Запитване относно задочно завършване на 10-ти клас

• 2 997
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,

Имам завършен 7-ми клас и съм на 25 години. Желая да завърша 10-ти клас в задочна форма на обучение. Бих искал да попитам:

1.   Какви са стъпките за записване в задочна форма на обучение?
   2.   Какъв е периодът на обучение за завършване от 7-ми до 10-ти клас в задочна форма?
   3.   Има ли възможност за ускорено обучение, за да завърша по-бързо?

Благодаря предварително!

# 1
Няма задочна форма има самостоятелна форма на обучение. Избирате си профил, който ви интересува и след това търсите училище, в което има съответния профил и обучение в самостоятелна форма. След като сте на 25 не съм сигурна как ще стане, защото на практика нямате завършено основно образование. А за кандидатстване в първи гимназиален етап е нужно такова. Най-добре е училището, което искате да учите да попитате.  За бързо няма как да се случи бързо. Това са 4 учебни години.

# 2
Горе пише че има завършен седми клас.
Вечерно училище опция ли ви е?

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 08:54 от second

# 3
Ако сте в София, проверете дали все още се предлага вечерна форма на обучение някъде. Завършен десети клас дава единствено право на шофьорска книжка, добре е да завършите средно образование (12 клас)

# 4
За София не знам, но по принцип вечерни гимназии има още, кандидаства се със свидетелството за завършено основно образование. Ако си завършил 7-ми клас преди 2017, мисля и нямаш такова, ще трябва да си извадиш свиделството от старото ти училище. После си избираш формата на обучение, присъствена или неприсъствена. И да, хубаво е да изкараш до 12 клас, защото рано или късно и той ще ти потрябва.

# 5
Има вечерна в София:
https://ve4erna.com/

# 6
Не беше ли задължително основното образование в България.
Как има хора на 25г само със 7 клас. Къде са бляли 10г?!

# 7
Училищата предлагат самостоятелна форма на обучение, проблемът е разминаването в програмите - тази, по която сте завършил 7 клас и сегашната. Попитайте в РУО или в избрано училище дали може да се запишете СФО (самостоятелна форма на обучение) - готвите се самостоятелно по конспект, предоставен от училището и се явявате на изпити.

# 8
И на по 30-40 има с завършен начален етап.
Имах позната, която завърши средно образование с детето си. Оцени като грешка това че се е омъжила и зарязала училището.

# 9
Предполагам говорим за малцинства в малки населени места...

# 10
В Германия на бачкане

# 11
И аз преди мислех, че само при малцинства се среща, но не е така. В малките населени места при всякакви хора се случва.
По темата: вие нямате основно образование, завършили сте 7. клас, когато основно се е получавало в 8. Ще трябва да отидете в РУО, за да получите информация и насочване към конкретно училище.

Общи условия

Активация на акаунт