Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 38 168
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте:) днес аз съм тази с безсънието.
Аз ще пия след раждането също витамини, поръчах си Прегнакер нова мама за кърмещи. Бяха на промоция в бг сайта на витабиотикс, та се заредих за 6месеца.

За мамолог, аз бях в 5-6м някъде, абе казаха ми до 24гс. Лекарката откри много малки кисти... с ехограф, но каза, че гърдите вече се подготвят за кърмене и не може да даде адекватно мнение.  Препоръча консултация след спиране на кърмене.

Аз съм карала Ковид преди 1г. За 2-3 месеца имах задъхване и умора... обаче сега с бременността е друга... нямам опит и не мога да сравнявам, но сега прпсто бебето ми натиска диафрагмата при повече активност или стълб или нареждане... и аз оставам без кислород... а с маската в магазина или болницата направо ми причернява след 2-3мин.

Аз мисля на изписването да съм с клин/дънки за бременни и блуза от горе. Само таткото и мама и брат ми ако искат да дойдат... в нас хора не искам, ако някой иска да дойде да си организира ядене пиене,  аз ще си имам ангажимент на гости не мисля да прислугвам.

В родилното мисля само за акушерките 1 погача и кошница с плодове.  Другото съм си платила... това им е работата аз и бебето да сме добре. На мен никой не ми носи подарък за благодарност че си върша работата... сега ако с АГ си имате специални отношения сигурно е друго. Ама при нормално раждане пу пу дано и ще съм при когото е на смяна...

Бъбълс надявам се по леко и безсимптомно да минава ковида, и аз като Ред съм за авирона/резиста протект... още след 3та 3×3 усещам ефект. Не се паникьосвай и почивка! Стискам палци.

Миленка, ти също ще разждаш в Надежда, нали?

Напълно съм съгласна, че е излишно разхищението на големи почерпки подаръци и тнт, при условие, че там плащаме и 2700 за едното раждане. Аз също мисля нещо за акушерките в деня на изписването и според деня се чудя дали да се пробвам да намеря АГ и за него да нося подарък. Няма да ме изражда същия лекар, но правих инвитро при нея и ми следи бремеността, тъй че си заслужава по-голям подарък. И аз мисля погача или ръчно направена баница, сладки, соленки и нещо от този тип. За Софив мислех да поръчам нещата от 100 грама сладки или хлебоизкусителница. Ако имате и други предложения давайте Simple Smile Че всичко трябва да е планирано и да не ангажирам таткото Grinning

Да точно и аз съм в Надежда.
Ее за лекаря който е извършил чудото е различно  Hug аз съм сменила 3ма АГ за ЖК...
От приятелка раждала там, знам, че са им писнали сладки и торти, защото сладкарница Неделя нали е отгоре... и ги заливат със сладкиши и торти. За това се насочих към плодове и погача(солена) сок също може да взема. Simple Smile идеята за пица е също добра или банички.

# 406
За изписването живот и здраве и аз съм замислила солена погача и по едно студено плато( месо различно,сирена и кашкавали различни видове) и едно топло( мини шишчета и различни печени чудеса в мини вариант) за около 20 човека е почерпката. Вече неколкократно съм я поръчвала от един хранителен магазин в Пловдив, в който и приготвят на място скарата и всичко , така го окрасяват с различни зеленчуци направени като розички, че е чудо, а колко е вкусно нямям думи и го карат на място в точен час топло-топло.
На торти, бонбони и кола не мисля, че някой от тях ще се радва, а и все някой друг ще им занесе точно това, така че за десерт ще им е😁

# 407
  • София
И аз да се отчета. Някой се оплака от киселини да си вземе необианацид. Става за бременни и много бързо успокоява киселините. Аз и с двете бременности ги смуча иначе няма отърване.
Днес бях на очен лекар, нали съм с висок диоптър. Откриха ми леко скъсване и изтъняла ретина на дясно око. Направиха ми лазерно залепване и казаха, че с него риска е по-малък ако аг-то ми разреши да родя нормално.
По въпроса с децата аз няма как да спра каката от училище. Ще си ходи и ще взема превантивни мерки, нещо витамини или за имунната система да пие, за да не се разболява. Относно роднини ако са здрави ще дойдат, ако са сополиви не ги ща на изписването.
Полежах си добре два дни магнезия ме отпусна и вече са на по-рядко контракциите и доста кратки за по 30 сек.
Мъжа ми вече му пуши главата, чистене, готвене, работа дете, ремонт. Добре че каката много помага и тя милата, научи се да пере, простира, чисти, ходи на училище.

# 408
За изписването ще дойдат живот и здраве майка ми и свеки. Колкото до това да се събира цялата рода, за мен не е никак ок. С пандемия или без си разнасяме какви ли не бацили и не мисля, че е необходимо да се трупат толкова хора около новородено бебе. Да не говорим, че майката обикновено е изморена и няма търпение да се прибере вкъщи, да се успокоят и да започнат да се нагаждат с бебо към новите обстоятелства.
За почерпката ми беше чуденка, но вие ми дадохте прекрасни идеи да бъде нещо солено, че и аз мислех сладки.
За АГ искам нещо специално. Мислех кошница, ама знам ли, банално е. Отделно от изписването съм решила да взема нещо друго, което още го мъдря. Искам да е специално и докосващо.

Сега след ковида и аз забелязвам намалена активност на бебка, смятайте какво ми е на душицата. Всеки ден се моля всичко да бъде наред. Не бях нетърпелива да раждам, но вече съм, защото искам да родя и да знам, че бебето ми е живо и здраво. Една приятелка също изкара ковид в моите седмици и имаше поражения върху плацентата. Слава Богу успя да добута до 9 месец и роди здраво бебче, но с много притеснения преди това.

Другия ми голям проблем е малкия корем. И с първата бременност беше много малък и родих 2600 бебче и сега беше тръгнал да  върви голям, но в последствие пак ми се струва твърде малък за периода, в който съм бременна. То вярно, че аз съм си широчка и зависи от разположението на бебо, но така си мечтаех поне от тази гледна точка да съм спокойна.

# 409
Привет, мамчета 🤗

Опитвам се да наваксам с четенето, но вие много пишете и едва успявам 😁 Не съм много активна в постовете, защото нямам време.

Исках да ме отбележите с едно 💓🧜‍♀️ някъде през март. Терминът ми уж е 31.03, но аз по-рано родих миналия път и тази от ФМ ми каза, че било тенденция и може и втория път да стане така. Не се знае 🤔

Исках да попитам няколко неща, ако нямате нищо против:

✨ Някоя от вас ще ражда ли случайно в Св. Лазар или Вита?

✨ Имате ли мнения или отзиви за количките:

⚜️ Inglesina Quattro
⚜️ Peg Perego Book 51
⚜️ Moon Scala

Някоя мама да се е спряла на някоя от тези?

✨ Мислили ли сте за напълно естествено раждане (примерно във вода)? Говоря за без система с питоцин (синтетичен окситоцин, който засилва контракциите), без епидурална, която обезчуствява контракциите и не по гръб?

✨ Бихте ли препоръчали органична козметика за бебе?

Поздрави и лека бременност 🙏💓✨

💋

# 410
ХЕРА, изивнявай, пропуснала съм дали още си в карантина или приключи? Можеш да помолиш док за допълнителни прегледи, да видиш какво ще каже, дали има смисъл от по-чести прегледи. Също евентуално да почнете тоновете по-рано. Аз така малко се поуспокоих като ги почнахме и всичко изглежда наред, иначе наистина тази по-малка активност може да те побърка, и аз се бях попритеснила, сега съм ок. По едно време си мислех, че имам и изпускане на околоплодни води, но се оказа урина Sad в следствие на кашлицата. Все пак се успокоих като отидох на преглед и каза, че водите са в норма. За плацентата, чела съм че Ковид оставя поражения, но нямам идея дали може да се види на ехограф. Предполагам, че също може, защото и при нормални обстоятелства те отбелязват някакви степени на зрялост. Като цяло мисли позитивно и мисля, че 1-2 допълнителни прегледа и тонове ще те поуспокоят.

# 411
  • Враца
Да изразя мнение и аз по темите, които запомних 😀
Мисля да спра дъщеря ми от детска градина, тя е последна година, но март месец си е бум на грипчета всякакви и ще си остане за около месец вкъщи.
В болницата ще оставя майка ми и свеки да решат какво да носят, миналия път пак беше така, бяха носили питка, баница, домашно приготвени от тях, много се бяха зарадвали всички 😊.
След дълго чудене взех готов комплект за изписване от един сайт ligavniche.bg, нищо особено не е, но така или иначе се вижда само одеалцето.
Утре излизам в болничен, но разбира се продължавам да си ходя на работа, и аз не знам до кога, че е сложно положението при нас.

# 412
Almond утре ми свършва карантината, на 26 съм на преглед и почвам вече да ходя всяка седмица на тонове и прегледи, та дано съм малко по-спокойна. Иначе няколко пъти ме гледаха на ехограф в болницата, тонове правеха сутрин и вечер.

# 413
Хера,всичко ще е наред, не се притеснявай!❤
Аз миналата седмица ходих на късна фетална морфология точно защото се притеснявах да няма поражения от Ковида,който карах началото на декември. Всичко си е наред с бебето,плаценти,води...Доктора ме увери ,че няма никакво място за притеснение.

Елесмен,аз съм в същото положение, но сме с батко и чакаме момиче 😄 Той е 4ти клас в момента,много му е важен и предстоят изпити накрая.Надявам се да ми остава време да му помагам.А относно неговата помощ-носи ми торбите от пазар,пуска прахосмукачка (ако го помоля),помага ми да си обуя обувките 😁 ,често ме кара да лягам и да си почивам.Много се вълнува за бебето и казва,че е нашата принцеса 😍🥰 Не съм си и представяла, че ще е толкова щастлив и ще приема толкова емоционално всичко.❤

# 414
  • София
koteshkoаз избрах Вита, но там мисля, че няма водно раждане. Единствените които практикуват такова раждане до колкото знам са Акушерски кабинет (практика) Зебра http://zebramidwives.com/
Аз много се чудих дали да избера тях, но са ми много далече, не че Вита ми е по близо де... Аг което ме следи има частен кабинет близо до нас и същевременно работи и във Вита и в Шейново. Та ако бебето тръгне по-рано отивам в шейново, ако си издържи до края във Вита.

# 415
Мартини, може ли да споделиш кой е този магазин в Пловдив? 😁 бих си взела за вкъщи, а и за почерпката за болницата още не съм мислила. 😁 първия път естествено бяха сладки и бонбони, кафе, кола, но акушерката не им се зарадва особено много 🤣

# 416
Момичета, с какво кръвно е нормално да сме ?
Честно да си призная не го меря редовно, но попринцип съм с ниско и сега винаги е било нормално. Не се бях спряра от сутринта и устетих, че нещо не е наред, измерихме и горната граница беше 134. След малко повторихме, явно бях притеснена и беше 140.
Сего полегнах да почина и падна на 119

# 417
  • София
За гостите на изписването точно мислех да са само бабите и дядовците. Все пак има време до тогава и най-вероятно ще изчакам да видя как ще се чувствам след самото раждане и тогава ще взема решение.

Добра идея дадохте с питката и баницата и т.н. До сега мои познати са носили само големи букети/кошници с цветя.

# 418
Котешко, аз живот и здраве, ще раждам в Св Лазар с Олга Дукат. Някъде в предишните теми качих историята на раждането на първото ми дете, пак там със същия екип. Този път се глася за водно раждане, да видим как ще се получат нещата 😊
За изписването - аз Приготвих дрешките за баткото и за малкия и много се развълнувах 😊

За мен - с първото на изписването бях с една широка мека рокля, която и като бременна ползвах, и чорапогащник за бременни. Но спокойно можех да вляза и в обикновен, защото корема ми се стопи за 2 дни 😃 още след първата седмица си влязох в дънките от преди бременността. Надявам се и сега да е така, макар че съм чувала, че с второто по-бавно се прибира корема... ще видим.

# 419
Жиравче, може ли да споделиш откъде е бебешкия ромпър? Много е сладурски Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт