Име за момиченце с Й 🎀

• 7 404
  • 162
  •   1
Отговори
# 60
  • SF
Естествено, че е така! Голям проблем пък е да имаш или да нямаш Имен ден. Ако иска, да празнува на всички Имени дни с буквата Й, и на всички с буквата Д. Не че се сещам за много такива.
Какво е да имаш Имен ден? Обаждат ти се много хора по телефона, картинки по вайбър, пращат ти много пари, подаръци?

# 61
Джордана само не е предложено, но е много вносно.

# 62
Удебелих нарочно буквите, за да покажа, че баш изцяло се съдържа, не знам какво повече, не съдържа само букви р,д и к от Йорданка. Grinning Иначе всеки да вярва в каквото иска де, свят голям. Simple Smile А внучката може наистина да празнува на Богоявление, като кръстена на баба си. Познавам Симона, която не празнува на Симеоновден, а на Стефановден, защото е кръстена на дядо си Стефан.

Това, че едно име се съдържа в друго, не означава, че двете имена имат нещо общо. Но кой както го разбира. Няма лошо бабите да се радват и на една буквичка.

# 63
  • София
Наскоро прочетох за едно бебе Йонона, даже го писах в темата за предложения за странни и нестандартни имена. 😁 Но може пък да ви допадне на вас.

Даная е интересно предложение.

# 64
Удебелих нарочно буквите, за да покажа, че баш изцяло се съдържа, не знам какво повече, не съдържа само букви р,д и к от Йорданка. Grinning Иначе всеки да вярва в каквото иска де, свят голям. Simple Smile А внучката може наистина да празнува на Богоявление, като кръстена на баба си. Познавам Симона, която не празнува на Симеоновден, а на Стефановден, защото е кръстена на дядо си Стефан.

Това, че едно име се съдържа в друго, не означава, че двете имена имат нещо общо. Но кой както го разбира. Няма лошо бабите да се радват и на една буквичка.
Ако родителите искаха да е същото име, то нямаше да съществува тази тема, защото щяха да кръстят детето Йорданка. Явно не се цели това. Simple Smile А най-близко по букви е Йоана. Различно име е, естествено, но е най-близко.
Иначе и аз смятам, че най-важно за една баба и най-големият подарък би трябвало да бъде самото внуче и да е живо и здраво, а не как ще се казва и дали ще й повтори старовремското име. Дори само първа буква да има, но да е наречено на бабата, аз лично и това приемам. Тези отживелици с дословното повторение не са за мен. Simple Smile

# 65
  • София
И според мен Нанси не може да е кръстена на баба си Нонка, обаче пък за други хора това си е кръщаване и само една буквичка е достатъчна.
Познавам и Елица, кръстена на дядо Емо и баба Цанка. И двамата си казват, че детето е кръстено и на двамата и са щастливи с това.
В случая жената е пуснала тема за име с Й, ние изброяваме такива. За нея, а сигурно и за бъдещата баба, също е достатъчна една буква, за да се приеме детето за кръстено на бабата. Свекърва ми е същата - само на буква се радва😂. Шарен свят, наистина. 😉

# 66
Знам за Любослава, кръстена на дядо Любен и баба Славка и това вече е хем уважение към двамата, хем името не е странно, изчанчено.

# 67
Йорданка и Йоана са две различни имена с различно значение. Намирам за безумна идеята Йоана да празнува  на Богоявление, защото баба и е Йорданка. Ако обаче бабата ще е доволна на първата буква, няма проблем детето да е Йоана.
Много по достоверно е детето да е Дана на баба си Йорданка. Първото е производно на второто и празнуват на един и същи ден. Вярна буквата Й я няма, но пък смисъла го има. А и Дана се вписва в новите тенденции. Деца с имена като, Дана, Неда, Мина и др. подобни не са рядкост.

# 68
На мен Йорданка не ми харесва, и не бих го кръстила Йоана само заради едната първата буква.
Направо отивайте на вариант друго име.

# 69
Този да е доволен, ония да е доволен... Да не се дават още апартаменти и по някоя Лада, ако родиш поредния Гочо или Пенка?

# 70
  • София
Йорданка и Йоана са две различни имена с различно значение. Намирам за безумна идеята Йоана да празнува  на Богоявление, защото баба и е Йорданка. Ако обаче бабата ще е доволна на първата буква, няма проблем детето да е Йоана.
Много по достоверно е детето да е Дана на баба си Йорданка. Първото е производно на второто и празнуват на един и същи ден. Вярна буквата Й я няма, но пък смисъла го има. А и Дана се вписва в новите тенденции. Деца с имена като, Дана, Неда, Мина и др. подобни не са рядкост.
Мнението ми се припокрива! Дана е хубаво име и за мен произлиза от Йорданка, на Галено Дани, бабата сигурно е Дначе ще празнуват заедно имен ден. Името не звучи архаично, напротив Рада, Дана, Мина се връщат "на мода".
С Й Йоана и Йована (доста повече второто) ми харесват, но за мен те са за кръщаване на баба Иванка, а не на баба Йорданка.
Но вие си познавате бабата и вашия вкус, преценете най-удачния за вас вариант.
Иначе и моята бивша свекърва празнува имен ден на Архангелмихаил макар да се казва Росица, защото била кръстена на баба си Радка😂 ми смешно е, ама явно го е имало и преди 60 години тоя номер с буквата и после смяната на имения ден само и само мир да е😂

# 71
Като заговорихме за Дана ми хрумна, че може да е Дайна, или само Дани.

# 72
Дана и Даниела не празнуват ли на Св. Данаил? Няма общо с Йордановден.

# 73
  • SF
Аз пак да кажа, че дали ще си празнува имен ден на Йордановден или ще си избере целия януари да празнува всеки ден, е въпрос на лично усещане.
Познавам Йорданка, която не си празнува имения ден, защото си мрази името. Даже иска да го сменя.
Онзи ден на Ивановден питах един Ивайло дали празнува, и той ми каза, че няма Имен ден.
А пък си имам приятелка Марта, с която всяка година се шегуваме, че целия март има имен ден и всеки ден искаме да ни черпи. И тя наистина се забавлява с темата. Има Имен ден, не знам кога, но на 1 март всички й честитят и тя се радва. Дали празнува... кой я знае. Аз лично не съм й ходила на гости на първи март, пък тя може и да разцепва от празнуване точно този ден.

# 74
А пък моята  шефка Снежина черпи всеки път като вали сняг. Ха ха шегувам се, само на първия сняг, макара да си има имен ден самото име.

И аз така да обобщя на Иван - Иванка, Йоана или Ивелина също се възприема у нас като че ли си на дядо си Иван.
На Йорданка си е Йорданка, или както предположиэте само Дана или Джордана, тук вече е въпрос на произношение в отделните държави.

Йована ми се губи към коя от двете групи трябва да отиде - май и тя към първата.

Общи условия

Активация на акаунт