Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 191
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Днес за първи път откакто съм бременна ми се случи да се разплача за нещо съвсем дребно 🤣 мъжа ми е дежурен на работа днес, та одеве оправям малкия да излизаме навън, че днес е сравнително хубаво времето и хоп не мога да се свия да му обуя чорапогащника .. притискам си корема, боли ме, тежи ми ... и накрая ревнах заради един чорапогащник 🤣🤣🤣
Хич не е дреболия, натрупват се емоциите... Като си обувам обувките имам чуството, че ще ми се разглобят краката... Вече май ще трябва да си сложа едно столче в коридора.
Аз днес си купих едно куфарче за болницата и тези дни малко по малко ще си подготвям някои неща, знам, че е рано, но искам да видя дали ще се поберат нещата да знам с чанта ли освен куфара или малка раничка. Подсещам, която мама мисли да ползва за гащи (колан) за след раждане. Знам, че различно съветват лекарите, но си спомням от първото раждане как всички в болницата ме съветваха, че е препоръчително. Аз лично доста добре се чуствах с такъв колан гащи за след раждане, в деня на изписването май започнах да го нося или ден преди това... 😄 Изпрах си сутиените които ще ползвам там 2 за кърмене и 3 спортни(много удобно мисля, че ще е ми е, като се сещам как мислех, че ще ми гръмнат гърдите от напрежение)
Ели, може лк да споделиш какъв е този колан, който ползваш? Сайт/място от където си го взела и как изглежда, че аз не мога да се реша какъв да взема, иначе акушерките препоръчват след 3-5 ден да се носи, когато матката се е контрахирала поне малко пт малко за да не е на нивото на пъпа.
Това което ползвах са гащи(бикини) с мнооого висока талия над корема ластични, много стегнати, тогава мисля че ги взимах от джъмбо и след това там съм мяркала. Много хубаво ми пристягаха корема(кожата) и се чуствах много добре и наистина смятам че помагат, а и чисто визуално прибират телесата след раждане. 😄
Качвам подобна снимка

# 376
Аз на изписването на първото, бях както Есенна магия е обяснила 😁 с разликата, че косата ми не беше измита, защото не ми даваха да мокря раната на секциото защото беше с конци 😁 на всичкото отгоре ми беше да лошо и не можех да си седя на краката, бях изпаднала в някаква "дупка" ни приемах, ни предавах. Вкъщи ми се заредиха баби, прабаби, лели и т.н., а аз седях на дивана и гледах в една точка 🤣 сега няма да е по-различно, сигурно ще съм с дънки за бременни или клин и някаква блуза, туника. За косата ще се подготвя тоя път със сух шампоан, че не ми се иска пак на снимката да изглеждам като облизана от крава 🤣 грим не знам дали ще имам сили да си сложа, просто предвид първия път си мисля, че по-скоро не, но може би ще си взема спирала и нещо за лице.
Аз комплект за изписване още не съм купила, но се чудя дали да не си сглобя нещо от дрешките, иначе разглеждах и най-много ми харесаха на Angel baby.

# 377
Имам въпрос към мамите с по-големи деца.
Мислите ли да ги спирате от градина и ако да, кога? Преди раждането или след?
Аз много се чудя честно казано. Синът ми е последна група в градината и знам, че е важна. Не ми се иска да отсъства като е здрав, но от друга страна се притеснявам от вируси ...

# 378
Ние го спряхме отдавна, за да пазим него и мен по време на бременността и ще го пуснем на късна пролет - ранно лято, за да може и бебето да позаякне. Не е последна групичка, на 3годинки е.
В началото ми беше много гузно, че го отделям, но и без да ходи на градина се разболя, а какво остава ако ходеше..

# 379
И аз не успях да си измия косата първия път, не знам защо взех си тоалет, но косата нещо...не успях гримирах се, вързах си косата, обух клин имитиращ дънки и по лъскава някаква туника... Сега риза ще си сложа и пак клин, по поводи винаги съм официална на токчета, рокли, но просто в случая не го чуствам така. То просто нямаш търпение да си вкъщи... Ние не искахме никой на първото изписване и сега не искаме... Щракнахме 2 3 снимки и това е. И вкъщи няма да викаме никой поне няколко дни, това са си нашите безценни първи моменти, не мога да си представя да се изсипят някакви роднини и аз каквато съм ще скоча да готвя, да е изчистено, бебе ли да гледам, гости ли... Ще поканим свекърите след 4 5 дни да дойдат за уикенда. Ох 100 неща искаю да напиша и докато за почна съм забравила какво беше... 😄😄😄
Допълвам нашия ту ходи на градина ту е вкъщи да прекараме време заедно... Утре ще го пусна, дано не ми донесе пак вирусче, но искам малко да се види с деца, виждам, че има нужда, после с бебето сигурно ще го оставя за 2 седмици там колкото бащинство вземе мъжа, ще видим

# 380
Момичета, по- назад някоя беше споменала за витамини и добавки след раждането. Може ли, която има опит да сподели какво е приемала и дали влияят на кърменето.

# 381
Аз бях с клин и туника на изписването, показах се да си подам част от багажа и се започна едно снимане с фотоапарати, друг с камера...А аз съм още по чехли,половината багаж ми е в стаята,бебето още не са го донесли 😆 Всички ми подаряват огромни букети и ме затрупват,че не мога да ги обгърна с ръце (А аз ама много мразя рязани цветя,искам живи) Носят бебето,подават го на мъжа ми.Той се стъписва 😁☺️😳 и не знае как да го държи и какво да прави,защото се къса да реве и търси мен с поглед, а аз трябва да се върна да си взема остатъка от багажа.Голяма какафония 🤷‍♀️ Сега заради Ковид няма да пускат в болница, евентуално отпред да се снимаме ако времето го позволява.Със сигурност ще дойдат моите и неговите родители.Няма начин след това да не дойдат и в къщи.

# 382
Ели, те дори не питаха искаме ли ги или не 🤣🤣🤣 свекърва ми и нейната майка бях дошли с мъжа ми в болницата, ами бабата ме изнерви още пред родилното отделение 🤣 вкъщи после дойдоха те двете, дойде сестра ми на мъжа му, дойде майка ми ... абе лудница, но аз наистина седях и гледах в една точка 😁 даже ме питаха дали всичко е наред. Поне мъжа ми и свекърва ми бяха подготвили почерпка и масата беше пълна. 😁

# 383
Момичета, по- назад някоя беше споменала за витамини и добавки след раждането. Може ли, която има опит да сподели какво е приемала и дали влияят на кърменето.
Аз пиех май пак на прегнакеър за след раждане, като цяло от пренатал и прегнакеър съм супер доволна, не е като да не стм видяла разлика с тях и без тях. Много кърма имах не знам дали е било заради тях, никакви дефицити... В момента в който ги спрях, а още кърмех и ми се разказа играта дефицити, отпаднала, айде щитовидната жлеза тотален срив... Та сега дълго ще си ги пия, особено ако кърмя. То щях още няколко месеца да кърмя, но като се откри Базедовата болест буквално от днес за утре трябваше да спра кърменето, детето както не искаше да помирише адаптирано, точно в този ден някак все едно разбра, че е важно и спряхме кърменето за да пия лекарства. Тук вмятам защото може да е полезно, нещото, което тогава ми облекчи гърдите беше добавка лецитин. Защото от сега за вчера да спра да кърмя, е трудна работа, изжеждах по малко, но все пак се запуших и вдигнах Т, 2 таблетки лецитин ме оправиха веднага

# 384
Да се изкажа и аз по наболелите въпроси 😁

Първо за ковида. Днес ми беше 11 ден след първите симптоми. Моето усещане от срещата с този гаден вирус е, че взима страшно много от организма, ама много. Самото боледуване беше гадно. Както си добре, в следващия момент вече не си ок. Изключвам психиката и това, че само мисълта, че си коронясан е способна да те изкара извън релси.
Чувствам се сякаш някой ми е изпил всички сили. Енергия никаква. Пия една камара витамини, буквално са около 15-20 вида и пак не се чувствам съвсем ок. Чувствам, че организма ми е изтощен. Та според мен не е шега работа, хем го изкарах сравнително леко.

За изписването. Първия път решавам аз, че веднага след като родя ще се върна в старата форма. Купувам си едно готино клинче (да, клин, оказа се, че и те можело да не ти станат) и една туника и в деня на изписването разбирам, че клина не ми става. 20 април е, ама в студено навън, аз с боси крака, умрях от студ. 😁😁😁 Ама нямаше вече накъде. Като невежа си бях взела и пресите и гримовете, а след секциото едвам си среших и вързах косата. Този път се надявам поне на фризьор да съм отишла преди това, поне ми държи прическа.
Ще сваля и лака, ще отрежа дългите нокти и ще оставя само френски маникюр, защото знам, че не било хубаво да си с лак. А и сега покрай ковида едвам ми мереха сатурацията в болницата с тия дълги нокти и тъмен лак.

За бебка ще взема комплект за изписване, набелязала съм си 2 в един магазин и скоро ще ходя да купя единия.

Кременуша първо за историята с майка ти. Остричко си реагирала не приемай чак толкова навътре нещата. Не е приятно някой да ти се натрапи, но майка ти е все пак. А свекърва ти защо идва неканена за няколко дни? Колкото до оронването на авторитета пред детето - ще видиш, че скоро това няма да ти прави ама никакво впечатление. Като се сетя колко съм се карала по този въпрос, а сега хич не обръщам внимание, колко ли време прекарва с бабите.
За градината и моята щерка е в четвърта група. Миналата година постоянно я спирах и оставях вкъщи, което отчитам като грешка с негативен ефект върху социализацията. Мисля да я спра за 2 седмици след раждането, само докато се нагодим всички.

Относно колана. След секциото не смеех да сложа, докато не мина прегледа при АГ 40 дни след раждането, но сега като чета, че може и по-рано сигурно ще го направя. Определено ми беше супер с него първия път.

# 385
За след раждане и аз мисля да продължа с Прегнакер за кърмене(мисля че пишеше на опаковката), както и чая на Хип за кърмачки ми препоръчаха.
За изписване от Зара си взех една рокля, когата бях 6-7ми месец за да ми става при изписването много мека и винаги съм носела леко уголемени модели-така че и за след това ще си я нося с кеф, отдолу ще съм с чорапогащник за бременни от ХМ и едни леко лъскави маратонки, които се разтягат и мисля че ще ми станат и с отоци, отгоре ще съм си с палтото с което ще отида и то е леко по-така и пухкаво😊
Първо бебче ми е и си ми е мерак то да си е с хубава дрешка и аз да имам вид, дето се вика 😁. В къщи никой няма да идва, всички са много съобразителни- в тея времена, не му е времето, въпреки че сме 100% ваксинирани всички. 
За багажа ще го сложа в куфар, някоя мама беше дала съвет, заради секциото, че не е ок да се носи, а да се дърпа багажа.

# 386
Първото узписване жеше страбби, защито мен ме изписаха на 3ти ден, а детето на 13ти. Въпреки, че си бях у дома не съм си правила прическа и грим. Имаме голямо семейство. Моите и на ММ правим към 13 души. Всички бяха у дома. Сега евентуално пак мисля да направя така. Всички ме мислят за луда, обаче е по-добре лудница и суматоха за един ден, отколкото да ми се влачат един по един всеки ден и все да трябва да прислужвам и да нямам време за децата си. Плюс това и те се радват и нямат търпенуе. Сега ще е шашаво, защито на 18ти март голямото ми дете има Рожден ден. Вече разбира, вълнува се, очаква го, иска гости. Ще видим кога ще се роди бебчо и дали ще са два празника или един общ.
За градината съм с много смесени чувства. Както казах вече разбира и иска да празнува и там. За именния си ден беше болна и после се сърди цяла седмица. Пак ще го умувам в движение. Евентуално като родя ще я спра, за РД ще я пусна и после 2-3 седмици ще си е у дома. Но така или иначе летните месеци няма да ходи. В стоите става страшно горещо и децата са като в консервену кутии, а лятото ние пътуваме, при баба и дядо има басейн и много деуги забавления. После на есен ше се върне с оесен, а и бебчо вече ше е по-голяма. За сега такъв е плана. Но, аки съм научила нещо до сега е, че с дете трудни стават плановете както съм очаквала.

# 387
Аз на първото изписване... Имах толкова спокойно бебе, че се изкъпах, гримирах, прическа, мъжа ми донесе моите дрехи- дънки за бременни и оранжева блуза. Бебето беше в жълто и бяхме супер комбина.
Сестра ми и майка ми живеят на 350км. Сестра ми не дойде, защото била бременна и трудно пътувала. Въпреки това, онази година направи 2-3 почивки. Тази година, пак бременна, знам само за 6, и то поне по 5 дни.
Майка ми първия път не знам защо не дойде, работа ли...желание ли... Макар да беше първо дете и в двата ни рода. Сега има желание, но с тоя ковид, пък аз нямам, защото ходи като безсмъртна навън. А само ми остава новородено и болно.
Направих си своите изводи...
Дойдоха само роднините на мъжа ми, но само свекърва ми дойде вкъщи за една седмица да "помага". Реших да не й чупя "хатъра", защото знам, че гореше от желание. Но... детето се оказа болно и му трябваха специализирани грижи, а тя изръси "Защо все на мен". Не издържах и й напомних, че това се случва на бебето, което е наше дете и трябва да се нареди на опашката за потърпевши. Така тя се оказа излишна в ежедневните неща, защото и самите ние се учехме как да го гледаме.
Затова и не присъствах на изписването на племенницата ( на сестра ми), а сега при раждането на второто ми е забранено да пътувам, и не само...
За следващото изписване с нетърпение очаквам само бебето. Другите ми са излишни.
Излях си и аз работите.🤭

# 388
  • София
За дрешки за изписване за бебето взех сет от Точици, много ми хареса. Няма го в сайта, за да пратя линк, а всички ще прибрано вече поради ремонта. Семпъл. Още се чудя дали да взимам космонавт, мисля за двете минути в които сме навън да е с одеало, и директно в колата.

За мен , купих си две ризки, имам няколко рокли. Ще видим какво ще е времето, силно се надявам на топли мартенски дни.

Вече започнах да планирам дали и какво да взимам на екипа при изписването , как да организирам нещата вкъщи, семействата ще се съберат за мъничко да ни посрещнат. Някак си не искам да оставям каквато и да е било организация на друг.

Не знам с този ремонт , аз си дойдох малко при наще за две седмици, за да не стоя на прахоляк и миризми, но пак трябва да обикалям другата седмица да избирам боя за стените ( бременна жена да взима такова решение … не го виждам в момента ) , както и малко декорация.

# 389
Греша ли или има няколко момичета на които първите дечица също са им родени март. Сина ми е на 13 март, сега секциото ще е 15 или 16...ако всичко е по план. И аз се чудя какво да подаряваме на лекари акушерки. Решила съм за букетите този път да са дървени, страшно ми харесват... И остават за спомен, но другото не знам... Пари да даваме ли, почерпки ли... Не знам...
За изписване на бебчо от hm си сглобих комплект отделно тънко одеало и едно порт бебе пелена.. Ето пример за дървени цветя.. Много ги харесвам

Общи условия

Активация на акаунт