Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 22 480
  • 759
  •   1
Отговори

Ето ни и нас:

ELDB
2.12-  момиче 🩷

Sisi11
3.12- момче 💙

mini zucchini
5.12- момиче 🩷

Avaa00
5.12- момиче 🩷

Eti1995
6.12- момиче 🩷

MamaUraganxxx
7.12- момиче 🩷

Always_in_love
9.12- момче 💙

wesi.kostadinowa
9.12- момче 💙

Sisi002
11.12- момиче 🩷

DilyanaValian
11.12- момиче 🩷

Stadiamm
11.12- момче 💙

Wild_Angell
12.12- момиче 🩷

Мо36
12.12- момиче 🩷

Dimitrova_s
12.12- момче 💙

G.G15
12.12- момиче 🩷

Icyyyyyy
13.12- момче 💙

Сияна Костадинова 604119
13.12- момиче 🩷

Selly
13.12- момиче 🩷

falan1
14.12- момиче 🩷

Aumi
15.12-  момче 🩷

koketka123
16.12- момче 💙

A.D.
17.12- момче 💙 момче 💙

Le Strange
18.12- момче 💙

Finn
19.12- момче 💙

D.Georgiewa
20.12- момче 💙

Beelove
21.11- момче 💙

Dayana SS
22.12- момче 💙

Dom.anais
23.12- момче 💙

Desist
25.12- момиче 🩷

martIna
27.12 - момиче 🩷

bu2020
28.12- момиче 🩷

Belive123
29.12- момче 💙

pifiella
29.12- момче 💙

Дух
30.12. Момче Blue Heart

Lex*
31.12. Момче Blue Heart

Mery RG
3.01- момиче 🩷

Лятна буря
19.01- момиче 🩷момиче 🩷
Jollie
11.01 момче  Blue Heart

И добре дошли на нашите бебета!

бебе Атанас, роден на 30.10.24 г. от мама Ауми
бебе на мама Sisi11, родено на 8.11.24 г.

Линк към затворената ни фейсбук група, в която ще бъдете одобрени само след като отговорите на въпросите "кой е ника ви в бг мама" и "кога е термина ви" https://www.facebook.com/groups/737483785170060

Полезни линкове:

Информация за втори триместър: https://bremennost.bg/vtori-trimestar.html

Необходими изледвания по време на бременност:
https://www.puls.bg/bremennost-i-razhdane-c-36/neobkhodimi-izsle … remennost-n-15082

Бременност по седмици: https://bremennost.bg/bremennost-po-sedmici.html

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 11:15 от Дух

# 1
Благодаря за новата тема, Духче! Страхотно заглавие ❤️ Скоро ще си имаме коледни подаръчета!

# 2
Духче, ще ме запишеш ли с момиче с термин 12.12? Иначе малко смях от тази сутрин… Цяла нощ не мигнах и към 05:00 най-сетне съм заспала сладко, сладко. Към 07:30 се звъни на звънеца и мъжът ми вика “ Кой луд носи писма толкоз рано?” Излизам аз, разчорлена, едвам си отварям очите и един сладък тъмнокож чичко казва : “ Хайде, без подпис няма как да оставя пратката, нося биооръжие!” ….. В първия момент не схващам и си казвам :” Майко мила, поредният луд!”, после се усещам, че става дума за кита за стволовите клетки….. 🤣🤣🤣🤣

# 3
Дух и с мен ако може да ме добавиш , 13.12 - момиче.
Мо чудесно начало на деня 😆😆
При мен снощи имаше момент на адски болки чак не можах да мръдна, будя мъжа викам помогни да стана, той милия мига като бухал вика да ходим до болницата. Отговорих му само ме изправи и пак заспивай.
Иначе днес все едно нищо не е ставало. Пристигна ми комплекта за изписване, свекървата е очарована (първо момиче в родата,  глезла ще е от раждането 🤣🤣)

# 4
Дух, благодаря да темата! ✨
Да я напълним със здрави бебчета! 🩷💙

# 5
Аз съм сдух днес. Първо малкият през час и половина нощес плака и се будеше, а аз обикалях леглата. Второ съвсем малкия нещо ме рита много болезнено и трето въпреки хапчетата вдигам кръвно. Почнах и норваск и не знам дали ще успея да вляза в 9 тия Sad

# 6
Дух, и нашия ме рита болезнено, особено вечер. След 18ч като се започне едно охкане и въртене…
През нощта се събудих от остра болка, но разпознах ме е от нещо прищипано и не се шашнах. Не можех да мръдна от болка.
Вчера влязох в 9 месец и до секциото остават две седмици и три дни. Каката я преносих пет дни и си мисля, че и този ще си седи вътре.
Вчера го усетих много, много ниско долу. Случвало ли ви се е? Все едно е на сантиметри от “изхода”, който няма да използва. 😂
В голяма чуденка съм още за подаръците за лекарката и анестезиоложката. Какво мислите за шал хубава марка и бижу? Има намаление сега на шалове Lui Jo. За без пари са направо.

# 7
Благодаря за новата тема.

Подарък за лекарката - самолетни билети. Това ми измисли акъла за момента.

Няма да съхраняване стволови клетки. На първото бебе не сме, на това също няма. Проучвах въпроса предния път като ми беше на главата и според прочетеното се оказа, че е доста скъпа услуга, която, ако не дай Боже се наложи да влезе в употреба, въобще не е сигурно нито че ще са годни, нито че ще са достатъчно, нито че ще може да се използват…

# 8
Честита ни нова тема нека е изпълнена с хубави новини !
Благодаря дух ❤❤❤

# 9
Благодаря за новата тема, Дух.
По повод подаръците - за израждащата не съм мислила, но понеже сме инвитро, за репродуктивния мисля да взема ваучер за хубав ресторант.

# 10
Дух, малко остана до 9ти месец, ще издържиш!

И аз от скоро съм с едни мисли, че няма да устиска до секциото (което ще е около 18-20.12) и ще реши да излиза по-рано. Някак вътрешно си го предчувствам. И усещам как му става все по-тясно и рита все по-болезнено, особено вечер. А аз с моите нищожни килограми, дори движенията му усещам болезнени понякога.

Тази сутрин се събудих от болка точно под гърдите, никога не ме е боляло така и се стреснах леко. Като седнах в леглото усетих, че имам някакви позиви за оригване и след около половин час ми мина болката. На някой случвало ли му се е? На какво може да се дължи?

# 11
Здравейте! И аз да се оплача, вчера бяхме на фетална, която беше извънредна, тъй като на 3тата се видя, че бебка има забавяне с растежа, върви назад.. 1600г, а съм в 34 г.с,може би ще се наложи по - рано да я вадят, дано качи още малко поне да вляза в 9 месец. Май от Софиямед ще съм към Майчин дом. Храня си се нормално от всичко, но съм качила около 4-5 кг.Иначе съм готова с покупките уж, тези дни почвам да пера и гладя и да подреждам и чистя основно..чакаме количката да пристигне от рая тойс, но ще се забави. Това е от мен, успех на всички, на финала сме 💗👶

# 12
Благодаря за новата тема Flowers Blossom

Не успях да се включа в старата. Ние сме добре, от няколко дена се гушакме вкъщи. Мъничкия е още много успан, едвам го мъча да суче. От друга стана рязко ме удари недоспиването, защото нощем не спи повече от 20-30-40 мин на веднъж. Първата нощ буквално не мигнах, но бързо смених стратегията и го взех да спи до мен, поне малко да притварям очи. За сега в родителството съм открила, че всичко е до нагласа и очаквания, за първото много страдах, че за всичко имах много високи очаквания и постоянно се разочаровах. Сега ако няма да иска да си спи в кошарата, да спи до мен, после ще му мисля как да го отучвам. Може да се схващам малко, ма поне да спя.

Като изключим съня, с който така или иначе съм свикнала да се боря от предния син, в момента големия създава повече ядове от бебенцето. Страшно е needy, писклив, за нищо не ни слуша и не ни оставя на мира. Чак леко съжалявам, че дори и 1 седмица реших да го спра от градина.

Това е май от мен друго не се сещам. Странно как хем ми е като за пръв път, хем бързо си припомням разни работи и някак наистина по-спокойно гледам на нещата. За сега де Blush

# 13
Момичета, тези от вас които няма да кърмят или ще хранят с кърма от шише - на коя марка шишета се спряхте? Стъкло или пластмаса?  Какво мислите за Dr Browns?
Интересува ме и кои са най-добрите залъгалки според вашите проучвания за правилния растеж на зъбките и захапка?
Всяко мнение ще ми е от полза 🤗

# 14
Момичета, тези от вас които няма да кърмят или ще хранят с кърма от шише - на коя марка шишета се спряхте? Стъкло или пластмаса?  Какво мислите за Dr Browns?
Интересува ме и кои са най-добрите залъгалки според вашите проучвания за правилния растеж на зъбките и захапка?
Всяко мнение ще ми е от полза 🤗
С първото дете използвах Dr. Browns и бях доволна. Пробвах със стъклено, но ми беше тежичко. Тя не се хранеше бързо и умалявах.
Сега по препоръка съм взела Томи Типи антиколик.
Относно залъгалките- не съм чела. Към шишетата имаше биби така че имам 4 броя и отделно си купих на Бибс понеже ми харесват. Той ще си избере коя му е по-удобна. 😊

Общи условия

Активация на акаунт