Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 095
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Аз например знам, че водородът е най-простият елемент и е в началото на таблицата, обаче въпросът би могъл да ми прозвучи заплашително и изобщо да не търся логика.

# 106
Аз си ги гледам по Коледа, пускат ги по няколко телевизии, мисля че повечето българи, които живеят в България, ги гледат и няма как да ги забравят.
Аз не живея в България, но гледам българска телевизия и всяка Коледа ги гледам. Тази също ги отметнах. Simple Smile . Много изненадана останах от този въпрос, както и от отговора.

# 107
  • Велико Търново
Че водородът е най-простият елемент и че е първият в таблицата е ясно, за изотопите обаче даже и не си спомням да сме ги учили. По-скоро само е споменавано.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 19:45 от DamaPika

# 108
  • тук, на мястото си
Госпожата имаше страхотна логика - изключила цезий и полоний защото завършвали на  "ий".
Щом са мюсюлмани  предпочитаното животно било котка.
Аз малко не я разбрах тази логика.
Последното момче не знам дали ще го пуснат на повече от 2000 лв. Въпросите му ще са супер трудни със сигурност.

# 109
Пророкът Мохамед е обичал котките, затова са на почит в мюсюлманския свят.
Не се шегувам; даже е питал един ангел (не му помня името) дали е ок котката да присъства по време на молитва и да влиза в джамията. Ангелът одобрява.

# 110
  • София

Стани богат - 07.01.2022

директен линк

# 111
А за водорода го помня от училище

И аз. Всъщност май само неговите изотопи съм запомнила кои са, ако въобще съм учила за други.

# 112
  • София
Философа много пари взе.

Поредно глупаво използвани жокери. Казваш само кангал (аз го знаех, даже във Фермата 7 имахме един такъв) на приятеля си без да четеш останалото и за 5 секунди ще получиш отговор. А тя изгърмя 2 жокера на този въпрос, а публиката я хвърли в Менделеевата таблица. Бравос!

Този новия изглежда обещаващ, ще видим в понеделник докъде ще стигне.

Билалов още колко пъти ще повтори, че не е гледал Игра на тронове? И не мога да разбера хора, които натъртват как не били гледали даден филм или сериал, или не са прочели даден роман, само защото са много популярни неща и те трябва да са контра, защото са големите ''интелектуалци.'' Веднъж добре, разбрахме, втори път (а при него рецидив) вече е проява на лош вкус.

# 113
  • Пловдив
Защо трябва да има общо между арабския и турския? Няма, или не повече, отколкото между турския и българския. В турския има известен брой арабски заемки ("раки" - ракия е една от тях Wink), но нищо повече. Не са сродни езици изобщо.

За името на долара - няма общо с "дуро", смята се, че "талер" в някакъв немско-холандски диалект се е изговаряло "долар". Така в готов вид си е заминало за Щатите. Така съм чела поне.

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 10:24 от Магдена

# 114
Скрит текст:
Защо трябва да има общо между арабския и турския? Няма, или не повече, отколкото между турския и българския. В турския има известен брой арабски заемки ("раки" - ракия е една от тях Wink), но нищо повече. Не са сродни езици изобщо.

За името на долара - няма общо с "дуро", смята се, че "талер" в някакъв немско-холандски диалект се е изговаряло "долар". Така в готов вид си е заминало за Щатите. Така съм чела поне.
Възможно е за името, там не съм категоричен. Но че като валута в началото се използва испанското дуро, а монетата от 8 реала се е наричала долар, съм сигурен, защото съм го срещал на няколко места. Даже знакът за долар идва от сливането на буквите p и s от думата песо. А може и испанците да са се повлияли от „талер“, знам ли...

# 115
  • Пловдив
Не споря за използването на дурото, не знам.
Мерси на потребителката, която качва линковете. Тъкмо гледах предаването с Палмина (телефонът я кръсти Планина) и двамата мъже. Щях като едното нищо да изгърмя и аз за Ндрангета. 90 на сто бях сигурна, че отговорът е Неапол, дори си позволих да се замисля дали би си струвало на мястото на играча да ползвам жокер. Grinning
И после - на играча след него учителка му казала, че първото хрумване винаги е верният отговор. Simple Smile))

Скрит текст:
Не всеки, който подчертава, че не е гледал нещо, е интелектуалец или се изживява като такъв. Аз например, обратно, се държа далеч от всякакво изкуство, от най-"високото" до предназначеното за най-масовата публика, и гледам само класически тип криминални сериали. Изкуството не ми уйдисва на натюрела и се абстрахирам от него, както оня герой на Чудомир се абстрахирал от буламачи като фасула.
Сега, за Билалов като актьор не знам, но напълно допускам и при него да има по-прозаична и проста причина. Wink

Последна редакция: нд, 09 яну 2022, 13:14 от Магдена

# 116

Съвременния турски няма много общо с арабски, но османотурския е бил де факто арабо-персийски с малки тюркски влияния.

# 117
Хубаво е, че Стани Богат се завърна отново в родния ефир.
1. Харесва ми, че се отделя доста по-малко време за представяне на автобиографията на участниците(което според някои е с цел отпускане). Честно казано, ферманите и хвалбите на някои участници(нищо лично) ми идваха вповече.
2. Харесва ми и новото правило за заключване на сумата.

Иначе, нивото на играчите(поне до момента) е малко по-добро от преди, което донякъде се доказва и от по-големите печалби(само в първите няколко епизода се спечелиха близо 100000 лв.), които обаче забележете, технически НЕ съотвестваха (в повечето случаи) на нивото на сложност на въпроса, което разбира се не омаловажава постигнатото от играча, но донякъде си мисля, че бе и умишлен ход от страна на сценаристите, за да тръгне по-силно предаването и съответно да привлече повече аудитория.

Като бивш участник в играта, в следващите редове ще изкажа лично мнение относно някои детайли.
1. Никой никога няма да спечели Голямата Награда!
Оставям настрана факта, че 20 години си е все същата, всъщност греша, имаше един период 2009-2010 бяха я направили 200000 лв, но както и да е.
Даже и още по-зле, вместо за 12-13 години да се вдигне, тя се смъква...
Към днешна дата, предвид икономическите процеси и т.н. мисля, че трябва да е минимум 300000 лв. голямата награда.
Та защо никой никога няма да я спечели?
Ами защото първо, продуцентите нямат изгода 1 човек за 1-2 епизода да спечели 100000 хиляди.
Тяхната изгода е тези 100000 да ги раздадат на порции, т.е. за 10+ епизода да кажем.
Разбирате ли някъде бия? Ефирно време, рейтинг, реклами и т.н. са ключовите думички!
Второ, сценаристи и редактори много добре знаят с какъв участник си имат работа и грубо казано от тях зависи докъде ще го пуснат. Т.е., ако искат могат така да направят(всичко след определена сума е в техните ръце, въпросите се пускат в движение както се казва, единствено до първите 5 нещата са на случаен принцип така да го кажем) че да бъде елиминиран или в най-лошия случай да се откаже още на 6-ти въпрос, но нямат сметка, особено когато е играч с потенциал и обратно - могат и набързо да го прекарат до 3000 лв., за да стане интересна и рейтингова игра, когато ще се отворят и по-високи въпроси.
Тотална заблуда е, че видиш ли се страхуват от капацитета на даден играч!
Както казах, те имат възможност по няколко начина да те откажат или "примамят" да рискуваш, да сгрешиш и съответно да отпаднеш.
Трето, дори и да достигнеш до 10000 лв., то със сигурност ще си без жокери и въпросът ще е такъв, че ще е от възможно най-слабата ти/непозната сфера(едно че преди играта се те проучили, второ че и в хода на играта вече ти знаят силните и слабите страни).
Или в най-лошия случай може и да не ти звучи "на китайски", но просто при условие че имаш 50000 лв. спечелени, трябва да си много луд, за да ги рискуваш на нещо с вероятност 25% в случая да познаеш.

Това горното го казах и по повод коментара на Diavolo, че играчът-астроном изглежда обещаващ.
Да, определено, но в Стани Богат който плаща, той поръчва музиката.
Освен това, той пак може да има потенциал, но на някой въпрос сам да се закопае по някакъв начин или пък жокерът му да го подведе и т.н. варианти много.

Както казах, главният проблем в родния Стани Богат е, че нерядко липсва съотвествие или корелация между сложност на въпроса и съответната сума.
И това не го казвам на база клишето, че ако знаеш отговора всичко изглежда лесно.
Например, нерядко 6-ти въпрос е бил по-труден(класификацията на трудност за мен лично е колкото % от масата биха знаели отговора) и обратно 8-ми или 9-ти въпрос е бил по-лесен от 6-ти или 7-ми въпрос.
Само тези подробности показват ясно, че играта е "манипулирана"(не толкова в лошия смисъл) и участникът е просто средство за рейтинг и нищо повече.
Ако се чудите защо е имало случаи на рано, рано отпаднали участници - в повечето случаи тяхната игра е била в късните часове(след 20:00 часа, снимките започват от 9:00 до 22:00 за информация) и от една страна, главно тяхната настоятелност към грешния отговор, в комбинация с късния час - грубо казано действа на принципа "да си троши главата, за нас и утре е ден и ни идват нови 15 участници в списъка".
Т.е., те могат и да му помогнат(чрез Билалов), но като го виждат че още рано се задъхва и часът е напреднал, предпочитат варианта win-win - 0 или 500 лв. печалба за участника и поглед към новия ден и следващите участници.

# 118
Не зная кой преценява силните и слабите страни на играча, но мисля, че е много трудно. Аз съм от играещите от дивана и някой път стигам до 5000 без жокер, някой път спирам рано-рано. На тема футбол бих търсила помощ винаги, но въпросът за фамилия Малдини го знаех. Т. е. от абсолютно чужда за мен тема може да излезе въпрос, чиито отговор знам по случайност. Но могат да сътворят такъв въпрос...

# 119
  • София
Така по-скоро губят рейтинг, като бързо, бързо сменят играчите. Гледайки онлайн епизодите има случаи, когато цял епизод съм го минавала за 5-10 минути, докато пропускам първите 5 въпроса. Като съм пуснала телевизора също - сменям каналите, докато не стигнат до 6-7 въпрос. Постоянно пускат реклами, дори когато е Нова година, не печелят ли достатъчно да избутат някого до 100 бона, голяма е лакомията Grinning

Общи условия

Активация на акаунт