Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 44 198
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
  • SF
Само и ЗЕТ да не гръмне.
Сега какво ползвате вместо руските сайтове?

# 271
Може да са ги блокирали или да са ограничили достъпа до тях с цел така наречената политкоректност. Особено ако сайтът завършва на .ru. По същия начин спряха да ми се отварят руски сайтове за астрономия.

Ако е за построяване на карти и използване на прогностични техники, знаете кои са двете англоезични опции – astro.com и astro-seek. Но ако търсите сайт с автоматично генерирано тълкуване, вече не знам какви са вариантите. Не ползвам такива сайтове, работя с астрологични програми и оттам нататък цялото тълкуване е от мен.

Руските сайтове за ведическа астрология наистина бяха добри и ще е жалко, ако са блокирани.

# 272
  • SF
В astro.com не могат да се въртят напред-назад часове, дни. Трудно се прави ректификация в асро.сом.
Planet watchers беше много удобен за превъртане с кликване.

# 273
Ами тогава с някоя астрологична програма.
На мен астро.ком ми е много удобен, макар и да разполагам с няколко различни софта за работа.
Има обаче разминаване в някои видове дирекции в зависимост от програмата, вероятно се използват различни алгоритми.
За професионално интересуващи се Солар Файър, Янус, Зевс ще вършат добра работа.

# 274
  • София

За професионално интересуващи се Солар Файър, Янус, Зевс ще вършат добра работа.
Това сайтове или програми са?

# 275
Професионални програми.

# 276
Здравейте, наскоро се зачудих нещо за съвместимостта между хората. Мислите ли, че
има съвместимост отвъд аспектите? Например: единият партньор има луна в овен, а другият - луна в първи дом. Или пък и двамата имат планета в един и същи знак, но няма съвпад помежду им. Има ли пасване на ниво ‘сходна енергия’?

# 277
  • SF
Ако са с връстници или даже с няколко години разлика, вероятността да имат няколко планети в един и същи знак, е огромна. Даже мога да ти изброя кои ще са тези планети.
Доколкото всички хора с Плутон в Скорпион имат сходна енергия, и тези двамата, ще я имат. И какво от това?
Може ли да кажеш, че всички родени в една и съща година и месец си пасват помежду си? 

# 278
Здравейте, наскоро се зачудих нещо за съвместимостта между хората. Мислите ли, че
има съвместимост отвъд аспектите? Например: единият партньор има луна в овен, а другият - луна в първи дом. Или пък и двамата имат планета в един и същи знак, но няма съвпад помежду им. Има ли пасване на ниво ‘сходна енергия’?
Има сходство , мисля, че се наричат мунданни  съвпади, в посочения случай с Луната е така, защото  овен се свързва с първи дом , по скоро първи дом - с овен. Друг пример - и двамата имат Слънца в един и същи дом или Венерите им са в огнени знаци.

# 279
Човек има очи, уши, сетива за сходната енергия като цяло. Образно казано. Излъчва и приема на енергийно ниво на някакви честоти. Това се усеща на инстинктивно ниво. Сходното си прилича и привлича, отразява сходно.
Луна в Овен примерно в трети дом говори на езика на Марс, Овен, Близнаци, Меркурий, първи, трети дом. Луна в Овен изразява качество, есенция по Овен, Марс - изпитва потребност да е първа, да провокира и води хорото, борбена натура. Докато Луна в първи дом изразява своето качество по знак в среда, условия, обстоятелства по Овен, Марс - конкуренция, там където е нужна иницитива, предприемачество, спортен хъс, състезателен дух, борбеност, импулсивност. Луна в Овен може да намира допирни точки с изгряващ Овен, Марс, Луна и Марс в аспект, Марс в Рак, Марс в четвърти дом, Марс и Луна в един зодиакален знак.

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 10:35 от starinthenightsky

# 280
Приравняване на планета в знак и планета в дом има само в модерната психологическа астрология. Както и на планета в аспект с планета в знак. На психологическата плоскост вероятно работи, все пак при определяне на синастричната съвместимост се търсят някакви сходства. Случва се обаче да се привличат хора с противоположни качества. Във всеки хороскоп има точки на привличане – това са ъгловите домове, светилата, личните планети и Лунните възли.

# 281
Астропсихологията не е открила топлата вода. Това си е добре познатата от време оно -  рецепция (приемане). Посредством астрологията това се анализира основно. Енергия и взаимообмен на енергийно ниво. Канализиране на някакъв тип енергия. В някаква насока, което предполага и специфика.
Привличат допирните точки, те създават Отношение, което не означава задължително само мед и масло, любов и хармонични отношения. Може и да е ревност, силна страст, омраза, голяма неприязън. Сходната енергия е една от тези допирни точки. Когато няма такива има безразличие, незаинтересованост.

Последна редакция: нд, 24 апр 2022, 11:32 от starinthenightsky

# 282
  • SF
Приравняване на планета в знак и планета в дом има само в модерната психологическа астрология. Както и на планета в аспект с планета в знак. На психологическата плоскост вероятно работи, все пак при определяне на синастричната съвместимост се търсят някакви сходства. Случва се обаче да се привличат хора с противоположни качества. Във всеки хороскоп има точки на привличане – това са ъгловите домове, светилата, личните планети и Лунните възли.

Сотис, така е, но даже доста по-често се случва да привличаме хора с противоположни качества на нашите. Има един термин, който аз не обичам да използвам, "за да ги отработим".
Не бива да се пренавиват заради знакови съвпади. Виждала съм карти на хора, убедени, че са един за друг или ги свързва някаква кармичност, опит от минали животи Simple Smile. Ами аз като си добавя и моята карта там, стига да сме родени през есента (примерно), излиза, че също съм кармично обвързана с тях. Венера, Меркурий "кръжат" около Слънцето, а какво остава за тежките планети. Да, някой ще извади големи причини и доказателства, посочвайки знаковите съвпади като сигнал за кармичност и неизбежност, но нека се имат предвид и поколенческите знакови аспекти.
За мене е по-важно, ако човекът със Слънце, съвпад с Плутон в първи дом, влиза в 8 дом на другия човек, отколкото, че и двамата имат Плутон в Скорпион.
Затова и много зависи на какъв астролог ще попаднеш.

# 283
Сотис, така е, но даже доста по-често се случва да привличаме хора с противоположни качества на нашите. Има един термин, който аз не обичам да използвам, "за да ги отработим".

Така е. От един момент насам, някъде след 30те, започнах да привличам противоположни енергии, а не на база сходство. И такива, които повече импонират на слънчевия ми знак, преди 30 бяха по лунния. Но при всички положения съвместимостта на лунен знак при двамата партньори е от ключово значение, ако се търси дългосрочност. По Слънце-Луна несъмнено има много силно привличане, но там ако Луните са в конфликт или не си контактуват по никакъв начин, в един момент виждаш, че не върви наникъде – различни потребности, различен фокус на световъзприемане, трудна синхронизация. Или са необходими постоянни компромиси, но те също не могат да бъдат едностранни. Накрая страда човекът с компромисите, за него остават повечето негативи.

И като заговорихме за кармичност, от личен опит с връзки по Южния възел мога да споделя, че в такъв тип отношения често има елемент на доброволна саможертва, случва се човек да си пренебрегне потребностите и дори егото в името на другия. Най-много се дава, без да се замисляш за реципрочност, в такива връзки. Затова, ако  нещата не потръгнат според очакванията, тези връзки са и най-разочароващи, оставят трайна болезнена следа. Преживяване, което никога не се забравя.

# 284
При ведите има доста насоки как се съотнасят енергиите, има специфични съчетания. Например, т.н. ефект Ведха, казва се, че те се пронизват взаимно. Начинът- как и какви са намеренията- търсене на поддръжка, топлина , любов или друго,  се анализира индивидуално, трябва опит и познание.
Това е когато Луните на двама души се намират в точно определени Накшатри. Ашвини и Джйеща , Бхарани и Анурадха , Рохини и Свати,  Ардра и Шравана,  Пунарвасу и Уттарашадха,  Пушия и Пурвашадха,  звездата Ашлеша и Мула,  Магха и Ревати,  Пурва Пхалгуни и Уттара Бхадрапада, звездата Хаста и Шатабхиша,  Мригашира и Дханищха.

Общи условия

Активация на акаунт