Тея - ето ви го малкият къдравелко! Hug

И понеже съм патка, сетих се, че не съм ви показала тортата на Тея - първата е на Йоана, но нея сте я виждали и от същата сладкарница- и на Тея. Много весели, нали?

Последна редакция: сб, 25 ное 2006, 18:41 от pipi67

Общи условия

Активация на акаунт