Име за момиченце с Й 🎀

• 7 408
  • 162
  •   1
Отговори
# 45
Десислава на Йорданка? Че то има само една буква Д обща и то в средата. Joy

Някои баби и на това са били доволни Simple Smile

# 46
Бояна- празнува на Богоявление, когато е и Йордановден.

# 47
  • Крайбрежен район
Това ме подсеща за една съседка на баба ми. Много държеше жената да пишат бебето на нея - Йорданка. Ражда се детето и сина: "Майко, на тебе е ". Тя отваря едни такива големи очи пълни със задоволство. Flushed Той: "Десислава". Joy Беше война. Месеци наред фуча като ураган. Какъв срам било да кръстят детето така, че и да казват, че е на нея. Laughing

Наистина Десислава нищо общо няма с Йорданка. Много от имената, които изброихме - също. Малко е като да се отбие номера.

# 48
Детето на моя приятелка е Даная на баба Йорданка , всички и казват Дани и баба Дани . Доста по-близко от Десислава 😁

Иначе бих заложила на Йоана , само е кофти , че ще имат различни именни дни , но понякога няма как Simple Smile
Познавам и детенце - Йоксана .

# 49
Кръстена Светла на дядо й Ламби е по-близко от кръстена Десислава на баба й Йорданка...

# 50
Кръстена Светла на дядо й Ламби е по-близко от кръстена Десислава на баба й Йорданка...
+1. Тук във форума масово се пише, че за някои хора дори и една и съща първа буква не е кръщаване, а тука къде отидохме с тази Десислава. Joy
Иначе Йоана и Йорданка празнуват в два поредни дни. Така че като седнат на масата баба и внучка по обяд на 6-ти, та чак до 7-ми вечерта. Grinning

# 51
  • Австрия
Познавам няколко жени с името Десислава, кръстени на баба си Йорданка. На всички Йорданки им викат Данче, а Десислава беше много модерно име преди години.

Не мога да повярвам. Имената нямат абсолютно нищо общо. Е, познавам Данислава кръстена на дядо си Йордан и някак си .. бива. Но Десислава на Йордан - тц!

Йоана и Дана ми допадат най-много.

# 52
Или го кръщаване Йоана, или си избирате име, което ви харесва на вас и не кръщавате на бабата.
С Й просто нямате голям избор.
Йована бях чула. Но дали ще ви допадне, остаряло е.
Йоана не е кръстена на Йорданка. Само буква не е никакво кръщаване, който каквото иска да ми говори. Това е" мижи да те лъжем".
Малко е като "абе не ми харесва твоето име татко/майко, ама ще го пиша с буквичката, но с името, което аз харесвам, та колкото да се води, че е на теб, мир да е.
Аз съм Десислава, а баба ми е Йорданка. Забранила е да ме пишат на нея навремето, защото не си харесва името.
Дядо ми се разсърдил. Поне Даниела да ме били писали. Искали са да ми сменяват името, а вече съм била записана. Много модно е било Десилава. Нашите си го избрали още отпреди.
Мама отказала. Радвам се за което.
Та, това с Десисилавите и Йорданките си е съвсем реално. Вижте хората докъде стигат само и само да угодят на бабите и дядовците😃
Ако някога имам момче и искам да кръстя на свекър ми дирекрно го пиша Валери и не се разправям.
Ама това ще е, защото ми харесва името.

Последна редакция: пн, 10 яну 2022, 22:24 от Caroline_Bingley

# 53
Каква една буква, какви 5 лева? Йоана изцяло се съдържа в Йорданка, ама изцяло! 5 от 5 букви са на бабата. Simple Smile И празнуват в два поредни дни.

# 54
  • Down south
Електра на дядо Ламби Sunglasses

# 55
Каква една буква, какви 5 лева? Йоана изцяло се съдържа в Йорданка, ама изцяло! 5 от 5 букви са на бабата. Simple Smile И празнуват в два поредни дни.
За мен не е така и двете имена нямат нищо, ама нищо общо. Не е баш изцяло да се съдържа,хайде сега.
Измислена работа е малко. Но в излишни спорове не смятам да влизам.
За мен кръщаване на някого е само дословно или с нещо много, много близко до името. Много пъти съм го казвала.  Това е мое мнение.
Това, че празнуват в два поредни дни какво общо има? Нищо.
Йорданов ден и Иванов ден са са два отделни празника.
Единственото е, че ще се радват да празнуват заедно баба и внучка, ще са им близки празниците.
Нямам нужда от разбор на името буква по буква за да бъда убедена в нещо, в което не мисля за вярно и не го приемам.
Ако за родителите смятат така и за тях Йоана ще е на баба си кръстена, това е чудесно, важното е на тях да им харесва.

# 56
И аз смятам, че Йоана и Йорданка са си две съвсем различни имена с различни, пък макар и близки имени дни. И все пак понякога е по-добре да се вземе само буквичката. Познавам две Йорданки, млади момичета, и двете не си харесват името.

# 57
  • SF
Ако Йоана иска, може да си празнува имения ден на Йордановден. Както и Даниела, на баба Данче.
Ако иска, може да не си го празнува въобще.
Половината имена си нямат дни. Това ли да е водещото при избора на име?
Мартин, Александър, Симеон и Виктор имат по 5. И голяма работа! Никой не им ги знае.

# 58
Удебелих нарочно буквите, за да покажа, че баш изцяло се съдържа, не знам какво повече, не съдържа само букви р,д и к от Йорданка. Grinning Иначе всеки да вярва в каквото иска де, свят голям. Simple Smile А внучката може наистина да празнува на Богоявление, като кръстена на баба си. Познавам Симона, която не празнува на Симеоновден, а на Стефановден, защото е кръстена на дядо си Стефан.

# 59
Laughing
Електра на дядо Ламби Sunglasses

Laughing Е, това не бях чувала.

Общи условия

Активация на акаунт