На море в Китен - 2022/2023 г.

• 68 279
  • 722
  •   1
Отговори
# 435
  • Резерват "Северозапад"
Здравейте!
Моля за съвет за избор между два бюджетни хотела в Китен - Рилена и Ариана.
Знам, че Рилена е на южния плаж, а Ариана на Атлиман, но мнения за самите хотели ще са ми изключително полезни.

# 436
  • София
И в двата сме били, и двата са хубави. В Рилена ми хареса повече, но там само на закуска изхранването е на блок маса. За обяд и вечеря се избира от меню предварително от предишния ден, по два варианта. По мой спомен напитките са през цялото време, но храненето беше уредено така. И беше много, много вкусно. Различно е усещането, защото ти сервират, отсервират, приятно е, предвид, че е и вкусно. Тогава истински си починахме, басейнът е отделен в горната част и когато децата играят не се притеснявате, че някой може да падне в него. Има хубава и просторна парк-градина. До площадката се стига по стълбички. Децата много се забавляваха, самият хотел е така разположен, че няма движение наоколо и родителите са спокойни.
В Ариана също изкарахме добре, но като цяло за децата не е толкова забавно, има малка детска площадка, по-тясно е, масите на ресторанта са около басейна, храната е типична за ол инклузив, ок е. Има огромна борова градина, но тя се използва за паркинг.

# 437
  • Сф
За Рилена ( не съм била, но го знам) да те питам Maidenly. ,Една порция ти се полага вечер и обед , така ли? До плажа не е ли баир( гледам хората как са оплезели език)Балкон ( не общ имат ли?)стаите? Хотела е малко встрани от улиците и това също ме е спирало. Защото вечер моето се разхожда, но докато от Ариана мога да я пусна спокойно към центъра, то от Рилена ми се вижда зловещо и тъмно и не бих посмяла. Така ли е? На нас и като излаз за Перла ни е удобен Ариана. Но понеже тоя Рилена толкова му се чудя.. може пък и неговото време да дойде , та затова питам.

# 438
  • София
Точно така, една порция, но тристепенно меню и напълно достатъчно като количество. Като на ресторант. По мой спомен на обяд супа, основно, десерт, за вечеря салата, основно, десерт. Да, не се преяжда и не се пълнят чинии с ядене, което после остава. Изобщо не е встрани, от горната част на хотела са стотина метра до лунапарка. От долната страна се излиза на един път, който води до къмпинга. Иначе пак от горе до плажа се стига по стълби. Не са трудни, дъщеря ми беше на 3-4 години, никакъв проблем. Ариана е доста по-далеч от централната зона според мен, има си поне 10 минути ходене до другия лунапарк и търговската част на града. А с Рилена си на 2-3 минути от лудницата. Рилена излиза на южния плаж, който според мен е по-добър, защото е по-широк и спокоен, Ариана излиза на Атлиман, северния плаж.

# 439
  • Сф
Мерси , ясно.: )Не знаех за горната част , от която има излаз. Долният път ме изплаши.

# 440
  • София
Нали го знаете лунапарка? Бройте 100-150 метра и сте в Рилена. Simple Smile Всъщност минава се една висока сграда, преди която са стълбичките за плажа и това е.

# 441
  • Резерват "Северозапад"
Искрени благодарности за отговорите!
Запазих за 5 дни в Рилена със закуска и вечеря. Иска ми се да пробваме южния плаж, защото досега сме били все на Атлиман.

# 442
  • Русе
Искрени благодарности за отговорите!
Запазих за 5 дни в Рилена със закуска и вечеря. Иска ми се да пробваме южния плаж, защото досега сме били все на Атлиман.
На каква цена е на човек на вечер?

# 443
  • Резерват "Северозапад"
150 лева на вечер за двамата с мъжа.

# 444
За Рилена съм с много добри впечатления, храна, база, чистичко е, персонала е вежлив. Общо взето и Ариана и Рилена са хубави, заслужава си. Очаквам с нетърпение момента в който преминем табелата с надпис Китен Simple Smile
А аз да питам отделно нещо, от къде можем да си купим хубав сладолед, нямам предвид Рафи витрините, а истински хубав сладолед. Помня, че преди години сме сядали на едно като сладкарница, по главната ул. Странджа беше, по спомен мисля, че имаше витрина със сладоледени торти, бяха хубави. Тази година приятелите с които ще сме, ще имат рожденик и ми се иска да вземем нещо като сладоледена торта или някакъв хубав сладолед, за да се почерпим.

# 445
Здравейте, има ли някой мнение за хотел Каменец? Тази година за първи път ще почиваме в Китен.

# 446
  • СИ
Здравейте, има ли някой мнение за хотел Каменец? Тази година за първи път ще почиваме в Китен.

Каменец е сравнително добър хотел. Точно до северния плаж. Звездите са му много. Персонала е според зависи и както се падне. Храната е типична като за повечето български хотели, тоест нищо особено. Паркингът е тесен, малък и почти винаги претъпкан.

# 447
Имате ли мнение за къща Морски легенди в Китен?

# 448
  • загубено
Здравейте всички Simple Smile

Две молби Simple Smile
Как се казва плажът под почивната станция на БНТ и БНР?
Този който е точно отдолу. Стръмната уличка и си хоп на плажа.

И ако някой има отзиви за апартамент/ студио,хотел  наблизо .
 Интересува ме този участък само.
Сърдечно благодаря!

# 449
Там е южният плаж.

Общи условия

Активация на акаунт