Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 161
  • 733
  •   1
Отговори
# 420
Аз до сега подреждах по размери дрешките, които са ми подарили и които сме купили. Мислех още уикенда да го свърша това, за да изпера 50 и 56, но тогава имахме работа по ремонта на новия апартамент и не остана време за дрешките. Утре ще ги пусна да се изперат, за да ги изсуша на слънце, че днес вече е късно. Бях си харесала едно ромпърче за изписването, но го бях виждала само на снимка, че е от майка ми и тя ми изпрати нещата тази седмица, обаче като го видях сега на живо и нещо размислих, а друго от наличните съвсем не си харесах и май ще отида до магазина да си харесам ново ромпърче или направо цял комплект за изписване. Първо дете ми е и имам голямо желание да е с нещо много хубаво на изписването. Ще го видят свекърите, мъжа ми и сестра му може би ще дойде, ако си живеехме само двамата с мъжа ми сигурно щях да искам само той да е на изписването, но за сега така, за следващото дете ще видим. Почерпка за акушерките мисля да е пита, за нашата сватба свекървата беше взела много хубава и ще говоря с нея да поръча да направят и за изписването, още нещо мисля да добавя, но не знам какво още. На израждащия лекар ще дам нещо на прегледа след 40 дена от раждането, но ще мисля какво преди това, че от сега не ми се мисли. На следящата АГ ще и дам също неща още утре, че тогава ми е последния преглед при нея, ще ми даде направлението за раждане, 45 дневния болничен и всички документи и изследвания от бременността, както и ще ми даде да изследвам кръв, урина и микробиология трябва да ми вземе.
Тази нощ се събудих с ужасна болка в краката, а те бяха отекли и ми се бяха схванали. Сега са ми още  малко подути, но не са толкова зле. Корема ми вече доста е паднал и това още повече ме настройва, че раждането няма да се бави много.

# 421
Танче, това е страницата във Фейсбук https://www.facebook.com/foodmarketcentre/ точно на главната е магазина от ляво посока Поща-Капана има отвън маси лятото, готвят на място и можеш да си вземеш и за вкъщи и там да ядеш. Тъй като , често взимам  от там за поводи-Ще кача снимка на поръчката от последния-грешка нямат тея хора, а и пита от там съм поръчвала. На място се прави поръчката, казваш за колко хора горе долу, дали искаш чуждестранни или Бг сирене и кашкавал( те имат мн голям избор и са адски вкусни, със всякакви сушени плодовеи зеленчуци и подправки в тях) и за топлото плато дали да мешат да има и месо и без месо и горе долу сума в която да се вместят и даваш капаро, дата и час и те го карат.  
Аз това, което поръчвах последния път са големи или средни плата( не помня, че беше мин. Март месец) за 10-15 човека като цена около 100лв бяха общо-това на снимката е резултата

# 422
Благодаря много, знам го магазина, даже преди години съм влизала веднъж в него, но не знаех, че предлагат такива неща. 😊
Много добре изглеждат платата !

# 423
Моля, Танче!И аз не знаех, по случайност разбрах, една жена си взимаше плато, аз го видях и от тогава имам ли повод-ходя и поръчвам и като ги донесат изчезват бързо-бързо 😁

# 424
Моник, заповядай Simple Smile
https://kosara.bg/120945/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0 … D0%BD%D0%BA%D0%B0
Жиравче, може ли да споделиш откъде е бебешкия ромпър? Много е сладурски Simple Smile

# 425
Много ми харесва да ви чета, ама не смогвам 😜

Не знайно как, тъй като аз и ММ само вкъщи си седим и само със майка му се виждаме и то винаги с маски и за минути, но той е с ковид. В събота сутринта се събуди и му беше каза лошо. Аз къде на шега му казах да си направи един домашен тест, излезе положителен. Аз моментално се сдухах, ревах, той е ваксиниран с две до,и, аз с една. Викам и аз съм го хванала. Направих си един, отрицателен. Донесе ми го свели и други тестове. ММ повтори, положителен. Така че решихме аз да ида у всеки и той да остане сам вкъщи. Наблизо живеем, от събота той е сам, а аз тук с нея. Той с болки в гърлото, кашля, отпаднал е, дано му мине вече, че искам да си ходя при него в нас. Но наистина, идея си нямам от къде го хвана, като дори храната я поръчваме от онлайн магазин.

Тежи ми вече всичко, моя корем също някак си долен го виждам. Дано не родя преждевременно, но сега съм притеснена много и дано това да не се отрази зле.

И аз не спя добре, особено сега, само седнала заспивам със възглавница.

Тук в Испания няма традиция да се подаряват неща на лекарите и по-добре. Помня преди 12 год. се оперирах от апендицит и майка дойде в болницата с мен да си седи. На изписването подари кутия бонбони на една сестра и тя я гледаше много странно, прие я, но беше като вцепенена.

Мебелите още не са дошли, то сега докато не мине карантината на ММ и не може и да ги сглобят и доставят, така че ще чакаме.

За изписване още не мисля, да мине всичко колкото се може по-добре и тогава ще видим.

# 426
Мира, разбирам те, и ние тези дни сме в тегав период... Мм влезе на отдавна планувана операция на коляното, преди една година скъса кръстни връзки. И там нещо явно е лепнал вирус, върна се болен, уж е отрицателен за ковид ама знам ли... а малкия в момента е в някаква регресия в съня, буди се по сто пъти всяка нощ, мъжа ми е на легло заради крака и не може и без това да помага, моя корем е огромен и ми тежи, не мога да седя да го приспивам по цяла нощ, затова го взимам да спи при мен а мм отива в хола... и на целия този фон и мен днес почна да ме дразни гърлото и подкашлям. Просто е някакъв пълен екшън тези дни, едвам издържам Sad

# 427
АГ ми се обади, излезли са ми последните изследвания и хемоглобина и белтъка са паднали 😟 Досега не се е случвало и съм се шашнала. Изписала ми е хемферум и прегнако, но това второто не го намирам никъде. Някой ако пие протеин може ли да сподели какъв е? Надявам се само бебчето да не страна от тези намалени стойности 😞

# 428
Мира8925, всичко ще е наред, леко ще мине. И аз съм с две дози и ММ, преди Нг се оказаме контактни на колега с Ковид, след 3 дни си направихме тестове ( по един антигенен в къщи и по един в лаборатория) и на двамата ни бяха положителни, той имаше 37,2  и мускулни болки за 2 часа и край с всички симптоми, аз нямах дори това, абсолютно нищичко не проявих. След 3 дни отидохме за още един тест и вече бяха отрицателни и двата теста( този път PCR) доизкарахме си карантината все пак и така . Ваксината си свърши работата, не се размножи вируса  и не се стигна до болници, или дори до хапчета, нищо не съм пила както ме посъветва и Аг, кръвните и тогава и сега са ми без никаква промяна.

# 429
АГ ми се обади, излезли са ми последните изследвания и хемоглобина и белтъка са паднали 😟 Досега не се е случвало и съм се шашнала. Изписала ми е хемферум и прегнако, но това второто не го намирам никъде. Някой ако пие протеин може ли да сподели какъв е? Надявам се само бебчето да не страна от тези намалени стойности 😞

Аз приемам Прегнако и си го поръчвам от Ремедиум, даже преди малко дойде нова доставка, любимият ми е шоколад, но сега си взех да пробвам ягода, ванилия, този без вкус и още една опаковка шоколад. Само доставката отне около седмица, но ти препоръчвам наистина да наблегнеш на белтъчини, не разчитай само на прегнако, защото в него има едва 16 гр на доза, а на нас ни трябва в пъти повече по време на бременност, зависи от кг, но най-лесно се изчислява 1-1,5 гр белтъчини на 1 кг телесна маса. Бебето си взима от теб каквото му е нужно, особено ако няма проблем с наддаването, няма какво да се притесняваш и лесно можеш да коригираш спада на белтък.

# 430
Благодаря ти много Габка! Досега не е имал проблем с наддаването, беше в норма, последно 1555гр в началото на 30 седмица. Сигурно ще отнеме седмица онлайн доставка, както казваш и отивам за извара и яйца… Благодаря ти още веднъж!

# 431
Момичета, с какво кръвно е нормално да сме ?
Честно да си призная не го меря редовно, но попринцип съм с ниско и сега винаги е било нормално. Не се бях спряра от сутринта и устетих, че нещо не е наред, измерихме и горната граница беше 134. След малко повторихме, явно бях притеснена и беше 140.
Сего полегнах да почина и падна на 119

Нормалното си е 120/70, (само бе знам долната дали не е 80), както при небременни. Факт е че на някои бременни им пада и си е ниско.
Това вдигане е сигурно е било моментно. Проследи все пак. Мери го след 5 мин покой и на двете ръце.
Аз от както съм с ковид имам сърцебиене и днес забравих да питам АГ, като говорихме по телефона....
И аз като Хера си мисля че ми е по-малък корема. Отделно не качвам много, много на седмица. Има седмици, които нищо нв съм качила. Хубавото е че на 26ти ми свършва карантината, а на 28ми съм на преглед. Надявам се, че всичко с малчо ще е добре.
За останалите неща, не мога да се включа (изписване, почерпки). Струват ми се далече, въпреки че и аз мисля че корема ми е леко по-надолу, но може и да се филмирам хаха, защото гледах скоро някакво видео. Нека не тръгва по-рано от март! Heart

# 432
  • sofia
Аз съм против подаръци и почерпки. Бих дала нещо дискретно на определена акушерка, която е имала специално отношение или съм я почувствала различна от останалите. Сумата за раждането не е никак малка, а тези хора са там на работа.
На докторите разни часовници, сувенири, макар и ръчно изработени са им подарявани много преди мен и съм сигурна, че не знаят какво да ги правят и къде да ги складират. Аз лично мразя вещи и много се натоварвам, когато ми подаряват такива.
За следящия АГ винаги съм носела коледни сладки, направени от мен или ядки, които зная, че предпочита без повод.

# 433
Europa, aз пия Хемферум за хемоглобина и Хербалайф персонализиран протеин за нисък белтък.

# 434
Момичета, с какво кръвно е нормално да сме ?
Честно да си призная не го меря редовно, но попринцип съм с ниско и сега винаги е било нормално. Не се бях спряра от сутринта и устетих, че нещо не е наред, измерихме и горната граница беше 134. След малко повторихме, явно бях притеснена и беше 140.
Сего полегнах да почина и падна на 119

Нормалното си е 120/70, (само бе знам долната дали не е 80), както при небременни. Факт е че на някои бременни им пада и си е ниско.
Това вдигане е сигурно е било моментно. Проследи все пак. Мери го след 5 мин покой и на двете ръце.
Аз от както съм с ковид имам сърцебиене и днес забравих да питам АГ, като говорихме по телефона....
И аз като Хера си мисля че ми е по-малък корема. Отделно не качвам много, много на седмица. Има седмици, които нищо нв съм качила. Хубавото е че на 26ти ми свършва карантината, а на 28ми съм на преглед. Надявам се, че всичко с малчо ще е добре.
За останалите неща, не мога да се включа (изписване, почерпки). Струват ми се далече, въпреки че и аз мисля че корема ми е леко по-надолу, но може и да се филмирам хаха, защото гледах скоро някакво видео. Нека не тръгва по-рано от март! Heart
Починах си и се нормализира 117 на 83
Надявам се да не се повтаря. По време на ковид имах много ускорен пулс, бях на преглед при кардиолог и всичко беше наред и сега понякога се случва

Общи условия

Активация на акаунт