Голямата тема за малките масла - 24

• 39 751
  • 367
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
..... чак рецепти нямам освен вълшебството на Магнолия за скалп

Може ли да напишете "вълшебството" на Магнолия за скалп/ мам спомени, че много обгрижваше косата.

# 256
# 257
  • През девет планини в десета...
Мацки, някой срещал ли е масло от липа. Обожавам я тази миризма и искам да си купя етерично масло от липа. Но да не е синтетично.

# 258
  • София
Мацки, някой срещал ли е масло от липа. Обожавам я тази миризма и искам да си купя етерично масло от липа. Но да не е синтетично.

Тук намерих вода от липа
https://www.aroma-zone.com/info/fiche-technique/hydrolat-tilleul-bio-aroma-zone

Ето тук и ЕМ, но тази марка не я познавам
https://naturaloilbg.com/maslo-ot-lipa-tilia-cordata-10-ml-.html

# 259
https://www.zoya.bg/%D0%90%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82-%D0%B7% … _BF_D0_BE_D0_B2-s

Тук има едно, предполагам става за парфюмиране, за дифузер не знам.

# 260
Здравейте,
Кое масло бихте препоръчали за почистване на лице, като първа стъпка?

# 261
Здравейте,

Oтскоро ползвам Аюрведично масло за лице и тяло със сандалово дърво -  Himalaya's Dreams и съм много доволна. Дават го и като почистващо и предотвратяващо появата на акне,  аз го ползвам най-вече за овлажняване и за ефекта му против бръчки, както и заради аромата на сандал, който обожавам.

# 262
  • София
Здравейте,

Ако става въпрос за тъй нареченото маслено измиване, най-добре е да изберете маслото според типа кожа.
По-мазните и тежки масла, като пореч, авокадо, пшеничен зародиш и т.н, в случай на суха кожа. Ако е мазна, е добре да е по-леко маслото, аз харесвам най-много жожоба, но може и с бадемово и кайсиево, като последните две са универсални. Гроздовите семки го препоръчват за смесена кожа. Маслото от овес е много добро при чувствителна кожа и за anti-age ефект.

# 263
Шипково масло за какво може да се ползва и за каква кожа е подходящо?

Последна редакция: пн, 28 авг 2023, 13:22 от monii

# 264
  • София
Шипковото може да се ползва вместо нощен крем. Денем го избягвам, особенно в този сезон, защото кожата става  чувствителна към слънцето. Чудесно е за лицето, леко,  подходящо за всяка кожа. Хидратира кожата и изравнява тена.

# 265
Здравейте!
Не знам дали съм в правилната тема, но имам въпрос за CBD маслата. Тези за вътрешен прием. Имам тревожност и хронични болки и попаднах на четиво което твърди че тези масла помагат. Имате ли опит с тях и най вече можете ли да ми препоръчате магазин от който да поръчам както и конкретна концентрация, защото виждам че има различни. Много се надявам да можете да ме насочите. Благодаря

# 266
  • София
Здравейте!
Не знам дали съм в правилната тема, но имам въпрос за CBD маслата. Тези за вътрешен прием. Имам тревожност и хронични болки и попаднах на четиво което твърди че тези масла помагат. Имате ли опит с тях и най вече можете ли да ми препоръчате магазин от който да поръчам както и конкретна концентрация, защото виждам че има различни. Много се надявам да можете да ме насочите. Благодаря
И аз съм се интересувала, но така и не стигнах до купуване. Има групи във ФБ - международни и една българска (поне). Там можеш да попиташ. Но общо взето за да действа, трябва да е в по-голяма потенция (по-голям % канабиол). И цифрите са доста солени. В Щатите предполагам под път и над път можеш да си купиш такива продукти, но в Европа това е луксозна добавка.

# 267
Silver cloud, благодаря ти за отговора. Страшно са скъпи само за проба, без да се знае дали ще подействат. Погледнах цените и даже 5% са супер скъпи за тест. Явно и аз ще се откажа от този вариант. Благодаря за отделеното време.

# 268
Аз пиех от 5%, не усетих никакъв положителен ефект.

# 269
Една позната каза че е пила от 10% и също не е усетила нищо, но аз си мислех да си купя направо 15% за проба. Сега има намаление в една от големите аптеки и се зачудих дали да не пробвам. Само не знам далиб15% не е прекалено голяма концентрация за първоначален прием.

Общи условия

Активация на акаунт