Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 38 789
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Едното е хетерозиготен носител на Хаплотин А2 , другото е Носител на генотип 4g/4g
За сега ще съм на Ацетизал кардио нещо такова.
Не знам.дали се притесних, преди съм.споменавала, че съм имала паник атаки, днес час след прегледа, получих страшна паник атака, Сърцебиене, изтръпване на ръцете, на устата,чак започнах да завалвам приказките. Много неприятно........ и страшно даже бих казала. Едвам се успокоих

Аз също съм със хомозигетен 4G/4G, но и с хетерозиготни ACE и MTFHR. Заради тази комбинация ми назначиха Фраксипарин през ден и Аспирин протект.
Само ще Ви споделя, че за мен това е ТРЕТА бременност, като предишните две завършиха със здраво родени дечица след термин без никакви терапии.
Карайте го по-спокойно, за да е спокойно и бебчето Ви. ❤

# 661
Много ви благодаря ❤❤❤❤

# 662
Момичета, насочили ли сте се вече към крем против стрии? Четох, че е хубаво да започнем да се мажем още от сега, но има толкова много видове, че ще е хубаво, ако някоя има предишен опит да сподели и препоръча.

# 663
Момичета, насочили ли сте се вече към крем против стрии? Четох, че е хубаво да започнем да се мажем още от сега, но има толкова много видове, че ще е хубаво, ако някоя има предишен опит да сподели и препоръча.

С първата бременноста използвах на Palmers, сега си купих пак 2 продукта и от месец се мажа. Усещах ги на кожата си почти до следващото мазане и бях много доволна тогава.

# 664
Предната бременност ползвах домашно правен и нямах щета, кожата ми е много суха чак се лющи. Сега пак си направих и почнах с мазането. Комбинирам кокос, бадем, ший(карите), но сега добавих и какаово масло.

# 665
Аз се маха със свинска маз за сега

# 666
Аз се маха със свинска маз за сега

Предната бременност и аз се мазах със свинска мас, понеже само с нея ми беше добре. Сега още не съм започнала.

# 667
Elza, не се панирай, тромбофилията се контролира. Ако кръвотокът е ок, аспиринът ще ти е съвсем ок, не се притеснявай! Опита ли с практиките на Орлин Баев? Аз ще го благославям цял живот този човек за цялата информация за самопомощ при паник атаки.

Къде да ги намеря тези практики? Аз ходя на психолог в моя град. За Орлин май няма да ми стигнат парите....

Изпратих ти линка на ЛС.

# 668
Момичета, да дам отчет и тук:
ФМ +БХС при д-р Павлова, МЦ Марковс.
Бебето е супер, аз съм в 12+5, а то отговаря на 13+5, предположи по-ранно забременяване, което ме озадачи понеже ползвах тестове за овулация, но все тая.
NL=2,46 леко гранична, но според другите маркери всичко е наред. Изключително съм очарована от центъра и от докторката. Беше много духовита, отдели много внимание и отговори на всички въпроси. Снимките на бебето се качват в ел.досие и можеш да си го видиш вкъщи. На 7-8см човече видя всички органи: бъбреци, стомах, сърце, ръчички, крачета, лицето и всичко много обстойно.
Взеха ми кръв за БХС, 70лв е, резултати в понеделник вечер. ФМ е 150лв
Беше скептична за прием на витамини дори, Биозин мама превантивно и какво ли още не. Казах ѝ, че пия ношпа и утрогестан  по 2 вечер и според нея няма никаква нужда. Аз нямам оплаквания, нямала съм кървене, но като звъннах на АГ, каза да го пия до прегледа на 17.03 🥺😔 сега не знам какво да правя, понеже не искам да се тровя още с тях, но пък АГ каза тя да си разбира от фетална морфология, а АГ-то от нейните неща…. ????

П.С. Гледа ме през корема, но после и вагинално, за да види по-добре всичко.

Поздрави на всички и бъдете здрави!!! 💋

# 669
Момичета, вчера писах за високо тсх, днес успях да се набутам на преглед 😁😁 започвам лечение с
 L - ториксин, дано всичко е наред за напред 🙃

# 670
Здравейте настоящи и бъдещи мамчета Heart За първи път пиша тук. В 9 седмица съм. С близнаци. Надявам се всичко да мине добре и да си ги задържа. Имам си някои неразположение, като гадене, придърпване, а преди седмица и зацапване. Изписаха ми Утрогестан-вагинално да си го слагам. Спря ми зацапването.

# 671
Късмет на всички! Моя АГ ми каза да ходя на бхс в 12та и на фетална в 20та

# 672
Момичета, да ви питам как се храните вие сега? Аз от повече от седмица съм с ужасно гадене, почти нищо не ям, главно тестени и плодове. Малко се притеснявам дали лишавам детето от нужни вещества за растеж, но гаденето е брутално и е през целия ден. Та какво хапвате вие, имате ли апетит или като мен нищо не ви се яде?

Имам гадене и аз, повръщане също. Ям често по 4- 5 пъти дневно по малко. Ям много плодове и кисело мляко ( това ми се яде най- много) сирене, кашкавал, зеленчуци и месо също ям. Спасяват ме от гаденето горе долу айряна, водата с лимон и таратора ( но установих, че от чесъна също ми се гади) , също така припечен хляб, сандвич си правя понякога. Аз също имам притеснения, още повече, след като преди няколко дни на прегледа ми казаха, че съм дехидратирана. Започнах да се насилвам да пия повече вода, така ми казаха, изобщо не я обичам, но се насилвам и пия, правя си фрешове, айрян също пия много.

# 673
Момичета, вече ще се побъркам. Вчера бях на преглед. С бебето всичко беше наред. 9г.с. снощи след резултати за тромбофилия започнах Ацетизал Кардио  и тази сутрин вече съм с кафяво петно...... и какво правим сега? Пия още седмица назначен утрогестан.

# 674
Момичета един малко по страничен въпрос. Как казахте на работодателя си, че сте бременна и по скоро колко рано му казахте. Аз влязох в третия месец и планирам да излизам 180 дни болнични от 7.03, но все още не съм уведомила фирмата. Притеснявам се да не ме уволнят ако сме само на устни договорки, затова директно си нося болничния и това е. Но пък ми се вижда някак некоректно към тях и непрофесионално, оставям ги без човек и без време за реакция. Много го мисля това, моля дайте съвети и вашия опит

Общи условия

Активация на акаунт