Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 39 885
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, има ли някой от Варна и при кой лекар сте?

При ендокринолог ходили ли сте, казаха ми, че е хубаво да се мине и през такъв лекар, без значение дали имаш проблеми или не.

# 196
Здравейте, момичета;)) и аз да се отбележа, с термин 08.09 съм, от Варна и на почти 32г. Имаме един първокласник, а сега се надяваме на момиченце. От 4-5 дни съм с Ковид, имах температура и все още хремата ме мъчи ужасно. Притеснявам се, че сатурацията ми е 92-93, за плодчето, да не се увреди Sad Паралелно с плодчето имам и задържан фоликул, който расте бързо, сега е 7см и докторката каза, че на 10-12см ще го маха лапароскопски.. ужасих се. Слагам си утрогестан 3х2, пия натаспин и се надявам да се пукне тази киста.. Преди 3 години ми махнаха щитовидната жлеза, имах и метастази, оттогава съм на еутирокс, та сега имам и други сто неясноти покрай заместването на щитовидната жлеза, но гледам да съм оптимист Simple Smile всеки ден се чудех как да изкретам на работа по-дълго време без да разберат, но съм химик и ще трябва скоро да им съобщя, за да не работя в лабораторията.. Пожелавам леко бременеене на всички и ще се радвам да борим проблемите заедно! Hug

# 197
Добре дошла, Силви Simple Smile Успех и бързо оздравяване Simple Smile

# 198
SilviYaneva, с тази сатурация внимавай. До колкото знам ако е под 90 е добре да се включи кислородна терапия. Консултирала ли си се за състоянието ти и бременността?
La Sonrisa, ако имаш проблеми с хормоните се консултирай с ендокринолог. Иначе май при регистрацията на бременността пускат всякакви изследвания вкл и тсх. И ако има опасение, че нещо не е наред може да те пратят на ендокринолог.

# 199
SilviYaneva, добре дошла! Дано да оздравееш бързо, ако ползвате имхалатор, добре се повлиява.
Аз посещавам ендокринолог, защото имам високи антитела на ЩЗ. Хубаво е да се пусне ТСХ и Т4, защото бебето няма своя жлеза първите 12 седмици и разчита на майчините хормони.

# 200
Благодаря, момичета!
Ходих на един преглед досега, на който се установи пл.сак и точица вътре (щастието ни) и ми изписаха витамини и това беше..

Никакви изследвания, нищо не ми назначиха, най-вероятно е рано.. просто аз бързам и искам да знам, че всичко е наред и мисля да не изпусна точния момент за дадено изследване…

При моята лекарка съм за 2-ти път другия петък, но не мога да изтрая и ще отида утре при втора лекарка за второ мнение.

Вероятно като се записваш за ЖК трябва да имаш 1 лекар.. ще го мисля кой ще бъде..

# 201
  • София
Момичета, някой пие ли пектин? Имам малко завишен холестерол и пектинът страшно ми помага. Днес ще питам моята докторка, не мисля, че е проблем, но се чудя

# 202
Аз не пия.
Питай лекар за мнение най-добре.

# 203
Аз пия, няма проблем. Сигридов ми го беше предписал за чистене на тежки метали. Единственият негатив е, че заедно с тежките метали, може да изхвърли желязо и да ви падне серумната стойност, което не е ок.

# 204
Момичета, Сега се връщам от лекар. Всичко е нормално!
Изписа ми много неща за пиене тази лекарка: Биозин мама, Топ Фолат, Но шпа, Утрогестан, Пренатал Денк, Уро 3 (за цистита) .. струват ми се много хапчета.. не знам всичко ли да пия.. вие какво пиете?

# 205
Здравейте! Първо поздравления на всички бъдеще мами, да минават тези 9 месеца леко и безпроблемно Simple Smile
За мен е огромна изненада да се запиша и аз към очакващите бебе през септември. Имам син на 3 години и 1 месец и дъщеря на 5 години и половина почти. Дъщеричката ми тъкмо приключи с двугодишно лечение от плашештата диагноза левкемия. За наша огромна радост всичко мина добре и тя вече и здрава и постепенно се връщаме към нормалния начин на  живот. Покрай всички тревоги и притеснения цикъла ми последната година полудя и започна да идва пред 35-40 дни. Ние по принцип ползваме предпазни средства,  за това вчера си направих тест просто ей така ( на ден 41), за да знам че ще ми дойде и няма за какво да се тревожа хаххаха. Беше истински шок и объркване като видях двете чертички и на доктор успях още вчера да ида и видях малката точка, която е в 5-та сецмица. Чесно казано много се уплаших, защото сега си гледам сама двете деца вкъщи по цял ден и едва се оправям ( нямаме баби в града)  Grinning  И мъжа ми също беше много изненадан, но вечерта като се прибра се оказа, че въпреки притесненията ни и двамата сме много щастливи. Разбира се все още имам доста притеснения как ще се справим с всичко, но се надявам, че нещата ще се случат по най-добрия начин.
За сега имам само болки все едно ще ми идва и ме болят гърдите, надявам се, че ще е само това.
Благода ви, че ме изчетохте! Ще помагам и на кой с каквото мога.
Също съм от Варна, така че La Sonrisa мога да ти дам малко повече инфо за доктори и болници, може да ми пишеш  Simple Smile

# 206
Мишле, много се радвам за хубавата новина!
Лека бременност ти желая!
Много се радвам за дъщеричката ви!

# 207
Момичета, Сега се връщам от лекар. Всичко е нормално!
Изписа ми много неща за пиене тази лекарка: Биозин мама, Топ Фолат, Но шпа, Утрогестан, Пренатал Денк, Уро 3 (за цистита) .. струват ми се много хапчета.. не знам всичко ли да пия.. вие какво пиете?

La Sonrisa, предполагам, че биозина е да ти подкрепи имунитета, Топ Фолат сигурно е фолиева киселина (не съм сигурна), Утрогестана е ясен мисля, другите 2 честно казано не ги знам. Според мен не се притеснявай и си ги взимай. Поне ще ти е спокойно, че правиш всичко възможно да е всичко ок. Аз честно казано бих била по-спокойна.

Мишле24, добре дошла! Дано да ви очакват само безоблачни дни Simple Smile

# 208
  • София
Момичета, аз напускам групата. Днес бях на лекар и моето ембрионче не се е развило.
Желая лека и безпроблемна бременност на всички

# 209
Yellow_girl Много, много съжалявам за загубата ти Sad Горе главата и напред, колкото и да е трудно. Когато е писано, ще стане.

Вътрешно усещам, че и при мен предстои подобно нещо.

Общи условия

Активация на акаунт