Нашите цветя - обща тема 13

• 37 799
  • 750
  •   1
Отговори
# 495
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Здравейте,току що се сдобих с това цвете,но не знам как да се грижа за него.
Знам че е вид Сукулент,но как се казва?
Благодаря за инфото предварително

хавортия може би.
не прекалявай с поливането. иначе е сървайвър.

# 496
Fani, спатифилума не обича силно слънце и има нужда от влажен въздух, и на 2-3 дни да се пулвелизира. Моят е в най отдалеченият край на всекидневната, вади нови листа, но още не е цъфнал

Фитонията в последните дни извади много нови листа
Днес сложих в по голяма саксия и седума
 , че обръщаше старата.

# 497
Ако му е малко светлината, може и да не да цъфне. Иска светло без пряко слънце. Моят така и не цъфна преди да го подаря.

# 498
Моят спатифилиум е пред южен френски прозорец. Не е спирал да цъфти откакто го имам.

# 499
Според мен спатифилума е най-лесното за гледане цвете. Ето го моя след 3 месеца без вода ( горкият беше в офиса) и светлина. От близо месец е тук. Поливам го както аз си знам - 2 ледени кубчета през ден

# 500
Това не прилича на спатифилиум. Или е някакъв вид, който не знам, но листата са различни.

Повече прилича на това, чието име пак забравих, ако въобще съм го знаела. 😆

# 501
Знам че е вид Сукулент,но как се казва?
Гастералое, най-вероятно, хибрид от гастерия.

# 502
Soft, разкошен спатифилум Purple Heart! Другото цвете е антуриум.
Моят спатифилум колкото пъти съм го оставяла пред прозореца (южен) са му изгаряли листата от слънцето, и затова го държа по навътре Simple Smile.

# 503
И моя спатифилум едва крета. 3 листа има,изкара четвърто,най-долното изсъхне. И така вече няколко месеца. Сигурно му е сухо и жега,но... 😆
Другото е антуриум,да. И него го имам от скоро,добре върви.

# 504
Аз този спатифилиум не съм го торила никога, така го бях поляла, че подгизна, и пак върви. Сега е с по-малко цветове, защото орязах стари и поизсъхнали, но постоянно вади нови. Уточнявам, че южният прозорец е пред голяма тераса лоджиа и директно слънце рядко влиза там, но се случва. Но е на много светло място и близо до радиатор. Супер непретенциозен екземпляр.

Гастералое, най-вероятно, хибрид от гастерия.

Гастералое е това

То се гледа много лесно. Сякаш няма никакви желания. Моето е в банята.

Показаното ми изглежда повече на този сукулент, който е много кекав и няма никакви корени. Моят постоянно падаше от саксията, понеже беше на ниска масичка и котките го бутаха с опашките си. Преместих го на перваз сега.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 11:43 от Анонимен

# 505

Нов цикас, подарък от мъжа ми. Кога да го пресадя?

# 506
Аз многогодишни растения не бързам да ги местя. Обикновено се продават в правилния размер саксия с подходящ субстрат и в него дълго действащи торове. А и да се климатизират на новото място.
Днешната ми находка в Лидл.

И аз като Софт мразя как форума променя цветовете. На живо са уникални. Дребни кокетни и много красиви.
Който отглежда иглика в саксия да сподели къде на каква светлина и как се поливат, моля!

# 507
Аз вече гледам игликите в саксии, но навън. Не им пречи нито дъжд, нито студ, цъфтят си. Вътре не съм гледала май, може би на светло и по-хладно до прозореца ще им е добре.

Цикаса и аз не виждам причина да се пресажда веднага.

# 508
Флокс, те и моите са навън. Как поливаш?

# 509
Магни, в момента ги полива дъжд всеки ден. Иначе гледам да не засъхва почвата, обичат влагата, особено ако са в по-малки саксийки. При теб като е по-топличко, сигурно ще трябва и по-често да поливаш. Забелязала съм, че на влажно и хладно време сякаш най-много цъфтят.

Общи условия

Активация на акаунт