Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои естествени методи за подсилване на растенията в дома, градината и терасата?
Какви са симптомите на преполиване при растенията и как да се справим с тях?
Как можем да се справим с мухлясала почва и брашнеста мана по растенията?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои естествени методи за подсилване на растенията в дома, градината и терасата?
-
Какви са симптомите на преполиване при растенията и как да се справим с тях?
-
Как можем да се справим с мухлясала почва и брашнеста мана по растенията?
За да се справите с мухлясала почва, важно е да избягвате разграждането на торфа и да поддържате подходяща влажност и температура. За брашнеста мана се препоръчва отстраняване на засегнатите области и пръскане с чеснов извлек; заразените растения трябва да се отделят, за да се предотврати разпространението на болестта към други.
-
Как можем да се борим с листните въшки и мушичките по растенията?
-
Как можем да предотвратим пожълтяването на листата на растенията?

. Видях, че сте подхванали темата със самополивни саксии и pon и ще използвам момента да попитам по- запознатите от къде да се сдобия с няколко от тези саксии и субстрат на прилична цена? Саксиите, за препочитане бели. За саксиите и от Амазон.де мога да поръчам (видях тези от предната тема), но пон не съм засичал. Другото, което ме интересува са самите препарати за пон-а. Бях гледал препоръки за един бранд, който го има в Европа, но цялостния комплект, който включва разните нутриенти и т.н беше няколко стотин лв. Не съм задълбочавал в тази насока все още, но си мисля, че алоказиите ще са доволни. Имам и албо вариегатна монстера, която сега потръгна и бих пробвал да развивам в пон/лека, но цялата работа с тестването и препаратите ми се струва голяма инвестиция и занимавка, а не планирам значителна част от колекцията си да гледам хидропонно.
Общо взето- струва ли си за се занимавам и има ли достъпни варианти за нужните вещества за развиване на растенията? Вдъхнових се от едно момиче, което има доста интересни растения изцяло във вода, включително и вариегатна монстера. И ми се иска да си направя експеримент на 2 резника как се развиват в различните типове медия.