Нашите цветя - обща тема 13

• 37 810
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Отидох аз да купя ранункулус, но нещо не ми харесаха и ще отложа за другата седмица след новото зареждане. Много цветя с луковици обаче имаше и въобще цъфтящи за балкон. Показвам малко.

Скрит текст:

Как "изяжда" цветовете форумът, не е истина.

Взех тези три минита. Едното бегония, каквато наскоро ми умря, другото го забравих как се казва (Миоки има такова голямо), третото въобще не знам какво е. Нямат етикети.

Четири теменужки, които сега ще пресадя.

Три зюмбюла

и сукулент Senecio.

Преди няколко дни добрата съседка ми даде още две листа от много хубави растения. Държа ги във вода и се чудя дали ще тръгнат, ако взема да ги засадя или да чакам корени да пуснат. Предните ги държах няколко дни само във вода, засадих ги и се хванаха май.

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 16:41 от Анонимен

# 481
Лелееее, Софт, като гледам този градински център до вас, направо ми остават очите. Ако имах такъв наблизо ... сигурно трябваше да сменяме апартамента Joy

# 482
Това е една мъничка част от частта, където са цветята, които обичат хладно. Има и открита, и закрита част. В закритата е магията. 😆
Градинските центрове са единствените магазини, които работят в неделя и за тях корона мерки никога е нямало.

# 483
Софт, двете ти минита са дизиготека и сингониум. Дизиготека и аз купих наскоро точно в такава мини саксийка без етикет. Пресадих я веднага на по-широко и вече видимо расте.

И аз вчера пазарувах иглики, теменужки и една вайгелия.
Още няма цъфнали ранункели по магазините наоколо, днес насадих луковичките по една в малки саксийки. Което тръгне, ще го преместя в по-голяма саксия или сандъче.

# 484
Ох, ние нямаме толкова големи пространства с красоти. То и пазар няма толкова голям де. В близките Лидл и Кауфланд в Младост няма нищооо, направо нищо. Онзи ден бях до Бриколаж - постно, нищо впечатляващо освен иглики и теменужки. Добре че, като съм на работа, пътувам доста и обикалям всевъзможни разсадници.

Последна редакция: сб, 19 фев 2022, 16:51 от Bubabuba666

# 485
Момичета ,щях да ви питам за други две цветя. Това първото не знам как се казва, но започва да цъфти за 2 път.Листата му обаче странно пожълтяха тази година ,в момента е на затворената Южна тераса до прозореца.На някои от палмите  ми също са с такива върхове листата  но те са вътре.

Бенджаминът ми пък тази година от няколко месеца му пожълтяват част от листата и капят, той също е на терасата,винаги май е бил там.Благодаря ви предварително 🤗

# 486
Фани, ториш ли? Понякога такива щети има при прекаляване с тор. Може да е заради сух въздух също.
Жълтеещи и падащи листа, моите бенджамини имат, ако забравя да поливам.
Първото ми прилича на  peace lily, те обичат доста вода, поне моята пиеше като за световно.

# 487
Не съм торила никога с течна тор,моят мъж произвежда тор от калифорнийски червеи и само в нея ми седят.Възможно е да искат вода,ще пробвам

# 488
Естествената тор не е 100% безпроблемна, макар че рискът е значително по-малък.

# 489
А новозасадени зелени цветя, имам предвид листо, могат ли или трябва ли да се торят?

# 490
Аз не успях да насадя моите ранункулуси. Утре ще е. Да ги извадя ли от водата или да ги оставя накиснати? Да не ги предобря. 🤭
Иначе една приятелка ми даде божур,насадих го,дано се хване. И гладиоли и ириси боднах.

# 491
Торенето не е непременно задължително. Ще си растат и без торене, но и зависи и от почвата. Ако е смес от перлит, кори и кокосови влакна каквато е моята оновно, добре е да се тори.

# 492
Този път ги засадих в пръст за зелени и палми плюс пон на дъното и отгоре.
Аз много рядко торя и като гледам че нещо върви, ме е страх да не го убия с тор. 😬

# 493
Здравейте,току що се сдобих с това цвете,но не знам как да се грижа за него.
Знам че е вид Сукулент,но как се казва?
Благодаря за инфото предварително

# 494
Този път ги засадих в пръст за зелени и палми плюс пон на дъното и отгоре.
Аз много рядко торя и като гледам че нещо върви, ме е страх да не го убия с тор. 😬
Ако си доволна от това как вървят, вероятно нямат нужда от тор. Аз моите не ги бях торила 2 години и си растяха. Е, някои не изглеждаха много добре, но поради няколко причини, не само липса на тор. Ако много години стоят в една и съща саксия и не пресаждаш, вече сигурно ще трябва, но пак е според-зависи.

Общи условия

Активация на акаунт