Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 661
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
  • Замък сред облаците
За пренаталните тестове - ако разберете че има генетичен проблем, който не е животозастрашаващ, ще махнете ли бебето?
Ако не ви е комфортно, не ми отговаряйте.
Мен това ми бе една от причините да смятам, че БХС е достатъчно като оценка на риска, защото просто ако няма медицински показания, с половинката ми надали бихме се решили за аборт...

# 316
Моята беше по гърдите,справих се с нея. Сега по лицето това лющене ме притесни,честно да си кажа. И да,леко си ме сърби,ако не вляза в банята с процедурите веднагически ,след събуждане,започват сърбежи по лицето. Прочетох за хормона ТСХ и вредите му ест.,че причинявал лющене и т.н,но аз си пия хапчетата стриктно. Утре ще взема пак да го пусна.Само стрес…..

# 317
  • Замък сред облаците
Принципно при висок ТСХ и нисък Т4 минават месеци докато даде чак такова отражение. Аз моите нали ги пусках преди месец, всимко в норма и пак тая влудяваща сухота - бебето си дърпа просто, хиляди процеси се случват в момента ежеминутно в нас Simple Smile

# 318
Я някоя "активна" да каже бързо....Че свекървичка ме чака за късен обяд - бяла риба мога ли да ям,или хич да не ходя,да се мъча...че както обичам рибоци...😁👼🤔

# 319
  • Варна
Я някоя "активна" да каже бързо....Че свекървичка ме чака за късен обяд - бяла риба мога ли да ям,или хич да не ходя,да се мъча...че както обичам рибоци...😁👼🤔

Няма никакъв проблем с рибата - стига да не е сурова Simple Smile даже е препоръчително да се яде риба редовно

# 320

Няма никакъв проблем с рибата - стига да не е сурова Simple Smile даже е препоръчително да се яде риба редовно

Обожавам риба! Баща ми е рибар,фризера е пълен с речна,дива пъстърва. Сега отивам на бяла риба. Все се намира някой, категоричен,да не се рискува. И аз не знам защо ги слушам. 😁🤔

# 321
Тук в Англия ни дават препоръка по-малко риба тон и мазна риба като сьомга веднъж седмично. Не съм сигурна защо точно. Но с бяла риба няма никакъв проблем.

# 322
Момичета, някой дали пие протеин на прах? Рових се и четох доста, но мненията бяха противоречиви.
Преди много обичах в смутита и здравословни десерти да го ползвам.
Не съм имала посещение при АГ скоро, за да питам.

# 323
За рибата тон се препоръчва да не се прекалява с нея заради наличие на живак, важи и за други големи риби като акулата. За мазната риба като сьомгата пак е свързано с потенциално наличие на бифенили от замърсени води.
И аз съм със суха кожа, но още преди бременността. Много вода и хидратиращи кремове. Студът в момента предразполага още изсушаване + сухия въздух в отопляемите помещения.
Милена, аз лично преди си пиех протеин, когато тренирах активно. Не виждам причина да не може да се пие и по време на бременност, особено ако не си набавяш протеин по друг начин, добива се от суроватка.
P.S. Даже се сещам, че АГ съветват в някои случаи да се приема протеин на прах. Моя позната при намалели околоплодни води е пила такъв по препоръка на лекаря.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 18:30 от Bubblezz

# 324
  • Замък сред облаците
Протеинът трябва да е от качествен източник, препоръчват го за последния триместър, когато бебето вече трябва да трупа маса. По-рано има риск май да стане дебело бебе. Това е каквото съм чела аз.

# 325
Ха Ха,това ми хареса, с дебелото бебе 😄❤❤

# 326
  • Замък сред облаците
Хахаха, да, щото не е точно като с едрото бебе от гестационния диабет. Тънкостта е да се балансира приемът на калории, защото доста хора приемат протеина като приятна напитка, а като калории идва като пълноценно допълнително хранене и неусетно се трупат килограми. Обаче протеинът се усвоява чисто и по-лесно достига до бебето един вид като хранителни вещества - оттам и го препоръчват при по-дребни бебета в трети триместър Simple Smile

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 22:50 от АА

# 327
Момичета,здравейте! Скоро не съм писала,но сме добре! За жалост пипнах ковид и заради високата температура(втрисане и стягане)получих болки и стягане в корема ниско долу. Веднага на АГ и се указаха контракции. Лечение магнерот и утрогестан . Вече съм в 16 г.с.Някоя дама имала ли е такъв проблем?

# 328
За пренаталните тестове - ако разберете че има генетичен проблем, който не е животозастрашаващ, ще махнете ли бебето?
Ако не ви е комфортно, не ми отговаряйте.
Мен това ми бе една от причините да смятам, че БХС е достатъчно като оценка на риска, защото просто ако няма медицински показания, с половинката ми надали бихме се решили за аборт...

Над това размишлявам и аз. При мен излезе висок риск за Даун - 1:104, предвид, че ми е първа бременност, на 28 съм,  нямам неуспешни бременности, но имам тромбофилия, обремененост за прееклампсия, диабет и др. Пуснах пренатален тест и чакам все още резултатите. Определено не смятам, че Даун не е най-гадното заболяване на света (в зависимост от формата му). Не мисля, че бихме се решили за аборт, освен ако състоянието на плода не е такова, че да живее няколко дни или да има ужасно качество на живот. Все пак се надявам да не ми се налага да избирам. Пожелавам на никого да не му се налага да избира и здрави летни бебчета.

П.С. Понеже нямам време да чета постоянно темата, се извинявам, ако е коментирано. Виждам, че много от вас ще стават майки за втори (или пореден) път. Предлагам, като минем и втория триместър, по-опитните да споделят какво ще ни топ най-необходимо за бебчето, на какво да не се мятаме от начало и не знам и аз какво още. За мен това е едно малко човече, което ще заема малко място - какво пък толкова да му трябва. Ама май не е точно така Grinning Не разбирам също и това купуване като в локдаун преди да се роди. Не може ли в последствие да се купуват някакви неща, които не са необходими за най-началото? Всичко вече може да се поръча онлайн. Не знам дали изобщо мисля в правилната насока... Не че всяка не може да го обсъди с приятелки, де, ама... така или иначе всички тук една съдба ни чака..

# 329
  • София
Аз повечето неща купувах в 8 ми месец и то онлайн, понеже бях на легло първата бременност и нямах време да обикалям магазини. Единствено количката си избрах на място като бях си набелязала няколко модела по интернет и просто исках да ги пробвам и усетя. Дрешки до 3 месеца поръчвах от Джордж само , те имат по цели сетове примерно по 3-5 ромпъра, 5-10 бодита и т.н. Като цяло като родиш нито ще ти е да обикаляш да търсиш неща за бебето, нито ще имаш време за това по мое мнение. Освен ако нямаш баби, на които да го оставиш де. Ние сме сами и след раждането само поръчах онлайн козметиките и разните нокторезачки, гребенчета. Шишета и залъгалки също взех след това , защото не знаех ще имам ли кърма, колко ще ми е като количество и т.н. Та до 6тия месец карах с едно шише за дохранване от време на време. Аз по начало съм супер организиран човек и правя за всичко списъци. Само ме е яд, че баткото ми счупи лаптопа и почти всичко съм изгубила.  Но, с кеф ще направя нови. Имах списък за родилно, за изписване, за вкъщи, за почерпки ,за какво ли не .Grinning Памперси и АМ не бих купувала предварително, защото може на моето бебе да не му понесе Памперс, както стана с баткото. АМ сменихме 4 вида, докато си пасне с кърмата някое и не го запича... Имаше и много неща, които не знаех, че ще ми трябват- като контейнери за кърма и протектори за гърди. Абе, ще е забавно и ще се подсещаме. Много дълго стана нещо Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт