Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 35 771
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
И аз съм доволна от Мамиа. Но и предния път започнах с 1-ца на Памперс, малката се роди 3, 450.
Относно измерванията, имайте в предвид, че не са на 100% достоверни, има разминавания , които са в рамките на нормалното. Последния път на ЖК попитах АГ за водите, и тя каза , че много лесно се измерват/виждат на ехографа.
За ФМ аз плащам по 120лв., докторът не е АГ, а е ехографист.
Не мисля да ползвам чувалче в началото.
Взех си нощници, чехли и халат за болницата, още две-три неща и багажа ще е готов Grin

# 151
За намалели води знам,че се препоръчвам пиене на сок от моркови. При мен ги мерят всеки път и не знам количество- просто ми казва “водите са добре”
Аз съм казвала много пъти- ползвам сушилня и не гладя. Не мога да каже,че детето е измачкано 😂
Позлвала съм Авент пишета с баткото, предвид че е кърмено бебето почти не съм ползвала и сега ще взема само нови биби. Малкото е съвсем ново.
Пера с Тео бебе-доволна съм. Баткото е на 2 и още пера отделно.
Памерсите- взимам от Емаг, често пускат на промоция и направо по 2 кашона. Но това се случва вече при по-голямо дете, защото при новородени  не се знае кога точно ще мине на следващ размер. Ние почахме с 1-ца, но ми направи впечатление, че 2-ката стана много бързо малка и минахчемнам3-ка почти веднага. След 5-я месец директно на гащи до сега.
За бибероните на Бибс ( каучуковите) моя приятелка ги ползва и ми каза,че се сменяват всеки месец-много скъпо мимсе струва. Не съм чела инфо, но предниямпът бях с Авент и май ще заложа на тях.
Чувал за новородено не съм позлвала-не са практични според мен-бебето не мърда, не може да се развие и завие през глава. При кърменето/ храненето с шиши бебето е долепено за мама и става горещо и още повече смяна на памперс при всяко хранене с чувал-нееее, няма шанс.
За колики-ползвала съм Инфакол от Гърция и костилки от череши от ДМ. Успокояваше го позата “ гепард на дърво” или нещо подобно се казваше. Като цяло не сме имали.
Нооо за сметка на това зъбите ни разказаха играта….. до ден днешен. За тях давай Дентокинд на мама натура от 3я месец.
Повечето неща за колики са с натрупване и трябва по седмица да подействат. Сега моя  близка с бебе ми хвалеше много някакви капки с живи бактерии,но ще взема като му дойде времето.
За забелването-почнахме и стогнахме до половината и не успях повече. На 1 и 3 м го заведох при хирург и го дръпна за 1 секунда имтова беше.

# 152
Аз съм с води на горната граница и бебе, което върви с 2-3 седмици напред. Правих обременяване с глюкоза и резултатите са ок.
Има ли такива, които ходите на 2 места за следене? Аз съм в Щерев и също при др Вецев, където съм записана и по здравна каса. Предстои на 23 да ми издада болничен. В Щерев ми казаха да отида на 24 на преглед и за болничен. Др Вецев имам час на 1 февруари. С него не съм коментирала болничния. Чудя се да не стане някакъв проблем, че се водя по здравна каса, а взимам от друго място болничен. Още не съм решила къде ще раждам и докторите не знаят, че ходя на две места.

# 153
Аз съм с води на горната граница и бебе, което върви с 2-3 седмици напред. Правих обременяване с глюкоза и резултатите са ок.
Има ли такива, които ходите на 2 места за следене? Аз съм в Щерев и също при др Вецев, където съм записана и по здравна каса. Предстои на 23 да ми издада болничен. В Щерев ми казаха да отида на 24 на преглед и за болничен. Др Вецев имам час на 1 февруари. С него не съм коментирала болничния. Чудя се да не стане някакъв проблем, че се водя по здравна каса, а взимам от друго място болничен. Още не съм решила къде ще раждам и докторите не знаят, че ходя на две места.

Аз също на 23 излизам в майчинство и на 24 ми казаха просто да отида да си го взема. До сега била ли си болничен през бременността?

# 154
Мая, на сина ми пишлето го забелвахме още от 40 ден и все още мъжа ми продължава. Ще трябва да правим операция за смъкване на тестиса и тогава ще помоля хирурага да погледне на какво положение е забелен, ако има нужда да го цепнат или там каквото правят. Когато сме забравяли да го забелим всяка вечер се събираше доста смегма и се зачервяваше. Лично аз съм ЗА забелването и сега с второто момченце също ще го направим.

Люба, млякото на ДМ е много хубаво и доста по-бюджетно от другите млека на пазара. Аз лично съм го ползвала само 2 дни когато не трябваше да кърмя заради лекарства, но имам познати които си отгледаха децата с това мляко. А и една акушерка, възрастна ми е казвала, че внучето й са го хранели само с това мляко и са много доволни. Ако се наложи да купувам АМ, определено ще е това на ДМ Био 😊

# 155
Не съм взимала досега, това ще ми е първия

# 156

Тогава няма проблем Щерев да го издадът според мен, и на другия лекар казваш, че вече имаш пуснат. Ако искаш му се обади и го попитай, ще ти предстои издаване на 45дни преди майчинство и дали той ще го пусне, ако каже да - откажи този от Щерев,  но иначе няма как да се получи дублиране.

# 157
Да, чудя се откъде да го взема ☺️ много съм объркана, защото не съм решила къде да раждам. Предпочитам Щерев, но с тази политика за нормално раждане, не знам дали ще ми позволят секцио до 36 седм. И затова ходя и на второ място. 😔

Тогава няма проблем Щерев да го издадът според мен, и на другия лекар казваш, че вече имаш пуснат. Ако искаш му се обади и го попитай, ще ти предстои издаване на 45дни преди майчинство и дали той ще го пусне, ако каже да - откажи този от Щерев,  но иначе няма как да се получи дублиране.

# 158
За заселването - на сина ми беше готово всичко на около 2 годинки. Вече е на 5 и всяка вечер сам си го отваря, а аз поливам с водичка.
Кажете, има ли нещо специално при хигиената на момиченцето? Предполагам е същото като при мен?

# 159
Няма значение от кое от двете места ще вземеш болничен, но другия лекар трябва да знае. Т.е. вероятно там където си по ЗК следят датите и ще се подготвят да ти издадат болничен, всъшност не съм и много сигурна ако веднъж си записана по ЗК те има ли как да не ти издадат болничен, в смисъл че това е част от проследяването по ЗК. Ако се следиш само на частно е ясно, че те ще ъи издадат, но когато си по ЗК не знам дали не трябва да е оттам къдеъо си по ЗК.

И аз се интересувам има ли нещо специално при хигиената на момиченцата колкото и странно да звучи Grinning

# 160
Няма значение от кое от двете места ще вземеш болничен, но другия лекар трябва да знае. Т.е. вероятно там където си по ЗК следят датите и ще се подготвят да ти издадат болничен, всъшност не съм и много сигурна ако веднъж си записана по ЗК те има ли как да не ти издадат болничен, в смисъл че това е част от проследяването по ЗК. Ако се следиш само на частно е ясно, че те ще ъи издадат, но когато си по ЗК не знам дали не трябва да е оттам къдеъо си по ЗК.

И аз се интересувам има ли нещо специално при хигиената на момиченцата колкото и странно да звучи Grinning

Аз като опитна с племенницата Simple Smile ще кажа, че е като при нас чистим отпред назад, и хубаво отваряме срамните устни да почистим без значение мием или бършем с мокри кърпички Simple Smile
Весник говори с АГ в Щерев че искаш секцио, ама обикновенно знам, че секцио се прави след 38гс, защо трябва да е в 36? Аз се следя само на едно място частно е, ама си ме извикаха за болничен, та ако си по ЗК официално те го вадят, ама 1 февруари ми се вижда късно за взимане, може да попиташ. И просто говори и с двамата лекари..  в крайна сметка БГ е едно от малкото места където майката може да си избере раждането Simple Smile кажи си как ще си спокойна и виж какъв отговор ще получиш.

# 161
Има в ютуб клипчета за къпане и хигиена на бебето и в тях обясняват и за момиченцата как се действа, че и там си има тънкости. Много хубаво обясняват и показват с кукли кое как се прави

# 162
Болничен може да се вземе и от двете места, ако е за общо заболяване, а не 45-дневния.

И аз да питам мамите на момиченца. Как наричате "женското" място пред тях? В лекциите казват да не се измислят варианти или умалителни на вагината, а да се нарича така, но ми е малко грубо, особено на бебенце.

# 163
А 45 дневният?

Болничен може да се вземе и от двете места, ако е за общо заболяване, а не 45-дневния.

И аз да питам мамите на момиченца. Как наричате "женското" място пред тях? В лекциите казват да не се измислят варианти или умалителни на вагината, а да се нарича така, но ми е малко грубо, особено на бебенце.

# 164
  • София
Аз и казах да я нарича пута, колкото и да е умалително все пак си е така. И да бърше се отпред назад към дупето, винаги с чиста кърпа, хартия. Лактацид имат интимен гел за по големите момичета, сензитив, моята щерка вече е на 9г и го купих да се мие с него.

Общи условия

Активация на акаунт