Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 44 134
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Това е от античната астрология. Там не се гледат транссатурнови планети и астероиди. И Уран не е показател за астрология.

Меркурий и Сатурн са водещи, Луната пренася и усилва тези влияния. Трябва да се отчете и хелиакалната фаза на Меркурий, но в случая няма как – не са посочени рождени данни, а в момента работя и не мога да извършвам издирвателна дейност в ефемеридите.

Допълнително се гледат и някои жребии, как са аспектирани, от кои планети се управляват – Фортуна, Спирит и някои други. И вече за професионална дейност се работи по друга схема – там се определят тематични сигнификатори, гледаме откъде ще идват доходите /има ли вероятност да са от "окултна" дейност/, но толкова разгърнат анализ вече не е предмет на дискусии във форумен формат.

Докъде някой може да стигне с астрологията мога да видя и в Навамша /ведическа астрология/, но това вече е работа с рождени данни, които при това трябва да са точни и проверени.

Сега се върнах пак на предната страница, където е качена картата на девойчето. Има възможност по-нататък в живота да изкарва пари и от консултантска практика. От дейност, която изисква добра концентрация, интуитивни способности и някаква форма на уединение. Астрологията в същността си е окултно познание, а някога /в античността/ е била и сериозна наука. Така че логично е да се потърсят в картата на практикуващ астролог указания за интерес към окултни дейности, а ако е от сериозните астролози – тогава се търсят указания и за научна дейност /способности за изучаване на различни науки, т.е. за по-задълбочено възприемане на материята/.

Успях да наглася и ведическата карта Навамша – ориентирах се за датата, годината и часа. Няма пречки някой ден да се насочи и към ведическата астрология, стига да поиска. Белязана е с "печата" на такъв астролог. Дори ако реши да се занимава само със западна астрология, пак има изгледи за успех, който надхвърля масовото посредствено ниво. Отсяването за потенциално добър астролог е преминала. Нека учи детето и не се отказва!

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 23:09 от Sotis

# 376
Стана ми интересна и на мен картата на момичето.Открих някои сходни неща с моята - същата квадратура Марс - Венера, същите лунни възли по оста Овен - Везни,същия интерес към астрологията,но при мен се появи към 20-тата ми година.
Ами за връзки какви да кажа... винаги съм била във връзка,даже имам и един брак зад гърба си,но никога не съм стигала до щастие. Взаимоотношенията по тази ос са много трудни определено и се отработват цял живот.Дано тя има повече късмет от мен, но аз имам и Плутон в 7ми дом.
И дано след като претърпи разочарованието от връзките с мъжете,да не изпадне в депресия като мен,че от там измъкване няма.Оставям за справка и моята карта.

# 377
Съвсем различни са ви картите. При теб други знаци са по оста Асцендент/Десцендент – кардинални. Други планети са в изгряващия знак. Единствената прилика е квадратурата между Венера и Марс в същите знаци като при момичето, но в други домове. Венера е в друга фаза. От гледна точка на преживявани депресии ти е сложна картата, това идва от конфигурацията на светилата и Меркурий със Сатурн. С широк орбис, но пак си действа.

Щастието е субективна категория /всеки по различен начин го разбира и преживява/, но в някаква степен, от гледна точка на брачни и партньорски отношения, може да се види с ведически методи – в Навамша, по-горе съм споменала за нея. Вероятно там имаш такива указания, за неудовлетвореност. Понякога привличаме партньори, които не ни правят никак щастливи, а носят трудни кармични уроци.

# 378
Това е от античната астрология. Там не се гледат транссатурнови планети и астероиди. И Уран не е показател за астрология.

Меркурий и Сатурн са водещи, Луната пренася и усилва тези влияния. Трябва да се отчете и хелиакалната фаза на Меркурий, но в случая няма как – не са посочени рождени данни, а в момента работя и не мога да извършвам издирвателна дейност в ефемеридите.

Допълнително се гледат и някои жребии, как са аспектирани, от кои планети се управляват – Фортуна, Спирит и някои други. И вече за професионална дейност се работи по друга схема – там се определят тематични сигнификатори, гледаме откъде ще идват доходите /има ли вероятност да са от "окултна" дейност/, но толкова разгърнат анализ вече не е предмет на дискусии във форумен формат.

Докъде някой може да стигне с астрологията мога да видя и в Навамша /ведическа астрология/, но това вече е работа с рождени данни, които при това трябва да са точни и проверени.

Сега се върнах пак на предната страница, където е качена картата на девойчето. Има възможност по-нататък в живота да изкарва пари и от консултантска практика. От дейност, която изисква добра концентрация, интуитивни способности и някаква форма на уединение. Астрологията в същността си е окултно познание, а някога /в античността/ е била и сериозна наука. Така че логично е да се потърсят в картата на практикуващ астролог указания за интерес към окултни дейности, а ако е от сериозните астролози – тогава се търсят указания и за научна дейност /способности за изучаване на различни науки, т.е. за по-задълбочено възприемане на материята/.

Успях да наглася и ведическата карта Навамша – ориентирах се за датата, годината и часа. Няма пречки някой ден да се насочи и към ведическата астрология, стига да поиска. Белязана е с "печата" на такъв астролог. Дори ако реши да се занимава само със западна астрология, пак има изгледи за успех, който надхвърля масовото посредствено ниво. Отсяването за потенциално добър астролог е преминала. Нека учи детето и не се отказва!
[/quote
Лелеее, много ме зарадва написаното от Вас!
По начина, по който анализира на прима виста карти бе моето заключение, че доста е навлязла.
Има много да учи, но Вашето професионално мнение наистина много ме зарадва!!!
Можех да Ви дам точния час на л.с.
Спокойна вечер!

# 379
На мен ми стана любопитно, кое дава насоки че ще можеш да вникнеш и разбираш астрологията. Едва ли само съпвад Луна и Меркурий е осми дом залагат за такива възможности или това е водещо?

Желанието да се изучава науката астрология идва от основно от Уран -  в картата на момичето тази планета е в идеални аспекти със Слънцето и Юпитер , разбира се и това, което е казала Сотис подкрепя ситуацията.
Сега за Хирон - там, където е в рождената карта е място на "незарастваща рана", т.е човек все ще си "страда". Например, ако тя иска да стане актриса  например /по Венера/ няма да е лесно и ще трябва непрекъснато да се бори за това, все ще се намира кой да я измести. Затова ,когато Хирон е в съвпад с планета, дава по-трудна адаптация по нейните теми.Освен това самата натална Венера е ретро - и любовта ще дойде при нея, а не тя да я търси.,т.е не тя ще направи избора си , а нея ще я изберат за любима и ще трябва да се примири. Разбира се, трябва да си видят и други неща.

# 380
На мен ми стана любопитно, кое дава насоки че ще можеш да вникнеш и разбираш астрологията. Едва ли само съпвад Луна и Меркурий е осми дом залагат за такива възможности или това е водещо?

Желанието да се изучава науката астрология идва от основно от Уран -  в картата на момичето тази планета е в идеални аспекти със Слънцето и Юпитер , разбира се и това, което е казала Сотис подкрепя ситуацията.
Сега за Хирон - там, където е в рождената карта е място на "незарастваща рана", т.е човек все ще си "страда". Например, ако тя иска да стане актриса  например /по Венера/ няма да е лесно и ще трябва непрекъснато да се бори за това, все ще се намира кой да я измести. Затова ,когато Хирон е в съвпад с планета, дава по-трудна адаптация по нейните теми.Освен това самата натална Венера е ретро - и любовта ще дойде при нея, а не тя да я търси.,т.е не тя ще направи избора си , а нея ще я изберат за любима и ще трябва да се примири. Разбира се, трябва да си видят и други неща.
Благодаря за анализа, Титания!

# 381
За астрология са необходими аналитични способности. Прозаичен е отговорът, в повечето случаи, за това какво провокира интерес към астрологията - проблеми, трудности. Търсенето на отговори и надежда, упование. Астрологично предизвикателна рождена карта, без отдушник, който да канализира напрежението, за да може в резултат да се получи нещо готино в стил "Всичко е добре, когато свършва добре". Щастливият, удовлетворен от живота си човек,  не се допитва до астрологията. Е, има и такива, които го правят от любопитство.

Професията на астролога като консултант, е подобна на тази на лекаря. Отговорна. Трябва да има здрава психика, защото се занимава с проблемите на хората. Разбирането на астрологията дава знанието, че си в някаква матрица. Имаш условна свобода. Не можеш да надскочиш потенциалните възможности. Знанието в такъв смисъл ограничава, колкото и абсурдно да звучи. Някои смятат астрологията за вълшебна пръчица, чрез която могат да си променят съдбата. Не е такава. Астрологията само предлага инфо - нищо повече. Всичко, което ти се получава - ти е позволено. Това, в което си карък - няма такъв рожден потенциал или ако има, има и капка катран в меда или не му е времето, мястото, хората.  В случай, че някой не е склонен да се примири с потенциалните възможности, но и ограничения, коловоз, по-добре да не се допитва до астрологията.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 15:40 от starinthenightsky

# 382
За астрология са необходими аналитични способности. Прозаичен е отговорът в повечето случаи за това какво провокира интерес към астрологията - проблеми, трудности. Търсенето на отговори и надежда, упование. Астрологично предизвикателна рождена карта, без отдушник, който да канализира напрежението, за да може в резултат да се получи нещо готино в стил "Всичко е добре, когато свършва добре". Щастливият, удовлетворен от живота си човек,  не се допитва до астрологията. Е, има и такива, които го правят от любопитство.

Професията на астролога като консултант, е подобна на тази на лекаря. Отговорна. Трябва да има здрава психика, защото се занимава с проблемите на хората. Разбирането на астрологията дава знанието, че си в някаква матрица. Имаш условна свобода. Не можеш да надскочиш потенциалните възможности. Знанието в такъв смисъл ограничава, колкото и абсурдно да звучи. Някои смятат астрологията за вълшебна пръчица, чрез която могат да си променят съдбата. Не е такава. Астрологията само предлага инфо - нищо повече. Всичко, което ти се получава - ти е позволено. Това, в което си карък - няма такъв рожден потенциал или ако има, има и капка катран в меда, или не му е времето, мястото, хората.  В случай, че някой не е склонен да се примири с потенциалните възможности, но и ограничения, коловоз - по-добре да не се допитва до астрологията.
Ще Ви споделя, че момичето, благодарение ма астрологията си отговори на фундаментални въпроси, които я измъчваха. Не преувеличавам. Дали й стана по-леко - едва ли, но по-спокойно - да, защото вече имаше отговора. А това за търсещия ум, какъвто е нейният, е много много важно! 
И, да - астрологията е отговорност и не всеки има силата да я понесе. В конкретния случай - момичето я има.
Хубав ден!

# 383
Реално за три месеца човек не може да разбере нещо съществено. За астрологията. От планета по знак, елемент и дом. Задълбоченото зависи от гледната точка. Някои знаят малко, повърхности неща и се удивляват от ширпотреба. След като научат повече, се чудят как може да са смятали онова предното за задълбочено.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 13:00 от starinthenightsky

# 384
С ширпотреба обаче се стига далеч, това много се харесва на хората. Защото е смилаемо, резонира с техните очаквания за нещо лесно и достъпно може би. Колко семинари и уебинари се правят и се говорят врели-некипели, събират се големи групи.

Ако продължим по картата на девойката, тъй като още не знаем към каква професия се е ориентирала, тук Венера, макар и да се намира в 10ти дом, не е много ефективен професионален сигнификатор. Сатурн отпада, тъй като е в още по-неефективна позиция, но той според античната схема е само допълващ фактор, сигнификаторите са други. Поради управление върху Медиум Цели обаче има отношения към въпроси, свързани със статуса и видимостта в обществото. Ако реши да се ориентира към професия по Венера, има изгледи за по-бавен успех, няма да стават бързо, леко и плавно нещата. Не е изключено в един момент, ако се чувства неудовлетворена, да реши да смени тази професия с друга. Другият вариант е да работи нещо по Меркурий, по тази линия има по-голяма вероятност да идват доходи. Към него апликира Луната, освен това е свързан и с управителя на Медиум Цели. Венера е ретроградна, участва в напрегната конфигурация – по тази линия нещата ще се случват с повече усилия. Някои хора избират професии в сферите, които са им отбелязани като проблемни в хороскопа. В производната професионална карта Дашамша няма обаче никакви указания за работа в сферите, управлявани от Венера. Според мен някаква професия, която е свързана с интелектуален труд и същевременно е консултантска, би могла да упражнява по-нататък. Меркурий й е "атмакарака" /планета на душата/ и в Навамша е в един знак със силни Юпитер и Венера, там знакът Риби е силно подчертан /т.нар. каракамша/. На нея й е дадено да носи знание и светлина на хората и да им помага с нещо. Има и указания за по-дълбочинно и философско разбиране, с годините и опита може да стане мъдър човек, да започне да се интересува от духовната страна на живота, не толкова от светската.

Последна редакция: ср, 18 май 2022, 11:53 от Sotis

# 385
Някои хора имат талант за нещо и не е необходимо да учат много , то си идва "отвътре"  и трябва само малко подсещане, когато вселената разреши това.

# 386
В някои натални карти отчетливо се вижда и възможност за смяна на професия/занимание, поради неуспех или неудовлетвореност, или в резултат на непредвидени конюнктурни промени. В такъв случай астрологът казва, че съответните сигнификатори са нестабилни. Има начини да се оцени това, както и по каква линия ще идват доходите – на тази база избираме и най-ефективния професионален сигнификатор. Това, между другото, е простичко правило от западната астрология, не от ведическата.

# 387
С ширпотреба обаче се стига далеч, това много се харесва на хората. Защото е смилаемо, резонира с техните очаквания за нещо лесно и достъпно може би. Колко семинари и уебинари се правят и се говорят врели-некипели, събират се големи групи.

Ако продължим по картата на девойката, тъй като още не знаем към каква професия се е ориентирала, тук Венера, макар и да се намира в 10ти дом, не е много ефективен професионален сигнификатор. Сатурн отпада, тъй като е в още по-неефективна позиция, но той според античната схема е само допълващ фактор, сигнификаторите са други. Поради управление върху Медиум Цели обаче има отношения към въпроси, свързани със статуса и видимостта в обществото. Ако реши да се ориентира към професия по Венера, има изгледи за по-бавен успех, няма да стават бързо, леко и плавно нещата. Не е изключено в един момент, ако се чувства неудовлетворена, да реши да смени тази професия с друга. Другият вариант е да работи нещо по Меркурий, по тази линия има по-голяма вероятност да идват доходи. Към него апликира Луната, освен това е свързан и с управителя на Медиум Цели. Венера е ретроградна, участва в напрегната конфигурация – по тази линия нещата ще се случват с повече усилия. Някои хора избират професии в сферите, които са им отбелязани като проблемни в хороскопа. В производната професионална карта Дашамша няма обаче никакви указания за работа в сферите, управлявани от Венера. Според мен някаква професия, която е свързана с интелектуален труд и същевременно е консултантска, би могла да упражнява по-нататък. Меркурий й е "атмакарака" /планета на душата/ и в Навамша е в един знак със силни Юпитер и Венера, там знакът Риби е силно подчертан /т.нар. каракамша/. На нея й е дадено да носи знание и светлина на хората и да им помага с нещо. Има и указания за по-дълбочинно и философско разбиране, с годините и опита може да стане мъдър човек, да започне да се интересува от духовната страна на живота, не толкова от светската.
Здравей, Сотис!
Много много ти благодаря за анализа.
Тя вече знае с какво иска да се занимава - психология и астрология. Мъдра е още от сега, иска да стига до дълбочината на нещата. Това я кара да се чувства самотна, защото са малко хората, особено на нейната възраст, с които може да достига дълбочини. Така че е далеч от ширпотребата и то се усеща още от сега.  Много е несигурна в знанията си и това е естествено за нея и за възрастта й.

# 388
Предполагам, че това е дъщеря Ви.
Моят съвет е да я насърчавате, доколкото възможностите Ви позволяват.
Има талант, тя е "целуната" от Господ и според мен не трябва да пропилява тези способности.
Рано или късно, дори ако избере друг вид дейност /нещо комерсиално, светско/, ще бъде "призована". И тогава ще се чудите защо изведнъж е решила да сменя професия. Всъщност това е причината така да Ви я ръчкам в тази насока. Ако не бях погледнала Навамша, сигурно щях да си помисля, че е поредното младо девойче, което се е увлякло по ню ейдж философията и ширпотреб астрологията, в стил Ванеса Виденова. Но определено не е от тази категория – това, което й е дадено като потенциал, е заслужено от други инкарнации. Само с четене не става, при някои и курсовете не помагат – остават си посредствени. Нужен е талант, а тя го има. Има и "очи" за духовната страна на живота. Хубаво е, че толкова рано се е пробудила.

# 389
Предполагам, че това е дъщеря Ви.
Моят съвет е да я насърчавате, доколкото възможностите Ви позволяват.
Има талант, тя е "целуната" от Господ и според мен не трябва да пропилява тези способности.
Рано или късно, дори ако избере друг вид дейност /нещо комерсиално, светско/, ще бъде "призована". И тогава ще се чудите защо изведнъж е решила да сменя професия. Всъщност това е причината така да Ви я ръчкам в тази насока. Ако не бях погледнала Навамша, сигурно щях да си помисля, че е поредното младо девойче, което се е увлякло по ню ейдж философията и ширпотреб астрологията, в стил Ванеса Виденова. Но определено не е от тази категория – това, което й е дадено като потенциал, е заслужено от други инкарнации. Само с четене не става, при някои и курсовете не помагат – остават си посредствени. Нужен е талант, а тя го има. Има и "очи" за духовната страна на живота. Хубаво е, че толкова рано се е пробудила.
Сотис, направихте ми най-големият подарък с този анализ и ме разплакахте от щастие!
Всъщност, аз цял живот се интересувам от астрология, имам богата библиотека и ... дотам. Не ми е дадено да овладея това знание. Точка. Проумях го, но интересът си остана. И когато преди три месеца й връчих изброените книги и й казах, ето чети, може да ти помогне, беше просто подтик, проблясък, ненатоварен с никакви очаквания. И после дойде изумлението ми от това какви неща започна да чете в астрологичните карти.
Има дълъг път да извърви и да трупа и знание, и опитност, но и аз вярвам,  че има искрата, която наричаме талант!

Общи условия

Активация на акаунт