Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 38 982
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Аз няма да раждам при лекаря, при който се следя. И сега, и предния се следих при АГ, при който си ходя по принцип.
Вероятно ще раждам при лекарката, при която родих предния път. Така или иначе мисля да раждам в Майчин Дом Варна, а не съм от Варна и не ми се разкарва постоянно за прегледи.

# 511
На мен по принцип също много ми се гади, но не повръщам много. Също  сутрин намирам малко кръв в носа си и ми е леко запушен (също съм със синузит), но ние не спираме овлажнителя на въздуха или това помага.

Като че ли гаденето понамаля мъничко? Може би само така ми се струва. Вчера мозъкът ми работеше с бистра мисъл за няколко часа сутринта (работя от вкъщи), което не ми се е случвало от месец и половина. Така се ентусиазирах, прах, тупах и капнах след 4000 крачки. Още ми е рано явно да отмине тази ужасна покосяваща умора. Тя е нещото, което най-много ме тормози. Започвам 10та седмица иначе. Имам чувството, че направо ще полетя само тя да ми мине. Искам и да почна упражнения скоро, но все още нямам сили. Качила съм към 2 кг. Вие как се движите?

Уф, и прогестерона ми е писнал много Confounded Има ли някой на прогестерон и дали са ви казали кога можете да го спрете?

Също много ми се гади от зимата и студеното време. Буквално. Само като видя сняг и ми се повръща.

Иначе се прехвърлих от клиниката към АГто аз тази седмица и след 3 седмици съм на генетичен. Вие имате ли вече насрочени?

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 17:19 от Elisia

# 512
Привет и от мен да се разпиша. Втора бременност ми е и живот и здраве края на септември малката ще е кака. Като цяло предните няколко седмици бях като парцал, но вчера вречето беше бонбон и бяхме почти цял ден навън с малката- ми нито умора, нито кривота. Явно ми липсва вит Д Wink
Леко бременеене на всички

# 513
Аз съм на БХС на 16ти. Нямам търпение да видя пак бебето. И аз искам да започна скоро някакви упражнения. АГ ми каза да си взема фитнес топка.

# 514
Elisia аз съм на прогестерон Утрогестан 3×2 понеже в началото бях с леко кървене и отлепяне на плодния сак. Чела съм ,че прогестерона се пие докрая на 12 седмица и след това плацентата поема тази функция,но ще видим какво ще каже док.
От време на време имам температура 37°,от вчера гърдите не ме болят особено точно 9г.с. са минали досега . При вас как е с гърдите имате ли такава температура четох че е нормално? На преглед съм вторник сутринта много се надявам всичко да е наред.

# 515
Elisia аз съм на прогестерон Утрогестан 3×2 понеже в началото бях с леко кървене и отлепяне на плодния сак. Чела съм ,че прогестерона се пие докрая на 12 седмица и след това плацентата поема тази функция,но ще видим какво ще каже док.
От време на време имам температура 37°,от вчера гърдите не ме болят особено точно 9г.с. са минали досега . При вас как е с гърдите имате ли такава температура четох че е нормално? На преглед съм вторник сутринта много се надявам всичко да е наред.

Относно температурата идея нямам, не си я меря, но да, казват, че е нормално. Относно гърдите аз също имах едни ден-два, в които уж не ме боляха толкова, но после пак започнаха, така че не го мисли това. Всичко ще е наред разбира се ❤

# 516
Здравейте и от мен ! Някой друг има проблем с акнето. Болезнените гърди, подутия корем, дори обрив в някакъв момент ми се струват абсолютно нормални, но това акне не се оправя вече повече от месец. Сега спирам нацяло сладкото и тестените продукти, за да видим ще има ли някакво подобрение.. Колкото до прегледите, не знам при вас как е, но моята лекарка не ми изглежда особено въодушевена от бременността. Даже мисля, че като лекувахме всевъзможните бактерии, които се размножаваха в мен до момента беше по заинтересована хаха. И още нещо - видях пред кабинета и реклама на ПРЕНАТЕСТ и тя ми каза направо да се обърна към самия екип в сайта. Има ли още някой, който да проявява интерест - прави се след 9г.с.

# 517
Аз съм с термин август,но следя и вас.
Аз миналата сряда дадох кръв за Пренатест.
Казаха ми на 16-ти тази седмица да проверя за резултати.
Докторът ми даде номер и две имена на една жена,с която се свързах в понеделник,казах кой пакет съм избрала,тя ми обясни че ще изпрати колбичките до клиниката и се уховорихме да отида в сряда между 10-10:30 в клиниката на доктора,да кажа за какво съм там и да дам кръв.В сряда отидох,кутията беше пристигнала заедно с попълнените документи от въпросната жена,тъй като аз по телефона и продиктувах моите данни.В четвъртък кръвта беше в Германия.Сега нетърпеливо чакам резултат,а аз избрах премиум плюс пакета,по препоръка на доктора,защото имам едно кухо яйце и аборт.

# 518
Привет бъдещи мами! Преди малко разбрах, че д-р Цветков от Надежда не следи бременност, а той беше моя лекар досега и съм му много благодарна, че успяхме толкова бързо да видим двете черти! Сега спешно ми трябва лекар от Надежда, който проследява бременност! Погледнах ги в сайта, но не познавам никого. Моля ви, ако имате отзив за някого, да ми помогнете. Благодаря ви много!

# 519
Чудя се кой от двата пренатестове да заявя - премиум или премиум плюс. Честно казано не разбирам разликата. При мен проблема е, че съм пушила и пила до 7 г.с., не големи количества говорим за 2-3 цигари на ден макс и по 1-2 бири на седмица, 1-2 пъти по чаша вино. Естествено сега като знам не го правя, но все пак ми е притеснено, защото прочетох ужасни неща в интернет и силно се надявам всичко да е наред. Дано не съм направила някоя беля и силно се надявам да е прекалено рано, за да има отражения. Ако някой може да даде акъл за тия тестове и повече информация ще бъда много благодарна. И още 1 въпрос - някой следи ли в Бургас - Дева Мария и ако да при кой лекар сте?

# 520
Привет бъдещи мами! Преди малко разбрах, че д-р Цветков от Надежда не следи бременност, а той беше моя лекар досега и съм му много благодарна, че успяхме толкова бързо да видим двете черти! Сега спешно ми трябва лекар от Надежда, който проследява бременност! Погледнах ги в сайта, но не познавам никого. Моля ви, ако имате отзив за някого, да ми помогнете. Благодаря ви много!
Аз няколко пъти съм имала контакт с др Христова , още преди да отиде в Надежда- изключително мила и внимателна. Но до колкото знам в Надежда е малко ня късмет- трябва да провериш кой изобщо има свободни часове за ЖК. Отделно предполагам знаеш , че в Надежда няма избор на екип при ест раждане- а който е на смяна.

# 521
Аз няколко пъти съм имала контакт с др Христова , още преди да отиде в Надежда- изключително мила и внимателна. Но до колкото знам в Надежда е малко ня късмет- трябва да провериш кой изобщо има свободни часове за ЖК. Отделно предполагам знаеш , че в Надежда няма избор на екип при ест раждане- а който е на смяна.

Да, казаха ми като звънях днес, че няма избор на екип, което ми се струва доста странно. Така няма как да родиш при този който те следи, но това е.

# 522

Благодаря. В началото дочух и аз 12, но после една от сестрите ми каза 10та. В четвъртък ще имам изходна Зуум консултация с клиниката и ще докладвам. Хем се чувствам по-спокойна да ги вземам, хем ми е голяма хамалогия. Както кажат. И на последно място не ми се дават още >$500 за още 2 пакета.

Мен гърдите още яката си ме болят и ми тежат. Не се надявам, че ще ми минат докрая... а температурата и за мен е страшно неприятна, защото по принцип поддържам ниска, но сега редовно ми е над 37 особено вечер. Правих Гугъл проучване и резултатът е, че температурата няма са ни спадне до края на бременността.

Акнето е слава Богу нещото, което нямам, но тук-таме някоя пъпчица е взела за излиза. Знам, че е напълно нормално - дано подборът на храна помогне.

На вас какво ви се яде? На мен нещо много бързо ми омръзва всяко ядене. Хапвам го веднъж и имам чувството, че в следващите 7 месеца няма да ми се прияде. Салатите ми омръзнаха, сезонните плодове и те, макар че днес ядох пъпеш. Само принцеси сутрин и пица не са ми омръзнали. Направо не знам какво ще се яде в следващите 7 месеца. Слава Богу сладко не ми се яде. Бързо се наяждам, но не знам защо вечер мога да погълна голяма порция... 😬🙄🤤

# 523
Elisia и аз съм така с храните - докато хапна дадено нещо място не си намирам и последа не го видя. Особено готвено. Чак като се сетя после за същото и ми става гадно.

# 524
Привет отново.
Относно храненето, аз се храня доста добре като качество . Имам.предвид здравословно, но за съжаление съм качила около 4кг, а съм в 7г.с.,което ми се струва много и го отдавам на това, че вече 2ра седмица съм вкйщи с голямото дете, а преди това бях аз нали на инжекции. Гледам, че другите като мен пиете само утрогестан, а на мен една камара неща ми изписаха. Тия инжекции сигурно са задържали вода. Чувствам се огромна, подута, стомаха ми е като за 7ми месец. Предната бременност качих 20кг, свалих ги, не ме притеснява това, а че лятото вдигах кръвно. И много не искам сега пак да съм 80 кг август месец.Надявам се скоро малката да е на градина и да започна да се движа повече пеша. Следващия ми преглед е на 24.02 и до тогава съм на утрогестан и естрофем. Утрогестан 3по2......доста ми се вижда. Ама какво да правя. Дали от тях дебелея? Преди това бях и на инжекции Хореомон

Общи условия

Активация на акаунт