Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 183
  • 733
  •   1
Отговори
# 390
Аз за подарък съм решила дървено пано, аз ги изработвам, такова ще подаря на лекаря.

Имам аз един страничен въпрос, дали може сега докато съм бременна да ида на мамолог? Имам една доста голяма "бучка" на гърдата, реално я имам отдавна, но сега през бременността доста се уголеми и стана болезнена. В петък на прегледа се надявам да не забравя и да попитам доктора, но все пак ако някоя от вас знае, ще се радвам да сподели.

# 391
Чела съм, че няма никакъв проблем да се ходи на мамолог по време на бременност, даже би ти дал полезни съвети за грижа за гърдите след раждането. Все пак попитай АГ, най-добре ще те посъветва ☺

# 392
Аз за подарък съм решила дървено пано, аз ги изработвам, такова ще подаря на лекаря.

Имам аз един страничен въпрос, дали може сега докато съм бременна да ида на мамолог? Имам една доста голяма "бучка" на гърдата, реално я имам отдавна, но сега през бременността доста се уголеми и стана болезнена. В петък на прегледа се надявам да не забравя и да попитам доктора, но все пак ако някоя от вас знае, ще се радвам да сподели.

Аз ходих през бременността на мамолог. Бях в 5ти месец. Скастри ме, защото гърдите се уголемяват тогава и трудно ще ги огледа. Но все пак ме накара да съблека якето и като видя колко са малки, прецени, че може да го направи.
Огледа ме щателно, чак се зачудих, че вече половин час се бави и всичко беше наред. Заключение - инволютивни ( недоразвити) млечни жлези. Б.о.
Викам си, аз сега бременна с двойно по-големи гърди, са недоразвити, ами ако бях отишла по друго време🤭 Сигурно щеше да помисли, че преглежда момченце😅

Принципно мисля, че няма пречка да се прегледаш.🙂

# 393
Танче, може да отидеш, но прегледа ще е само ехографски, няма как мамография докато си бременна. Отделно тъканите са с променена структура, заради самата бременност и до колко ще е ефективен прегледа е под въпрос. Питай Аг нека и той/тя да те прегледа все пак е част от прегледа при тях.

palmi4kata, “инволютивни промени” не значи недоразвити, а значи гърди при които вече има обратно развитие, т.е не
тепърва развиващи се “млади” гърди, а вече
 “зрели” гърди , което си е напълно нормално развитие с годините и след кърмачески периоди.

Последна редакция: нд, 16 яну 2022, 23:52 от Martini_m

# 394
Здравейте:) днес аз съм тази с безсънието.
Аз ще пия след раждането също витамини, поръчах си Прегнакер нова мама за кърмещи. Бяха на промоция в бг сайта на витабиотикс, та се заредих за 6месеца.

За мамолог, аз бях в 5-6м някъде, абе казаха ми до 24гс. Лекарката откри много малки кисти... с ехограф, но каза, че гърдите вече се подготвят за кърмене и не може да даде адекватно мнение.  Препоръча консултация след спиране на кърмене.

Аз съм карала Ковид преди 1г. За 2-3 месеца имах задъхване и умора... обаче сега с бременността е друга... нямам опит и не мога да сравнявам, но сега прпсто бебето ми натиска диафрагмата при повече активност или стълб или нареждане... и аз оставам без кислород... а с маската в магазина или болницата направо ми причернява след 2-3мин.

Аз мисля на изписването да съм с клин/дънки за бременни и блуза от горе. Само таткото и мама и брат ми ако искат да дойдат... в нас хора не искам, ако някой иска да дойде да си организира ядене пиене,  аз ще си имам ангажимент на гости не мисля да прислугвам.

В родилното мисля само за акушерките 1 погача и кошница с плодове.  Другото съм си платила... това им е работата аз и бебето да сме добре. На мен никой не ми носи подарък за благодарност че си върша работата... сега ако с АГ си имате специални отношения сигурно е друго. Ама при нормално раждане пу пу дано и ще съм при когото е на смяна...

Бъбълс надявам се по леко и безсимптомно да минава ковида, и аз като Ред съм за авирона/резиста протект... още след 3та 3×3 усещам ефект. Не се паникьосвай и почивка! Стискам палци.

# 395
Направо не издържам тази вечер... Страшни киселини... Чак изведнъж ми се доп...ща и едва стигнах до банята. Днес съм на ЖК и ще питам доктора какво да вземам, че не се издържа.

Миленка, не си само ти с безсънието 😜

# 396
Хайде и аз да се включа по темите. Чета ви и виждам колко сме различни за някои неща ама е нормално Simple Smile

Предния път след изписването нямах търпение всички да си ходят от вкъщи, доста ме поизнервиха, а и вдигаха много шум. Сега ще си осигуря спокойствието, казала съм, че няма да има нищо вкъщи предвид пандемията, мисля, че ще се съобразят.

Детето отдавна го спряхме от градина, не му е сега момента, понякога и аз имам колебания, но са все по-рядко предвид какво се случва. Предния път ме разболя съществено, пих и антибиотик и освен това усещах някак вътрешно, че и на бебето не му е добре - по-малко се движеше, а и стази кашлица беше голямо мъчение, щях да си изповръщам всички вътрешности. Доста ми беше криво, че съм постъпила неразумно. Освен това сега с ковид вълната нямам желание да го лепнем всички в последния месец, в София сме, т.е. не в друг град, където да кажем нещата ще са по-спокойни. Лятото смятам да го пусна пак на градина, тогава нещата са по-спокойни и обичайно не боледува, но ще видим. С дете рядко плановете вървят, както ги мислим, с две съвсем.

За почерпката в деня на изписването ще оставя нещо на акушерките. На доктора на следващия преглед, когато ходя, една кошница с неща за хапване. Пари в никакъв случай, тук не е възприето, а и познавайки го мисля, че ще се засегне. Други подаръци също мисля се чудят какво да ги правят, в смисъл за нас изглежда мило и влагаме някакъв смисъл, за тях е просто поредното нещо, което се чудят какво да правят. Та така някакви интересни неща за хапване все ще отидат по предназначение. Чудя се даже алкохол дали да слагам. Мой бивш колега имаше роднина акушерка, която имаше цял шкаф с неотворен алкохол и го подаряваше на който иска с повод и без повод. Но все пак сигурно ще добавя една бутилка.

# 397
Здравейте и аз имам детенце на 2 и малко и е на ясла за сега си ходи , но мисля след като родя да приключим с яслата . моя приятелка роди и не спря по голямото за което съжали много , донесе вирус детето и после всички болни и малкото бебе . за сега не мога да я спра защото ми е трудно сама да я гледам а нямам баби на разполужение .

# 398
Almond, засичам, че много често сме на едно мнение за много неща. 💜
При нас също не е прието да се дават пари. Подготвих подаръче на двамата лекари - персонализирана рамка, на акушерките ще подготвим някаква почерпка за хапване. Майка ми е майстор на питките, безалкохолно, алкохол, нека се почерпят, хубав обяд, не съм решила още конкретно. Миналият път казаха, че им е омръьнало от торти и коли и казаха, че искат обяд - пици, безалкохолни. Аз не се притеснявам да питам, все пак си е за тях. ​Това им е работата, но пък имат най - хубавата работа - да посрещат новия живот.
За детската градина.. и на мен ми беше криво, че си стои вкъщи, но пък се опазихме здрави цели 9 месеца, с изключение на едни леееки сополи. Без вируси, без антибиотици. А и успях да му обърна внимание само на него, особено както сега сме си само двамата. Прекарваме всичкото си време заедно и мисля, че така е най-добре преди появата на бебето.

# 399
Ние снощи говорихме дали да ходи детето на градина и ММ сме на различно мнение. Аз съм “за”. Определено там му е по-добре, връща се много щастлив. Вкъщи по цял ден гледа ТВ и ми се тръшка, а на мен ми е мноого тежко и трудно. Гледаме си го сами и ми е трудно. Все пак си беше 2 седмици удома със сополи, така че пак ще видим.
Аз изписването най-много сестра ми да дойде. Не обичам бугли, не мисля че момента да се радват на бебето е първия ден в който се връщам пт болницата. Определено няма да има никой вкъщи.
Предния път за почерпка бях поръчала солена погача, банички и кофлички-толкова бяха щастливи акушерките….. Аз също съм против подаръците точно поради това,че лекарите се затрупват и не мисля,че семоценява.

# 400
Сега ми дадохте супер идея да занеса погача или пица за отделенията на изписването. Благодаря! И тук вече не изпитват ентусиазъм като видят торта Grinning Свекърва ми беше занесала торта при изписванеъо на свекър ми от ковид отделението и те казали, че това им е 3-тата торта за два дни, ама я взеха де. Тя малко се засегна, но аз и казвам, че жеста е важен, а и сто процента са я изяли Simple Smile

# 401
Ааа със сигурност са я изяли, ама се радват повече на нещо хубаво за обяд. Пиците бяха много добра идея и една пита, безалкохолни. Така се зарадваха, направо всичко изчезна за секунди 😂

# 402
Сега даже се сетих, че Софийска баница доставят кутии с баница на хапки и различен пълнеж, и това е идея. Преди като бяхме в офиса редов осме се черпили с такива за РД, именни дни и се събирахме всички за обяд в кухнята. Ех, какви времена бяха, чак ми стана носталгично.

# 403
Здравейте:) днес аз съм тази с безсънието.
Аз ще пия след раждането също витамини, поръчах си Прегнакер нова мама за кърмещи. Бяха на промоция в бг сайта на витабиотикс, та се заредих за 6месеца.

За мамолог, аз бях в 5-6м някъде, абе казаха ми до 24гс. Лекарката откри много малки кисти... с ехограф, но каза, че гърдите вече се подготвят за кърмене и не може да даде адекватно мнение.  Препоръча консултация след спиране на кърмене.

Аз съм карала Ковид преди 1г. За 2-3 месеца имах задъхване и умора... обаче сега с бременността е друга... нямам опит и не мога да сравнявам, но сега прпсто бебето ми натиска диафрагмата при повече активност или стълб или нареждане... и аз оставам без кислород... а с маската в магазина или болницата направо ми причернява след 2-3мин.

Аз мисля на изписването да съм с клин/дънки за бременни и блуза от горе. Само таткото и мама и брат ми ако искат да дойдат... в нас хора не искам, ако някой иска да дойде да си организира ядене пиене,  аз ще си имам ангажимент на гости не мисля да прислугвам.

В родилното мисля само за акушерките 1 погача и кошница с плодове.  Другото съм си платила... това им е работата аз и бебето да сме добре. На мен никой не ми носи подарък за благодарност че си върша работата... сега ако с АГ си имате специални отношения сигурно е друго. Ама при нормално раждане пу пу дано и ще съм при когото е на смяна...

Бъбълс надявам се по леко и безсимптомно да минава ковида, и аз като Ред съм за авирона/резиста протект... още след 3та 3×3 усещам ефект. Не се паникьосвай и почивка! Стискам палци.

Миленка, ти също ще разждаш в Надежда, нали?

Напълно съм съгласна, че е излишно разхищението на големи почерпки подаръци и тнт, при условие, че там плащаме и 2700 за едното раждане. Аз също мисля нещо за акушерките в деня на изписването и според деня се чудя дали да се пробвам да намеря АГ и за него да нося подарък. Няма да ме изражда същия лекар, но правих инвитро при нея и ми следи бремеността, тъй че си заслужава по-голям подарък. И аз мисля погача или ръчно направена баница, сладки, соленки и нещо от този тип. За Софив мислех да поръчам нещата от 100 грама сладки или хлебоизкусителница. Ако имате и други предложения давайте Simple Smile Че всичко трябва да е планирано и да не ангажирам таткото Grinning

# 404
Аз от сега говоря на роднините , че едвам таткото се допуска на изписването , та ОРДА не ми трябва. Ще се опитам да мина с този номер и чак на погачата да пристигнат в къщи. Предния път така се бях изнервила , аз една надута с джапанки , защото не влезнах в обувките ,които мъжа ми донесе и нямаше време кога да се взимат по- големи, отделно 15 човека рода, всички искат да пипат бебето и да се снимат с мен ...с него. НЕЕЕЕЕЕ .... това няма как да ми се случи втори път просто. Който иска да го види- на снимка или след 40 ден. Точка! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт