Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 147
  • 733
  •   1
Отговори
# 435
След един час четене минах всички коментари Joy
Аз като ви чета, тотално се отчайвам от себе си. И аз ще раждам в Надежда и като знам колко пари ще дадем, изобщо не съм стигнала до мисълта за почерпка. Знам, че това си е всеобща българска традиция, но да ви кажа честно, понякога ми идва в повече. Все да сме благодарни за нещо, което би трябвало да ти се полага по право и за което плащаш.
А за изписването пък изобщо не мога да си представя някой да ми се натресе вкъщи в самия ден. Моите родители са млади, работещи, брат ми ходи на училище и ако изписването е през седмицата, не мисля че ще имат възможност да дойдат. Най-много свекърите. Сестрата на мм ще бъде известно време в България и даже малко ме пресира с изказването си, че полетът ѝ е на 18-ти (моят термин е на 14-ти) и едва ли не трябва да съм родила преди това , за да присъства на изписването. Плюс това тя ще е с нейното дете, което е на 2,5г. Палав, пипа, бута всичко и няма да ми издържат нервите и вкъщи да дойдат. Който иска да стои пред болницата после изобщо няма да си правя устата да идват вкъщи. Даже мисля, че ако хората са достатъчно съобразителни, не би трябвало дори да очакват такова нещо. Не знам дали не звуча много крайно, но това си е моят личен възглед. Според мен си има време за всичко. И за гости и да му се радват, но в началото ми се иска да сме си само ние. Моите родители живеят сравнително близко, татко работи до нас и на него имам най-много доверие да дойде да ми помогне с първото къпане.  Определено ме е страх дали ще се справим, а той основно ни е къпал (мен и брат ми) като сме били малки. И просто ще се чувствам по-спокойна, ако той дойде да удари едно рамо. Друг не ми трябва.
И последно - аз май страдам от свръх активност в последно време Joy този уикенд успяхме да разтребим мазето, да освободим пространство и да изхвърлим всичко ненужно, подредихме на мъжа ми всички инструменти, целия балкон също, защото там си държеше джаджите. Сега успях да си подредя всичко, че от известно време съм градинар и имам поне 15 саксии и какво ли още не. Днеска ме е срам да ви кажа, но броихме общо 10 места, на които отидихме да свършим нещо със съдействието на мм, който си пусна ден отпуска - от офиса да си оставя оборудването, през очен преглед, виваком, оптиката, кауфланд, болница Надежда и още...  От утре продължавам с подреждането на нашите дрехи и вещи и почвам с пералните за бебчо и така лека по-лека всичко почва да си отива на мястото.

# 436
Мира8925, всичко ще е наред, леко ще мине. И аз съм с две дози и ММ, преди Нг се оказаме контактни на колега с Ковид, след 3 дни си направихме тестове ( по един антигенен в къщи и по един в лаборатория) и на двамата ни бяха положителни, той имаше 37,2  и мускулни болки за 2 часа и край с всички симптоми, аз нямах дори това, абсолютно нищичко не проявих. След 3 дни отидохме за още един тест и вече бяха отрицателни и двата теста( този път PCR) доизкарахме си карантината все пак и така . Ваксината си свърши работата, не се размножи вируса  и не се стигна до болници, или дори до хапчета, нищо не съм пила както ме посъветва и Аг, кръвните и тогава и сега са ми без никаква промяна.
Това са много положителни новини! И ние сме с две дози пфайзер,  но са от края на май. Вашите може ли да споделите кога са слагани? Аз се чудя за бустер, но си ме е и малко страх сега през бременноста, защото не мога пия противоалергични преди това, а съм доста алергична.

# 437
Yoana Pavlova, според мен направи си устата предваротелно Grinning Мен никой не ме е питал, искам ли, не искам ли, бяха се самоорганизирали и така като чета не съм изключение. Така че акл не искаш нещо, хубаво е да го уъочниш ясно предварително Simple Smile

# 438
Аз някъде от средата на бременността съм с сърцебиене. На АГ, който ще изражда не му хареса и ме прати на кардиолог, който пък ми каза да си сложа холтер за 24 часа преди прегледа с него, за да види как са нещата. На преглед съм тази седмица и ще видим какво ще каже. АГ каза, че ако ми остане така висок пулса ще е рисково да се ражда нормално. Попринцип знам, че кардиолога ако прецени може да изпише лекарства, които намаляват пулса, но ще видим какво ще каже. Бебето се е наместило за нормално раждане, с очите нямам проблем и други пречки като цяло нямам, така че много ще ме е яд ако заради сърцето не мога да родя нормално. Все пак най-важното е да сме добре с бебето накрая, така че не ме бърка чак толкова начина на раждане.
Майка ми ми е дала едни маслини и прошуто. Отварям маслините и гледам, че са с чушка, а аз не обичам такива, но все пак ми се ядяха и си махнах чушката просто, но след малко като сдъвках ми подлюти много. За да неутрализирам лютото отворих прошутото и изядох 3 парчета, но пък усетих, че е много солено и сега от сол ми беше гадно в устата. Сега ям един портокал да се пречистя от лютото и солта, но никакъв късмет нямах с бързото ядене, което мислех да си спретна и сега ми е гадно. Дано няма проблем с толкова много сол иначе, че я усетих чак накрая, естествено изпих и почти 1 литър вода след това.

# 439
Прошуто не е препоръчително за бременни, все пак е сурово месо. Може да го замениш с шунка, например Simple Smile

Аз някъде от средата на бременността съм с сърцебиене. На АГ, който ще изражда не му хареса и ме прати на кардиолог, който пък ми каза да си сложа холтер за 24 часа преди прегледа с него, за да види как са нещата. На преглед съм тази седмица и ще видим какво ще каже. АГ каза, че ако ми остане така висок пулса ще е рисково да се ражда нормално. Попринцип знам, че кардиолога ако прецени може да изпише лекарства, които намаляват пулса, но ще видим какво ще каже. Бебето се е наместило за нормално раждане, с очите нямам проблем и други пречки като цяло нямам, така че много ще ме е яд ако заради сърцето не мога да родя нормално. Все пак най-важното е да сме добре с бебето накрая, така че не ме бърка чак толкова начина на раждане.
Майка ми ми е дала едни маслини и прошуто. Отварям маслините и гледам, че са с чушка, а аз не обичам такива, но все пак ми се ядяха и си махнах чушката просто, но след малко като сдъвках ми подлюти много. За да неутрализирам лютото отворих прошутото и изядох 3 парчета, но пък усетих, че е много солено и сега от сол ми беше гадно в устата. Сега ям един портокал да се пречистя от лютото и солта, но никакъв късмет нямах с бързото ядене, което мислех да си спретна и сега ми е гадно. Дано няма проблем с толкова много сол иначе, че я усетих чак накрая, естествено изпих и почти 1 литър вода след това.

# 440
  • София
Йоана Павлова, внимавай да не се претовариш. И аз вчера се наспах и се събудих супер активна. Излезнахме в 12ч и се прибрахме в 17ч. Ходихме на разходка в парка да ме напече малко слънцето, хапнахме в едно заведение, след това на пазар да напълним малко хладилника и накрая в Билла доста ме заболя корема. Бебето ме риташе точно там, където ме боли и след това цяла вечер ме болеше. Днес нищо ми няма. Явно натоварването ми е дошло в повече - все пак 8-мия месец си казва думата. 🙂

# 441
Мира8925, всичко ще е наред, леко ще мине. И аз съм с две дози и ММ, преди Нг се оказаме контактни на колега с Ковид, след 3 дни си направихме тестове ( по един антигенен в къщи и по един в лаборатория) и на двамата ни бяха положителни, той имаше 37,2  и мускулни болки за 2 часа и край с всички симптоми, аз нямах дори това, абсолютно нищичко не проявих. След 3 дни отидохме за още един тест и вече бяха отрицателни и двата теста( този път PCR) доизкарахме си карантината все пак и така . Ваксината си свърши работата, не се размножи вируса  и не се стигна до болници, или дори до хапчета, нищо не съм пила както ме посъветва и Аг, кръвните и тогава и сега са ми без никаква промяна.
Това са много положителни новини! И ние сме с две дози пфайзер,  но са от края на май. Вашите може ли да споделите кога са слагани? Аз се чудя за бустер, но си ме е и малко страх сега през бременноста, защото не мога пия противоалергични преди това, а съм доста алергична.
Октомври и ноември са ни ваксините -първа и втора доза. За бустер питах Аг, каза ми след раждането към април, май месец. Аз съм с две Модерна, ММ с две Файзер бустерите и на двамата живот и здраве ще са ни Файзер, защото по-рядко има неразположение след поставянето и.

# 442
АГ ми се обади, излезли са ми последните изследвания и хемоглобина и белтъка са паднали 😟 Досега не се е случвало и съм се шашнала. Изписала ми е хемферум и прегнако, но това второто не го намирам никъде. Някой ако пие протеин може ли да сподели какъв е? Надявам се само бебчето да не страна от тези намалени стойности 😞

Ако си от София може да намериш протеина и в аптеката в болница Надежда - там винаги имат по няколко вкуса. Доколкото си спомням аптеката имаше и друга локация в София, може да питаш дали и там го имат. В ремедиум аз лично не го открих на място, но точно защото не ми се чакаше с доставка отскочих до Надежда Simple Smile

# 443
Monikот Варна съм, не го открих във физическа аптека тук. Варианта е да поръчам онлайн отнякъде, но на повечето онлайн аптеки също го няма. Но след като прочетох повече инфо, реших да изчакам тази седмица прегледа при док, да видим дали има изоставане в кг или см и да питам него дали да го вземам. Междувременно ще сменя хранителния режим, бай бай любими въглехидрати, здравейте протеини… (изобщо не ми смешно, но гледам да не се филмирам съвсем)

# 444
Прошуто( италиански ез.) и шунка са един и същи продукт, затова просто трябва да се внимава да не е сурово-сушено. Иначе след литър вода, солта почти сигурно си е отишла🙂

За кръвното- за нормално кръвно на бременна се приема това през втория семестър, защото тогава организма ни свиква с новото положение. И ако се повиши, и то системно, тогава е повод за притеснение.
Например аз небременна съм с ниско кръвно 88/58, което е нормално за мен. Но сега през бременността нормалното ми кръвно е 120/70. И от тези стойности се гледа дали имам "високо" кръвно.
Със сърцебиене съм през цялата бременност, както в началото беше доста изявено. Споделих с АГ, но по негова преценка, също е нормално за мен конкретно, защото кръвното ми е постоянно 120/70. Свикнах, а и от както започнах да ходя на тонове, съм още по-спокойна. Бебка държи пулс 140-150 удара/Мин. А баткото по това време беше със 160-180 пулс.

# 445
Моят пулс е 110-130, а при раждане ще стигне до 160 и сърцето може да не издържи, затова е важно да се вземат мерки преди това. Иначе кръвното ми нормално е 90/60, откакто съм бременна е все 120/70, така че това се брои за нормално при мен. Сега ми е малко лошо и мисля да го измеря, но днес се претоварих малко, така че едва ли от кръвното ми е зле, но да видим.
Прошутото не се препоръчва наистина, но трудно ще създаде проблем, все пак работила съм в производство и в днешно време се контролират доста нещата. Много бременни си ядат и суши, което според мен е по-опасно, че там контрол няма такъв. Само тази сол ме притесни, че я усетих късно, пък друг път чак толкова солено не е било.

# 446
Всъщност солта не е основният проблем, а риска от Листерия, който е минимален. Но ако може да се избегне - защо не Simple Smile
Аз също съм с пулс над 100, обикновено е между 105 и 120 и мисля да направя консултация с кардиолог за всеки случай. Много ми се иска да родя естествено, засега всички казват, че няма проблем, но чакаме поне 34-36 г.с., за да кажат със сигурност. Кръвното и при мен преди бременността беше 90/60, а сега в повечето случаи е 110/70. Веднъж съм вдигала 130/85 и щях да припадна, но беше в първия триместър или малко след това.
При мен втори АГ измери бебето със седмица назад и пуснах белтък и ПКК. Белтък и хемоглобин са намалели и с нетърпение чакам прегледа в края на седмицата, за да видим какво се случва и ще пия ли и аз протеини. Яйца успявам да хапна варени, но пустата извара не мога. Пробвах всякак и просто не я преглъщам. Ям семена Чия с кисело мляко, пия по чаша прясно мляко, без сирене не сядам на масата каквото и да ям и се надявам поне малко да са се завишили за една седмица.
Имам въпрос относно контракциите - на моменти усещам нещо като стягане в областта на пъпа, но винаги съвпада с преместването на бебето. Възможно ли е да са контракции и просто да е съвпадение, че в този момент тя е решила да се премести? Никаква болка или дискомфорт, само лееееко стягане и то само от едната страна - предимно отляво?

# 447
Nova777, за стягането може би ще е добре да питаш Аг. Аз сега като бях на тонове, трябваше да натискам едно бутонче, всеки път като усетя движение от бебето и после засичаха дали има съвпадение между движенията на бебето и засечените контракции, но не попитах дали е ок да се засичат или не, защото при мен само 1 от тези подготвителни контракции съвпадаше с движенията на бебчо.

# 448
Всъщност солта не е основният проблем, а риска от Листерия, който е минимален. Но ако може да се избегне - защо не Simple Smile
Аз също съм с пулс над 100, обикновено е между 105 и 120 и мисля да направя консултация с кардиолог за всеки случай. Много ми се иска да родя естествено, засега всички казват, че няма проблем, но чакаме поне 34-36 г.с., за да кажат със сигурност. Кръвното и при мен преди бременността беше 90/60, а сега в повечето случаи е 110/70. Веднъж съм вдигала 130/85 и щях да припадна, но беше в първия триместър или малко след това.
При мен втори АГ измери бебето със седмица назад и пуснах белтък и ПКК. Белтък и хемоглобин са намалели и с нетърпение чакам прегледа в края на седмицата, за да видим какво се случва и ще пия ли и аз протеини. Яйца успявам да хапна варени, но пустата извара не мога. Пробвах всякак и просто не я преглъщам. Ям семена Чия с кисело мляко, пия по чаша прясно мляко, без сирене не сядам на масата каквото и да ям и се надявам поне малко да са се завишили за една седмица.
Имам въпрос относно контракциите - на моменти усещам нещо като стягане в областта на пъпа, но винаги съвпада с преместването на бебето. Възможно ли е да са контракции и просто да е съвпадение, че в този момент тя е решила да се премести? Никаква болка или дискомфорт, само лееееко стягане и то само от едната страна - предимно отляво?

Нова, според мен щом е само от едната страна не е контракция, а движението на бебо и се е подпрял на коремната ти стена, тогава аз усещам стягане и даже ми секва въздуха понякога и като пипна си напипвам гръбчето на малката или дупенце Joy .

Контракциите стягат целия корем, от под гърдите до пубисната кост. Аз имам при претоварване или когато рязко се изправям.
Моята бебе от 3 дни ми хълца поне по 3 пъри на ден... а преди по 1 път на седмица я усещах... Днес се разходих много стабилно 10000 крачки успях да направя Simple Smile ама сега кръста ме пръска от болка...
 Нямам търпение до 28.01 да отида и аз на тонове Simple Smile. За протеина аз съм доволна от него... чувствам се по -добре след прием... ама пък като го пия с мляко и с магнезий и после пазя WC Joy  та вече избирам първо магнезий или първо протейн.  И протейна с вода... не е така вкусен ама няма начин... а така обичам прясно мляко Simple Smile

# 449
Миленка, искаш да кажеш, че ти действа разхлабващо ли?... Аз хем с мляко го пия протеина, хем с магнезий, хем от както пия желязо, този запек много ме мъчи, ще стане беля накрая от това напъване...

Общи условия

Активация на акаунт