Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 737
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, чакащи мами! Да се включа и тук! 🙂

# 271

Забрави ни ти. Спря да пишеш... Мълчиш си, не казваш как ти върви бременността, не показваш коремче...

# 272

Забрави ни ти. Спря да пишеш... Мълчиш си, не казваш как ти върви бременността, не показваш коремче...

Ей го! Върви нормално, споделих в една друга група, от няколко дни имам едни странни болки в корема,но имам съмнения,че може да са контракции...Понеже още в самото начало ги чувствах понякога, и док каза,че явно ще ги имам през цялата бременност,та гледам да съм спокойна. Оказа се , че rH  ми е -, та към 20-та седмица ми предстоят изследвания за антитела (които признавам,все още гледам да не осъзнавам, защото изпитвам ужас от игли , спринцовки и т.н).
Пълнея,папкам,глезят ме! Не мога да се оплача... ❤️

# 273
Болките и аз ги имам от време на време. Ще познаеш контракцията като стиснат юмрук колкото топка в коремът ти. Все едно имаш мако гюле което ти тежи и напряга. Към 15 седмица е нормално да се появят първите.
За коремчето завиждам. Моето отдавна ходи пред мен щото беше скоро първата бременност.
Мъжът ти с какъв резус фактор е?

# 274
Болките и аз ги имам от време на време. Ще познаеш контракцията като стиснат юмрук колкото топка в коремът ти. Все едно имаш мако гюле което ти тежи и напряга. Към 15 седмица е нормално да се появят първите.
За коремчето завиждам. Моето отдавна ходи пред мен щото беше скоро първата бременност.
Мъжът ти с какъв резус фактор е?
[/quote

+ , същата група.

# 275
Момичета, бърз въпрос , хапвате ли шунка? Знам че сурови и  опушени меса не са предпочитане, но шунката обикновено се вари или пече. Избарах една днес пише "Печена шунка" вакуумирана , надявам се няма проблем, бях толкова гладна и без това месо не ям и  докато се усетя излапах 2 парчета.

# 276
  • Замък сред облаците
Варени и печени са ок, минали са термична обработка. Сурово сушени и пушени не са ок, защото може да пренасят листериоза, салмонела и паразити (токсоплазмоза, тении).

# 277
Да, надявам се печената шунка на КФМ, наистина да е печена Grinning

# 278
  • Замък сред облаците
И аз ядох тия дни това, споко.

# 279
Аз пък ядох сандвич с пушена сьомга. Съвсем изключих. Дано няма проблем, сетих се чак като свърши.

# 280
И на мен все ми се яде сьомга, та реших да си правя супа от нея тази вечер и едвам не изядох цялата тенджера....Не бях готвила отдавна, защото все ми се гади в кухнята. Но днес рязко ми се прияде и ми дойде powera... ( не знам дали е от темата за коремчетата 😁) Странното е, че все ми се пие газирано, а преди не кусвах. Сега все вредни Фантички ми се привиждат 😁
А пък мъжът като е намерил един руски сладолед "Пломбир"и само купува, хич не се съобразява. Аз едвам удържам по 1-2 лъжички. Хубавото е, че захарта му е сравнително малко и доста натурален изглежда.
Та днес Голям чревоугоднически петък излезе - малък празник Simple Smile

# 281
  • София

И аз показвам корем, тази седмица нямам от какво да се оплача, нито ми е лошо, нито нищо. Апетита ми е влязал в норма, абе ПУ - ПУ

# 282
Здравейтр, дами! Аз се разболях... От вчера съм с болки в гърлото и температура 38.2... Пих парацетамол снощи, но не спадна.. Преди малко взех още един. Гинеколога ми каза, че мога да пия до 2 на ден.
Ако имате идеи за сваляне на температурата, ще се радвам да споделите.

# 283
  • Замък сред облаците
При бременност са разрешени до 4 таблетки по 500мг парацетамол на ден. Допълнително компреси с оцет, или хладка вода на сгъвките (зад колена, под мишници), на челото.
Бърз тест за ковид също не е зле да се направи.

# 284
Здравейтр, дами! Аз се разболях... От вчера съм с болки в гърлото и температура 38.2... Пих парацетамол снощи, но не спадна.. Преди малко взех още един. Гинеколога ми каза, че мога да пия до 2 на ден.
Ако имате идеи за сваляне на температурата, ще се радвам да споделите.
Оцет разреден с вода на сгъвките или белтък на ходилата.

Общи условия

Активация на акаунт