Чакам с нетърпение вече да усетя малкото човече! - Термин Юли 2022 - 2

• 43 650
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
  • Замък сред облаците
Благодаря ти за включването, Ikgh! Желая ти всичко да е наред въпреки, че е излязъл такъв риск. Стискам палци да имате едно здраво борбено човече!

За купуването - аз гледах с голям ентусиазъм още при предната (неуспешна) Б. Покрай мен доста хора вече имат деца и имам някакви впечатления от марки, отделно съм и в маркетинга и знам горе-долу кое на пазара е ниско и високо качество и си имам лични предпочитания от кои марки да страня. Набелязала съм си количка и легло, като ще дебнем пролетните намаления. Ето, количката и в момента е намалена с 200 лв, ама 4 месец ми е рано за купуване, ще стискам палци и на пролетните намаления да има добри оферти, да я харесам на живо (мисля след втората фетална да идем на място просто да се уверим, че това ще е) и тогава чак ще дебнем - ако не, здраве да е, и на пълна цена ще я вземем.
За шишетата съм на същото мнение, че няма смисъл преди раждането, но бих си купила ел.помпа да стимулирам кърмата и те обикновено вървят с поне 1 шише. Знам, че не на всяка ѝ е нужна помпа, но покрай моя близка със запушвания (май почти всяка жена се сблъсква с такива в началото),  бях препоръчала на две други дружки да си вземат и ме благославяха после колко улеснява нещата.
Иначе дрешки, хигиенни комплекти, ванички, козметики - накрая, нека всичко е наред. Останалото е въпрос на желание и организация.

# 331
Аз бих направила аборт ако е увредено. Не искам да създавам поредния мизерстващ инвалид.

Количките, както и хилядите други детски продукти съвсем скоро ще с нови цени и особено при количките скока ще с поне 20%.

# 332
  • Варна
Здравейте! Аз първата тема тотално съм я пропуснала, но да се запиша все пак - термин по последен цикъл ми дадоха 09.07, но понеже знам датата на зачеване и тя е на 16ти ден от началото на цикъла, аз си знам че терминът ми е 11.07. Лекарят реши заради 2 дни разлика да не го променя. Втора бременност ми е, имам един батко на 5г и половина. Записаха ме за ЖК в четвъртък, пускахме изследвания и правихме ФМ, уж всичко е наред. Имах едно леко прокървяване в 7ма седмица, което така и не се разбра от какво е,  нямах отлепване или хематом, слава Богу не се е случвало повече. Уж трябва да съм 14+5 в момента.
Позачетох се назад, започнали ли сте вече да се подготвяте с покупки? Аз уж много неща пазех от предния път, уж съм ги опаковала добре, вакуумирала, като тръгнах да гледам бебешки бодита и ританки - повечето са много гадно пожълтели и са за боклука. Пазя си на сина ми много готино комплектче на Дисни с Тигър от Мечо пух за изписване и си викам ще го ползвам за второто...да ама чак сега се светнах, че комплектчето е зимно, а ние чакаме летни бебета Grinning Количката и тя май вече е раздрънкана за второ и не знам за какво я пазя...Май, май всичко отначало е работата.

Последна редакция: пн, 17 яну 2022, 10:11 от Didi_Bidi

# 333
  • София
Аз количката съм я дала за ползване на една братовчедка и много силно се надявам да не ми я върне за боклука, защото ми беше супер удобна... Помпа за кърма забравих да, аз имам електрическа на Медела + 1 шише към нея.Ползвана от 4 жени и все още пушка.  Една от най-добрите ми покупки, тъй като бях секцио не ми даваха първите две нощи бебето и само заради помпата тръгна коластра и после кърма. След това бебето вече си знаеше работата , но докрай ми е помагала. Все имах малко останало в гърдите за доизцеждане. За увредените бебета, толкова много ме е страх от такова нещо, че дори не искам да го допускам в главата си като тема за размисъл. Много съм лабилна и емоционална и дано на никоя от нас не се налага да взима такова решение.

# 334
Аз повечето неща купувах в 8 ми месец и то онлайн, понеже бях на легло първата бременност и нямах време да обикалям магазини. Единствено количката си избрах на място като бях си набелязала няколко модела по интернет и просто исках да ги пробвам и усетя. Дрешки до 3 месеца поръчвах от Джордж само , те имат по цели сетове примерно по 3-5 ромпъра, 5-10 бодита и т.н. Като цяло като родиш нито ще ти е да обикаляш да търсиш неща за бебето, нито ще имаш време за това по мое мнение. Освен ако нямаш баби, на които да го оставиш де. Ние сме сами и след раждането само поръчах онлайн козметиките и разните нокторезачки, гребенчета. Шишета и залъгалки също взех след това , защото не знаех ще имам ли кърма, колко ще ми е като количество и т.н. Та до 6тия месец карах с едно шише за дохранване от време на време. Аз по начало съм супер организиран човек и правя за всичко списъци. Само ме е яд, че баткото ми счупи лаптопа и почти всичко съм изгубила.  Но, с кеф ще направя нови. Имах списък за родилно, за изписване, за вкъщи, за почерпки ,за какво ли не .Grinning Памперси и АМ не бих купувала предварително, защото може на моето бебе да не му понесе Памперс, както стана с баткото. АМ сменихме 4 вида, докато си пасне с кърмата някое и не го запича... Имаше и много неща, които не знаех, че ще ми трябват- като контейнери за кърма и протектори за гърди. Абе, ще е забавно и ще се подсещаме. Много дълго стана нещо Simple Smile

И аз обожавам списъци и ги правя постоянно и за всичко. И понеже в кратък период правихме сватба и ремонт - и двете благодатни за списъци събития, сега направо ме сърбят пръстите да почвам списъците за бебето. Ама като се знам, почна ли списъците, ще почна и купуването. Аз мразя да пазарувам и за мен това е досаден ангажимент, който трябва да се отмята, обаче за бебешките неща много се вълнувам. Все пак ще поизчакам резултатите от пренаталния тест и още някоя друга седмица. Пък мога тайно да си правя списъци Grinning

# 335
Здравейте!

Ikgh, стискам палци от пренаталния тест резултатите да са добри! И аз си мисля, дано на нокой не му се налага да избира и да са здрави бебоците и ние също Simple Smile

На мен ми е мерак да си разглеждам някакви неща за купуване, да планирам как ще си разместим и обзаведем стая, но още е рано предполагам и осен едно дрешка, която взех веднага след новината, друго няма скоро да има.

АА, би ли споделила на каква количка си се спряла? Аз сега съм в малка дилема, защото тази с летен кош ще доста скъпа, защото ще е специална на Tule за джогинг я водят (милото е запален бегач, ходи на маратони и подобни състезания, и има рутина за тичането абсолютно всеки ден), та за нормалната, която ще е със зимен кош, няма да ми е необходима да е 2 в 1. Мисля си да търся нещо по-бюджетно.

# 336
Didi_Bidi, добре дошла. За термина 2 дни нямат значение. И без това само 5 % от бебетата се раждат на термин.

Ikgh, започни списъка и после ще го качим в първия пост за ориентир. Даже ще ти кажа няколко неща, които се използват често.

Ампули физиологичен разтвор
памучни тампони
стерилни марлички за очите в началото
Спирт 90 и 70%
Клечки за уши
Аспиратор за нос
Козметика (тук не съм добър пример защото имам и ползвам само 2-3 неща)
Бархетни и/или муселинови пелени
Крем против подсичане
Гребенче за крусти
Ножичка/нокторезачка
2-3 биберона, ако ще се използват. На мен още в родилното ми помогнаха.  (аз гледам да имам поне 2, че изгуби ли се бибата става страшно)
Легло... Тук си е личен избор според бюджет и пространство. 60% от големите дървени кошари в началото са склад за дрехи. Аз намирам за удобно да е до мен, но между двамата е много опасно. Мъжете нямат инстинкт като нас и може да затиснат бебето. Та едно бебешко легло до родителското е много удобно.

Спирам. По натам още.

# 337
  • Замък сред облаците
Скрит текст:
Здравейте!

Ikgh, стискам палци от пренаталния тест резултатите да са добри! И аз си мисля, дано на нокой не му се налага да избира и да са здрави бебоците и ние също Simple Smile

На мен ми е мерак да си разглеждам някакви неща за купуване, да планирам как ще си разместим и обзаведем стая, но още е рано предполагам и осен едно дрешка, която взех веднага след новината, друго няма скоро да има.

АА, би ли споделила на каква количка си се спряла? Аз сега съм в малка дилема, защото тази с летен кош ще доста скъпа, защото ще е специална на Tule за джогинг я водят (милото е запален бегач, ходи на маратони и подобни състезания, и има рутина за тичането абсолютно всеки ден), та за нормалната, която ще е със зимен кош, няма да ми е необходима да е 2 в 1. Мисля си да търся нещо по-бюджетно.

Cybex Balios S гледах 2 в 1. Залагам и на Cybex Sirona или Aton за столче за кола като с най-добри резултати при краш тестовете на ADAC. Алтернатива са ми MaxiCosi. Tule и аз гледах, че точно преди тази Б бях почнала да потичвам сутрин, но на тези цени не ми е баш най-оптималния вариант и дизайн. И все пак казвам - не съм ги гледала на живо, като ги видя ще преценим дали количката е правилната за нас (ще ми се да е издръжлива за нашите тротоари и за леки разходки в планината). Stokke ме грабна, но 2500лв за количка не е моето нещо, а за този тип покупки се и въздържам да взимам втора ръка. Иначе ми препоръчват Quinny също и още един бранд, който в момента забравих. За полските колички за съжаление масовата информация е, че отдавна не са качеството което някога внасяха и масово се правят в Китай с евтини пластмаси, та марки като Design Baby, Baby Merc и др, които бях загледала чисто визуално вече не са ми в списъка. От полските като по-популярни у нас, май Buba държат първенство по качество засега.

# 338
  • Варна
Didi_Bidi, добре дошла. За термина 2 дни нямат значение. И без това само 5 % от бебетата се раждат на термин.
Абсолютно е така, просто при мен е сантимент тази дата 11.07. Това е рождената дата на майка ми, която загубихме декември месец. Интересното е, че и със сина ми терминът ми беше пък на рождения ден на баща ми, който бях загубила малко преди да забременея. Но се наложи секцио и го извадиха 10 дни предварително. Иначе на него хич не му се излизаше още, ама така е като трябва да съобразиш с ваканцията на гинеколога кога да се раждаш Grinning

Относно количките, аз бях с Graco Evo и като нищо пак ще взема такава. Супер лека и маневрена, изобщо не съм купувала в последствие летни колички, търкалях я ежедневно по 8-9км  близо 3г, после и на роднини послужи.

# 339
Момичета, днес бях на БХС. Доктора нищо не каза. Някой ако разбира нещо може ли да ми помогне.❤

# 340
  • Замък сред облаците
Това не са данни от БХС, а от фетална морфология.

Бебето от главата до опашката е 57.67 мм, нухалната транслуценция е 1.28 мм, сърдечния пулс на плода е 161 удара в минута. За края на 11 седмица мерките са идеални, отговарят даже с 3 дни напред, това са най-важните критерии. Кръв за БХС взеха ли ти? Докторът огледа ли за носна костица, мозъчето, коремчето, гръдната стена, бъбречните артерии, пъпната връв и плацентата, крачета и ръчички?

# 341
Относно количките ние имахме expander mondo eco тази количка беше върха. Имах място за много багаж и минаваше през всякакви места(най-вече павета) блажен сън. Нооо ни я откраднаха и сега имаме само лятна. Ако е момиче ще взема от брат ми(лорели), някак си не ми се дават пак куп пари за количка. С малкия се носихме доста в раницата, а зимния кош(тоест този с пълно леглало положение) се използва точно 6м, ако не и по-малко.

# 342
Момичета,имам един въпрос! Смятам да се дипломирам (остана ми само дипломна защита,уча в ТУ-София) , та има ли запознати,наистина ли се получават пари при дипломиране и бременност? Защото имам познат,който е преподавател в същия университет и ми спомена , че се взимат 3000лв. Има ли значение,че съм на трудов договор и т.н?

# 343
  • Замък сред облаците
Важи само за редовно обучение, 2880 лв еднократно (стойността може би трябва да се провери дали е актуална). https://pravatami.bg/5891

По принцип трябва да се види дали при трудов договор на пълен работен ден може да си студент редовно обучение, но вече 10 години минаха от моето студентство и не знам как стоят законово нещата от тази гледна точка.

# 344
Момичета разгледайте UK сайтове, там има страхотни намаления на колички. Убедих се при първата бременност че в БГ са завишени неясно защо. Моята така си я взех ими излезе почти 3 пъти по-евтино, заедно с доставката. С GGBG могат да ви я докарат.

Нищо не разглеждам и не ми идва да правя списък още. Много се надявам да получа някой неща от приятелки, всичко е толкова преходно през 1вата година. Дрешки редовно си поръчвах сама направо от George и с посредник си ги докарвам тук. Излиза по евтино от ФБ групите, т.к. там смятат паунда по 3. Голям съм фен на multipack комплектите, направо излизат без пари.

Общи условия

Активация на акаунт