Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 183
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
„Мадан“ често фигурираше в кръстословиците. Аз оттам знам какво означава.

# 436
Не че оправдавам незнанието /особено очевидното/ или презастраховането, но нали знаете колко е лесно да играеш вкъщи или тук, в темата? Там има камери, светлини, притеснение как ще изглеждаш, дали няма да се изложиш, как да си планираш нещата. И мисълта, че това може да ти се случи само веднъж и никога няма да има повторение. Затова ако вкъщи отговориш първосигнално на някой въпрос, без да го знаеш, а само защото нещо дълбоко в теб ти подсказва отговора или звучи логично, дали ще го направиш и на живо?

# 437
Жената можеше да заключи на 2 хиляди примерно, но не.... Билалов искаше да й помогне, поне да се откаже, но отново не. Ами... жалко
Някои не са отишли за пари в предаването. Има и други мотиви, например да станат известни, да си почешат егото, да им тръгне бизнеса, и много, сигурно много други. За тази жена, дали ще вземе 500 или 2000, не беше от голямо значение, сигурно доходите и са от много по-висок порядък, но има хора, за които двете суми са от земята до небето ...

# 438
Жената можеше да заключи на 2 хиляди примерно, но не.... Билалов искаше да й помогне, поне да се откаже, но отново не. Ами... жалко
Някои не са отишли за пари в предаването. Има и други мотиви, например да станат известни, да си почешат егото, да им тръгне бизнеса, и много, сигурно много други. За тази жена, дали ще вземе 500 или 2000, не беше от голямо значение, сигурно доходите и са от много по-висок порядък, но има хора, за които двете суми са от земята до небето ...
Не знам от къде знаете какви са доходите на жената, но човек пак може да е рисков играч, и може да си тръгне с някакви пари, ако са й нищожни да ги даде на някого на улицата и не само, ще бъде от полза. Всеки да прави каквото иска естествено, просто изразявам мнение и ако беше чак толкова не за парите нямаше да се опита да заключи и 5 хиляди. Както самата тя коментира ''свършиха ми жокерите и заключвам.''

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 13:54 от T.Valcheva

# 439
  • Велико Търново
Учудих се и на инженера, който не знаеше какво е "мадан". Далеч съм от мисълта, че човек може да знае всичко, но поне в областта, в която се изявява, трябва да има основни познания.
Именно думата "областта" е ключова тук. Защото инженерството е в много области. "Мадан" и аз не знаех какво е, но заради град Мадан по логика ми навяваше да е нещо от рода на рудник. Та, "мадан" е от минното инженерство. Инженерство в областта на хранителната промишленост, например, какво да му е близкото?

Не че оправдавам незнанието /особено очевидното/ или презастраховането, но нали знаете колко е лесно да играеш вкъщи или тук, в темата? Там има камери, светлини, притеснение как ще изглеждаш, дали няма да се изложиш, как да си планираш нещата. И мисълта, че това може да ти се случи само веднъж и никога няма да има повторение. Затова ако вкъщи отговориш първосигнално на някой въпрос, без да го знаеш, а само защото нещо дълбоко в теб ти подсказва отговора или звучи логично, дали ще го направиш и на живо?
Абсолютно подкрепям!
На всички тук ни е "широко около врата".

# 440
  • Пловдив
Градовете Мадан и Самоков носят имената на "оръдията" си на производство, аз затова ги помня заедно. Самоковът е бил някакво железарско съоръжение също.

# 441
тя, казва се -Татяна Йорданова Миланова – Касимова,   си представяше, че ще играе и още много нагоре, затова 5000.
тази жена не беше смела в началото, но при нея се случиха няколко последователно отговорени въпроси, като те похвалят, ти идва самочувствието, запчваш да си мислиш, че играта е всъщност лесна.

Въпросът за евангелията си беше само на късмет, тя не показа, че знае нещо, чрез жокер 50:50 просто намали вяроятността за грешка. Това, също малко те изстрелва нагоре да си повярваш. Зададоха и този въпрос, според мен, защото е малка вероятността да отговори, все пак учила в Университета "Пушкин"  в Ленинград по ония години, когато религията не била нещо, което се учи или почита т.е. очаквали са, че религията и е слабо място.

Тя каза, че се занимава с култура, но дали и зададоха въпрос по нейната специалност? Занимавала се е  с дипломатическа работа, експерт по култура, даровити деца, участвала е в сдружение  с цел работа по проекти в обл. на културата... Въпросът за "Ние врабчетата" сигурно или латинската фраза "modus operandi"... Въпросът за "свещеното биле" също е по-лесен на хора с хуманиратна насоченост- езици, история. И въпросът за "хануманасана" има вероятност да бъде отговорен от такъв човек, и без да е играл йога. Никакви въпроси за футбол не и зададоха, или нещо техническо  Simple Smile Много случайности станаха. Simple Smile

За доходите и съдя по нейните думи, че със съпругът  имат бизнес, фирма за вътрешно и външно захранване на ел. инсталации.

=======================
и накрая, имало и гаф.

https://www.sportlive.bg/worldfootball/worldfootballother/sled-r … ovor-1694853.html

# 442
С въпроса с евангелията имаше късмет. Жалко, че приятелят й не й помогна, защото определено това е гугълски въпрос. Аз не го знаех, но го намерих за 10 секунди.
"Ние, врабчетата" би бил лесен за хора с малки деца, независимо от специалността им. Логичен отговор, но при условие, че не си сигурен, колко хора биха рискувал без жокери.
Същото се отнася и до градинския чай. Салвия звучи доста по-убедително за този, който се сети за това наименование.
Въпросът с modus operandi е от лесните според мен.

# 443
да, modus operandi и "Ние, врабчетата" бяха по-скоро лесни въпроси

# 444
  • Русе
тя, казва се -Татяна Йорданова Миланова – Касимова,   си представяше, че ще играе и още много нагоре, затова 5000.
тази жена не беше смела в началото, но при нея се случиха няколко последователно отговорени въпроси, като те похвалят, ти идва самочувствието, запчваш да си мислиш, че играта е всъщност лесна.

Въпросът за евангелията си беше само на късмет, тя не показа, че знае нещо...
Въпросът за "свещеното биле" също е по-лесен на хора с хуманиратна насоченост- езици, история.
=======================
Въпросът за свещеното биле "в древен Рим" веднага трябва да насочва към другото име на градинския чай, ако го знае човек, естествено, защото "салвия" определено има латински произход, макар че Билалов погрешно свърза думата с глагола "салваре" (спасявам) - той спомена "салватор" (спасител). Всъщност връзката е със "салве", което може да означава добро състояние, здраве, но може да означава и поздрав и това значение е, според мен, по-разпространено. Има религиозен химн, който започва със "Салве, Регина" - здравей или слава, царице (небесната царица). По този химн са написани десетки произведения от композитори от различни епохи - нещо, което също трябва да е известно на един културолог. Пак си оставам на мнението, че тази жена не показа никаква култура.

# 445
За градинския чай – освен че е известен и с името салвия и разсъжденията в тази насока, друг подход можеше да е да се помисли за произхода на другите растения и по пътя на елиминацията да се стигне до верния отговор.
Родината на ехинацеята е Америка, на джинджифила е Азия, конопът и той май е от Азия, поне този, който се използва за медицински цели (нон стоп индийски коноп), остава градинският чай.

# 446
Това с месото беше страшна излагация

# 447
Не съм я срещал новината за Берлин и ограничаването на месото при студентите. И аз бях за глутена, а то какво се оказа.

# 448
И аз не го знаех и ми изглежда страшна изг**ица. Дано новата вълна германски студенти да наложат само шиш кебап и подобни.

# 449
И аз мислех, че е глутена. Месото съвсем го изключих.
Не мисля, че беше въпрос за 1000 лв.

Общи условия

Активация на акаунт