Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 714
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Момичета правили теста на Вижън, в МЦ Афродита ли единствено може да се направи? Каква е процедурата за запазване на час?

# 361
АА, накрая как спря Циклогеста, в 14+4 съм и тази седмица трябваше да го сменя с утрогестан 2 по 1 за 3 дни и после  3 дни само по 1, но вагинално ми е много неприятен , а през устата  от 2 хапчета съм като парцал и ми се гади пак и едвам ходя. Мислех  да продължа Циклогеста няколко дни през ден и или да го спра, или през два дни, но не става ли голяма паузата тогава. АГ си обича утрогестана и според нея  бил чудесен, но  стомахът ми не мисли така Sad

# 362
Ох, и аз мразя да  слагам вагинално утрогестана, пък като цяло хапчета не ми понасят. На всички ли изписват утрогестан, задължитерно ли е да се слага вече незнам. 😐 Има ли някоя мама, която не са й изписали?

# 363
  • Замък сред облаците
Аз спрях циклогеста така:
- четвъртък, петък, събота по 1
- понеделник и сряда по 1
- събота по 1
Край Simple Smile последния песар (от 7 останали) изпуснах че почнах да слагам макмирора за гъбите 😅

# 364
Ох, и аз мразя да  слагам вагинално утрогестана, пък като цяло хапчета не ми понасят. На всички ли изписват утрогестан, задължитерно ли е да се слага вече незнам. 😐 Има ли някоя мама, която не са й изписали?

На повечето не се изписва. На мен не ми е предписван никога прогестеронов препарат.

# 365
Минах ФМ и всичко е наред,пулса на вашите бебчета колко беше,на моето е 171😊😊

# 366
  • Варна
На мен ми бяха изписали по мое настояване, лекарят много, много не искаше да ми изписва. Имах много леко прокървяване в 8ма седмица и макар да не се видя отлепване или хематом, попитах за утрогестан. То колкото ми беше зле по това време, още по-зле ми ставаше. Аз вагинално го слагах, защото не понасях хапчета, общо взето след няколко дни като спря зацапването, спрях и утрогестана. Кошмарни месец и половина имах, даже си взех отпуски, болнични, много ми беше лошо и само спях. За утрогестана знам, че е биоидентичен, за циклогеста нямам идея, но ако е синтетичен, по-добре утрогестан.

# 367
  • Замък сред облаците
Циклогестът е по-високо усвоима форма от утрогестана, още по-високо качество (и доза). Дуфастонът е синтетичен, да не говорим че е безкрайно ниска доза.

За пулса, на мен при 170-180 мен АГ ми каза, че е тахикардия, обаче не е задължително да е проблем, възможно е да е толкова висок заради вълнението на майката. На мен с такава стойност единият път ми се скара АГ да взема да се успокоя да не притеснявам бебето, аз бях притеснена и развълнувана много тогава. На ФМ беше по-ниско, а на последния преглед при АГ в 13+6 беше 140 и няколко, което е в норма, та се успокоих че не го притеснявам вече Joy

# 368
Аз също съм на утрогестан от 10 седмица някъде мисля (в момента в 16та) заради отлепяне, но нямах никакво кървене. Доктора каза че до 28 седмица ще си го вземам. Първо беше 2х2, после увеличи 2х3, сега отлепяне няма, но не ми каза да си намаля дозата. Честно казано се чудя дали все пак да не намаля на 2х2.

# 369
Отдавна не съм писала, но нямаше и какво. След 6 седмици чакане най-после дойде и прегледа. Всичко изглежда добре и резултатите от пренаталния тест са добри. Само пола ще ми кажат другата седмица, че тук (Германия) преди 14+0 нямат право дори предположение да правят.

Иначе аз не пия нищо освен витамини. Взех си само фолиева киселина, говорих с АГ и каза, ако искам да си взема комбинирани, но не е задължително. Та така, акушерката каза да заложа на много вода, разходки и добра храна. Но тук трудно се изписва каквото и да било, освен ако не е абсолютно наложително.

# 370
Здравейте, Мамчета!
Вече съм в 14+6 г.с., но все още нямам никакво коремче... Вярно, че е първа бременност и се очаква да проличи по-късно, но все пак.. Има ли някоя мама, която е в същото положение?

# 371
Да, на мен също още не ми личи. Но при мен е 2ро детенце. Предния път както не личеше и една сутрин се събудих с корем... Та може и утре вече да е експлозията Grinning

# 372
В 14+3 съм и също нямам все още коремче, а и кг са ми същите. Но това не ми пречи да се чувствам подута и да не мога да си нося старите дънки и панталони. 😀

# 373
Да, на мен също още не ми личи. Но при мен е 2ро детенце. Предния път както не личеше и една сутрин се събудих с корем... Та може и утре вече да е експлозията Grinning
Благодаря ти за отговора! Успокояващо е, че не съм сама ☺️

# 374
И аз се притеснявахза това.Вчера ,обаче бях на преглед,нашата кокона върви вече със седмица напред ,ама пак си нямам кой знае колко заформен корем 🙂🍼 Влизам в 16г.с утре,само да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт