Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 760
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
И аз съм в Англия! Втора бременност, с тромбофилия. Прегледи и ехограф крайно недостатъчни. И както казвате кръвното и сама мога да си премеря. Но от раждането съм доволна. Първото беше в Лондон. Избира се по принцип най-близката болница,за да можеш да стигнеш бързо,че с тези разстояния и трафик там е ужас. Обърнаха ми доста внимание при раждането,защото бях си сложила инжекция за разреждане на кръвта и не можах да използвам епидурална. А отидох и с изтекли води. Но всичко мина доста добре. Не бих се върнала за раждането в България (само прегледите ако можеше да са както там) Но по-важно е спокойствието и ако ще сте по-сигурни ,може и така (само не знам дали после няма да е по трудно с документите на детето,ако живеете в Англия постоянно)

# 301
Здравейте Мами, някой от вас да са го пратили на късен/втори бхс 16-18?
Моите резултати излязоха, уж  генетикът не може да каже нищо лошо,  но заради това, че съм на 39 ми препоръчаха второ бхс 16-18 ​. На самия Уз  преглед Фм ми каза, че не виждала проблем и препоръча ФМ в 20 седмица..
До колкото четох второ бхс може да покаже коренно различен резултат.... и от там филм.

Мисля си утре да пусна пренатален тест, но  Генетик ми е казвал, че има фалшиво позитивни р-т( ако открият проблем,  може всъщност да няма и пак се стига до Амниоцентеза).
Малко е филм....Някакви съвети?
Това ми е р-тата от БХС.

# 302
Аз лично ще изчакам още няколко прегледа да видя как ще протекат и къде ще са. Защото болницата която си избрах я гледам само на снимка. Аз не живея в голям град, на 30 мин съм от Бристол. И още не мога да разбере има ли въобще родилно в града ни No Mouth . Викат ме в градската в някакъв кабинет "early pregnancy"... А аз си отидох два пъти на частно, включително и при българите в Лондон, защото много се бях изплашила...
Че така де, ако не съм доволна от следващите няколко прегледа до 20-25 седмица... Със или без мъжа ми се прибирам и въобще не ме интересува. Не съм се прибрала в БГ и за един ден последните 4 години. Толкова ми е писнало, че пердето ми няма кукички вече, само чакам да падне. Не се осмелих по рано при критичните ни моменти, защото така или иначе да се кача на самолет в 7ма 8-ма седмица си е страшно (поне за мен)... Такъв стрес не съм очаквала тук, и не мисля да си причинявам повече, че и на бебо... Аз също чувам, че иначе са много внимателни и когато има нещо сериозно обръщат внимание. Но в такъв случай не им искам вниманието... Съжалявам, че ви занимавам, много ми е болно и мъчно. Всеки ден чувам след 2 години ще се приберем... Disappointed Relieved

# 303
Magic1720, в БГ за бременни грижите наистина са страхотни. Аз с Франция правя сравнение, където е уж едно от най-добрите здравеопазванив в ЕС, но в БГ е в пъти по-добре. Плюс всичката им техника и методи в БГ са далеч по-съвременни!
А за Англия - думи нямам за здравеопазването там. Ужас е, от личен опит като студентка. Добре, че се бях прибрала на ваканция в БГ, да ме излекуват.
Та… ти си решаваш. Аз споделям сравнението само.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 11:37 от HappyRSmile

# 304
  • Замък сред облаците
Над 35г. доста гинеколози задължително пращат бременните на втория БХС. Част от протокола е. Резултатите ми изглеждат много добри от горния.

# 305
Lavinka, в смисъл че и пренаталните тестове може да не се окажат вярни? Това вече ме притеснява. Аз също съм над 35 и чакам резултат от бхс в понеделник, за да преценя какво ще правя, но се бях ориентирала към пренатален тест. Явно и второ бхс ще има, сега разбирам от вас.

# 306
Пренаталните тестове имат отбелязан процент грешка, но той е толкова малък, че е почти невероятно човек да попадне в рамките на тази грешка.
Не мисля, че има повод за притеснение за резултат от пренатален тест. Разбира се според моите проучвания се препоръчват пренатестове, които се правят в Америка или други големи държави.
Успех!

# 307
Здравейте,
Аз съм с термин 30.07.22 и следя с интерес темите тук.
Много сладки коремчета🥰. Моето е доста голямо, понеже всички мазнини ми се трупат около пъпа. Може би имам слаба мускулатура. Никога не съм тренирала, а искам да започвам. Живея в Лондон. Много ме страх да раждам тук. Проучвам коя болница може да се справи с компликации тук по време на раждане или по-добре да се прибирам в България? Моля ако имате опит или инфо споделете нещо.

Момичета накой има ли с LLetz. Аз имам отстранена ми е от шийката 0,9мм преди година, грешно направена с компликации тук в NHS  и после се прибирах в България да ме оправят с хистероскопия. И вече им нямям много доверие, но ми се иска да раждам тук, за да може мъжа ми да присъства на всеки етап. Иначе нама да ни види поне 6 месеца. А ме е стах тук.

Имам страшен проблем с венците, кървят, подуват се, болят. Някой има ли подобен проблем?

Да споделя и моите болезни😀
Бях 68кг. Сега съм 66,7. Поддържам температура 37,2-37,3 от самото начало и ако се навлека или ако съм до печка кочвам до 37,8 на челото само и в ушите също. Може да е от венците. И аз имам дърпащи болки понякога ниско или около пъпа. Имам гъбички, но чакам 14 седмица за глобули, търпимо е за сега. Тука има само един препарат: Сanesten

Първи скан ще имам чак на 24-ти Януари когато съм 14 седмица и ще мерят течност на вратлето. Не знам дали е късно. Дано да не е. Моето гадене е само вечер след 6 часа и запушен нос, а сутрин епизоди на кихане. Това всичкото го казах на акушерката при първа среща за документи (нямаше скан)и тя нищо не ми каза за нищо..
Ех, че стана дълго 🙂
Купете си вода за уста без алкохол. Може да пробвате на Lacalut. На мен така ми се оправиха.Нямам зъбен камък ,но пак кървяха ,просто от бременността.

# 308
Lavinka, в смисъл че и пренаталните тестове може да не се окажат вярни? Това вече ме притеснява. Аз също съм над 35 и чакам резултат от бхс в понеделник, за да преценя какво ще правя, но се бях ориентирала към пренатален тест. Явно и второ бхс ще има, сега разбирам от вас.
Грешка може да има ако покаже, че има проблем. Ако каже, че няма, значи няма. Причината за това е следната. В Периферната кръв (от Вената) на майката циркулира ген. Материал от бебето, но той може да  е един вид най-отпадъчните. При първоначалното делене всичко,  което не е ок се изхвърля от проктодерма(клетките, които формират плацентата) навън и попада в кръвта на майката. Много пъти има процеси на самокорекция и ембриона се изчиства от лоша ген. линия. Така накрая остава напълно здрав ембрион, а в кръвта на майката може да има части от лошата ген. линия. Именно нея може да засече пренаталния тест и да даде лош резултат, който е фалшив. Затова при всеки такъв резултат се изисква амниоцентеза
 Ако не засече проблемна ген. линия най-вероятно 100 % всичко е наред и няма място за притеснение.
Btw, може да пробваш да си видиш резултатат (ако е пратен в Нац Ген Лаборатория в МД) тук
https://ngl1.infoart-bg.net/cgi-bin/WebAccess/AssyChk
Най-отдолу можеш да си видиш точните данни и ако не са сбъркали нещо по името ще излезе.

Sonya, да малък е % грешка, но аз лично познавам момиче с подобен р-тат, която прави и амниоцентеза (ген проблем нямаше). Страх ме е от самата амниоцентеза, защото сестра ми загуби дете така, без после да се потвърди такъв проблем... Ти кой тест препоръчваш от американските?

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 12:49 от Lavinka

# 309
Това е теста, който правих аз - https://cellgenetics.bg/prenatalni-testove/
Не мога да гарантирам, че това е най-доброто. На мен лично така ми го представиха. Отношението в офиса беше отлично. Обясниха ми подробно. Чисто е и приятно. Цената беше 1850 лева - спокойствието след теста безценно!
Разгледайте го. Друг тест не съм правила и не бих могла да коментирам. При мен като цяло не е имало проблем с БХС, направих пренаталния тест за мое успокоение. Отделно съм под 30 години, ако това има някво значание. Все пак доста жени раждат и след 30 години абсолютно здрави дечица.

# 310
Момичета,цялото лице ми се бели. Мажа го с крем,но днес гледам ,че става все по-суха кожата. Някой имал ли е такъв проблем?

# 311
  • Замък сред облаците
Цялото ми тяло ме сърби и кожата е опъната и суха цяла седмица. Почнах стриктно да пия минимум 2л вода и да се мажа с овлажняващи и омазняващи продукти и вече се подобри ситуацията. Сутрин лице и тяло - Neutrogena Hydroboost, вечер тяло - или маслото за бременни от Икаров, или чисто какаово масло.

# 312
Точно,опъната и аз се мажа и уж пия вода. Само ,дето повече наистина няма да чета нищо в интернет. Благодаря ти за отговора,успокоих се малко поне🌹

# 313
  • Замък сред облаците
Ако си чела за холестаза - тя е в късни седмици и е със сърбеж по длани, стъпала и жълтееща кожа. Споко, сега бебето дърпа течностите, отделно студеното време влияе и кожата е по-суха. Мажи се усърдно и пий вода Simple Smile

# 314
Lavinka, много благодаря за разяснението, наистина доста полезни неща научавам от тук 😊 Благодаря! Аз не съм избрала още пренатален тест, но нещо до 1000лв ще гледам да бъде...

Общи условия

Активация на акаунт