Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 787
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
При бременност са разрешени до 4 таблетки по 500мг парацетамол на ден. Допълнително компреси с оцет, или хладка вода на сгъвките (зад колена, под мишници), на челото.
Бърз тест за ковид също не е зле да се направи.

Благодаря! Слагам компреси с оцет. Направих си един бърз тест - отрицателен е. Надявам се да не е твърде рано и затова да не отчита. Евентуално в понеделник може да направя един PCR.
Бъдете здрави, момичета!

# 286
Аз също препоръчвам компресите с оцет на челото и китките, от малки така са ни лекували. Иначе аз от 05.01 съм с положителен тест за ковид...като за начало на новата година. Слава Богу минава леко, най-изразения симптом беше хреме, по-скоро запушен нос със слабо отделяне на секрет. Имах и температура, но ниска 37.3 и не се наложи да пия нищо. Иначе превантивно, най-вече да не започна да кашлям, си правих инхалации с лайка, варих си отвара от ябълка лук и картоф, компреси с камфоров спирт на гърдите, чай с мед и лимон, много плодове и супи. Силно се надявам това да е било и да не се прояви нещо...

# 287
Аз също препоръчвам компресите с оцет на челото и китките, от малки така са ни лекували. Иначе аз от 05.01 съм с положителен тест за ковид...като за начало на новата година. Слава Богу минава леко, най-изразения симптом беше хреме, по-скоро запушен нос със слабо отделяне на секрет. Имах и температура, но ниска 37.3 и не се наложи да пия нищо. Иначе превантивно, най-вече да не започна да кашлям, си правих инхалации с лайка, варих си отвара от ябълка лук и картоф, компреси с камфоров спирт на гърдите, чай с мед и лимон, много плодове и супи. Силно се надявам това да е било и да не се прояви нещо...

Добре, че е минало леко. Отварата с ябълки и картофи за първи път я чувам, но ще опитам. Simple Smile Относно компресите със спирт, може би трябва първо да сваля температурата, за да не се загрява допълнително... Температурата най - много ме притеснява 😔

# 288
  • София
Температурата е знак, че организма се бори с вируса, не се притеснявай от нея. Иначе сега има и грипове вече, ако не е ковид би трябвало до 3 дни да мине темперстурата от самосебе си. Парацетамол, много течности и може биозин или осцилококцинум. Бързо оздравяване!

# 289
Момичета, само да кажа, в аптеки Марешки са докарали клексан малко бройки.

# 290
За температура и възпаление, пробвай и шуслерова сол 3- има схема  в интернет при настинки на какви интервали се пие, няма ограничения при бременност. Аз от няколко години пия и си помагам за различни болежки.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 15:30 от mexicana___

# 291
Момичета, някоя с болки отдясно? Какво точно чувствате?? От седмица имам леко опъване и днес го усещам по-силно, когато стана и има напрежение ме наболва, като тръгна да лягам пак така.. филмирала съм се за апандисит, за който четох, че болката попринцип започва от пъпа и слиза нодолу... От първия преглед пия но шпа, та днес като го пих и усетих леко облекчение, но вече съм във филма Grinning

# 292
  • Замък сред облаците
Виж в гугъл round ligament pain и ще се ориентираш дали е от нарастващата матка. Болката от дясно е типична, може и да е отляво и посредата понякога, но не дълготрайна.

# 293
Здравейте,
Аз съм с термин 30.07.22 и следя с интерес темите тук.
Много сладки коремчета🥰. Моето е доста голямо, понеже всички мазнини ми се трупат около пъпа. Може би имам слаба мускулатура. Никога не съм тренирала, а искам да започвам. Живея в Лондон. Много ме страх да раждам тук. Проучвам коя болница може да се справи с компликации тук по време на раждане или по-добре да се прибирам в България? Моля ако имате опит или инфо споделете нещо.

Момичета накой има ли с LLetz. Аз имам отстранена ми е от шийката 0,9мм преди година, грешно направена с компликации тук в NHS  и после се прибирах в България да ме оправят с хистероскопия. И вече им нямям много доверие, но ми се иска да раждам тук, за да може мъжа ми да присъства на всеки етап. Иначе нама да ни види поне 6 месеца. А ме е стах тук.

Имам страшен проблем с венците, кървят, подуват се, болят. Някой има ли подобен проблем?

Да споделя и моите болезни😀
Бях 68кг. Сега съм 66,7. Поддържам температура 37,2-37,3 от самото начало и ако се навлека или ако съм до печка кочвам до 37,8 на челото само и в ушите също. Може да е от венците. И аз имам дърпащи болки понякога ниско или около пъпа. Имам гъбички, но чакам 14 седмица за глобули, търпимо е за сега. Тука има само един препарат: Сanesten

Първи скан ще имам чак на 24-ти Януари когато съм 14 седмица и ще мерят течност на вратлето. Не знам дали е късно. Дано да не е. Моето гадене е само вечер след 6 часа и запушен нос, а сутрин епизоди на кихане. Това всичкото го казах на акушерката при първа среща за документи (нямаше скан)и тя нищо не ми каза за нищо..
Ех, че стана дълго 🙂

# 294
  • Замък сред облаците
13+6 е крайният срок за скана, за венците е нормално, 37.2-3 е от хормоните.

# 295
Лепенето на  мазнини по корема е характерно за болните от инсулинова резистентност. Проблемът с венците е характерен при бременност. Можеш да посетиш зъболекар. Имат някаква терапия с махане на зъбен камък и промиване на джобчетата на венеца с някакъв разтвор точно за този проблем при бременни.

# 296
Body83 мидлайфката трябва да ти е казала, че имаш право на безплатен зъболекар през цялата бременност и 1г. след това. Проблема е, че ако искаш да те погледнат ще чакаш мноооого NHS. Както винаги. Аз мисля в 7ми месец да си запазя час, за да може 2 3 месеца след като родя, да отида. Напълно те разбирам иначе. На мен ми запазиха час за 19-ти януари за БХС, ще съм 12+3... Чак не мога да повярвам че стана без да се разправям допълнително.

# 297
  • Замък сред облаците
Ох, ще ме прощавате ама мидЛайфка е жена на средна възраст все едно. Ако ще се ползват побългарени чужди думи, нека поне фонетично е правилно - мидУайфка 🙃🙃🙃

# 298
Извинявам се! МидУайфка! Но на тази жена тук й казват акушерка. А тя няма нищо общо с това. Въобще незнам защо има такава работна позиция. И аз мога сама да си измеря кръвното, корема и теглото.  Мога и да пиша, за да си попълня "бележките им за бременни"... Като те пита "добре ли си как се чувстваш" и започнеш да й обесняваш какви проблеми имаш тя започва "аз не съм доктор".... Не знам как да я наричам, жената в стаичката в детска градина, някъде в квартала. Даже не е в някаква болница....

# 299
  • Замък сред облаците
Нещо като участъкова сестра са явно... Доста дами се оплакват от следенето в Англия и знам че се връщат в БГ да раждат. Обмислете го, ако бременността се окаже рискова, по-добре няколко месеца разстояние и промяна, но здраво бебе, отколкото иначе...

Общи условия

Активация на акаунт