Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 597
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • в 1001-та нощ
Може би тя вижда друг типаж мъж, като партньор. Това може да означава, че не е разчела добре типажа мъж, който да Ви бъде партньор или не е разчела добре неговите особености и какво ви свързва.

Например - при мен Меркурий управлява 4 и 7 дом, а мъжът ми е с Меркурий на АС. Той е Слънчев Овен, аз съм с Марс на Имум Цели. Неговият Марс е точно на моя АЦ. Неговият съвпад Слънце / Венера съвпада с моя Юпитер - У1, У9, У10.

Предишната ми дълга връзка - неговият Сатурн беше в съвпад с моите Венера и СЛВ. Сатурн предполага дълга връзка - такава беше 11 г., но не се чувствах щастлива. Разделихме се, когато Луната по дирекции ми се качи на ДС, а Сатурн по дирекции направи тригон към моето слънце и смени знак. Вероятно и други знаци е имало, но тези съм запомнила.

При вас в синастрията, вероятно има аспекти на Сатурн към лични планети, или У4, У7, У10 в наталната карта е в Козирог. При мен Меркурий е в Козирог, което предполага дълготрайни връзки - независимо дали са хубави или лоши.

# 616
Преглеждайки записките си, изричението "Той не се вижда във наталната ви карта", ми направи впечатление и затова реших да ви попитам как вие го тълкувате?

Само астрологът, който Ви е консултирал, може да отговори на този въпрос. А ние можем само да гадаем какво аджеба е имал предвид с това изказване.

Какво означава някой да не се вижда в наталната Ви карта? Няма указания за връзка по прогностика ли? Синастрично ли не сте съвместими и астрологът е преценил, че този човек не Ви подхожда? Според мен нещо по прогностика не е успял да засече астрологът, но там има много субективни моменти при всеки астролог.

@Алена

Цитат
Може би тя вижда друг типаж мъж, като партньор. Това може да означава, че не е разчела добре типажа мъж, който да Ви бъде партньор или не е разчела добре неговите особености и какво ви свързва.

Имаш право, може и като астрологичен типаж да не е бил разпознат от астролога. Ама там няма един валиден шаблон, може да има различни вариации. Като се замисля за по-важните ми връзки – всичките са били различни. Не са само юпитерови типове, да речем.

# 617
  • При децата ми

Например - при мен Меркурий управлява 4 и 7 дом, а мъжът ми е с Меркурий на АС. Той е Слънчев Овен, аз съм с Марс на Имум Цели. Неговият Марс е точно на моя АЦ. Неговият съвпад Слънце / Венера съвпада с моя Юпитер - У1, У9, У10.

Предишната ми дълга връзка - неговият Сатурн беше в съвпад с моите Венера и СЛВ. Сатурн предполага дълга връзка - такава беше 11 г., но не се чувствах щастлива. Разделихме се, когато Луната по дирекции ми се качи на ДС, а Сатурн по дирекции направи тригон към моето слънце и смени знак. Вероятно и други знаци е имало, но тези съм запомнила.

При вас в синастрията, вероятно има аспекти на Сатурн към лични планети, или У4, У7, У10 в наталната карта е в Козирог. При мен Меркурий е в Козирог, което предполага дълготрайни връзки - независимо дали са хубави или лоши.

Това важи ли и за други планети? Т.е., ако Венера е в Козирог и съвпад с Асцендента, това предполага ли дълготрайни връзки?

# 618
  • в 1001-та нощ
При мен Меркурий е У7, У4 - в този контекст беше и коментара ми. Виж при теб къде е У7, прави ли аспекти със Сатурн или може би лична планета в Козирог.

Намесени ли са Сатурн, Козирог - може да се очаква стабилност и трайност. Моите са такива, търпя, държа, но не означава и щастлива Simple Smile

# 619
Alena, на мен У7 ми е Сатурн като управител на Видолей ,Уран като управител ми е в 4Д в Стрелец но Сатурн ми е в 3Д в съвпад с ИЦ , като съм във връзка продължава много без значение, че понякога ми е носила повече негативи от позитиви.

# 620
Хора, какви са тия У-та?

# 621
Съкратено от управител на дом в хороскопа.

# 622
  • SF
Астролог не е в позиция, дали директно или индиректно, безапелационно да казва "Зарежи го". Това е истината, направи именно така или онака. Какво е казал, знае човекът, който е отишъл на консултация при него. Ние правим изводи въз основа на споделеното, което е нелогично. И показва непознаване на астрологията.
Иначе по принцип това, че нещо не е подходящо да се изпльоска,  не виждам да е попречило на хората да си плещят на ангро без да се замислят,  че насреща стоят хора, а не чували с картофи. Не е пречка за нечия грубост, безцеремонност, хули, недоброжелателност. Истинската емпатия, а не протоколната любезност, като цяло в тези времена ми се струва, че е кът.

Освен първото изречение, нищо не разбрах.

Опитен астролог, освен ако не е в ролята на приятелка-съветница, не би следвало така да се изказва.
"Не го виждам в наталната ти карта" - вероятно и други партньори не са били видими в наталната карта.

# 623
Може ли да попитам в този ред на мисли как може да се тълкува Сатурн на АСЦ (Козирог) опозиция с Венера в 7 дом (Рак)? Марс също е в 7 дом на границата между рак и лъв? Ще прикача картата ако някой иска да погледне.
Скрит текст:

# 624
  • При децата ми
При мен Меркурий е У7, У4 - в този контекст беше и коментара ми. Виж при теб къде е У7, прави ли аспекти със Сатурн или може би лична планета в Козирог.

Намесени ли са Сатурн, Козирог - може да се очаква стабилност и трайност. Моите са такива, търпя, държа, но не означава и щастлива Simple Smile

Значи, ако правилно съм разбрала при мен Управител на 7-ми дом ми е Луната, защото 7-ми дом ми е в Рак. А, наталната Луна от своя страна е в 10-ти дом, Скорпион. В 7- ми дом ми е Сатурн. Simple Smile

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 14:28 от Hrispa76

# 625
Здравейте. Имам един глупав въпрос като за начинаещи. Какво показва таблицата, която съм оградила с оранжево и малките цифри долу при аспектите(примерно слънце съвпад луна и пише 3 А)?

# 626
Предполагам, че цифрата е орбис, А е апликиращ /сходящ/ аспект, S е сепариращ /раздходящ/ аспект.

А другото, което е заградено, са качествата кардинално, фиксирано и мутабелно – по колко планети има от съответната модалност. Но те освен това включват астероиди и други точки, които не са планети.

# 627
по вертикала са и огнени, въздушни, земни, водни
идеята на астрото е преобладаща стихия и преобладаващ знак - кардинален/фиксиран/ мутабелен

цифрите са градуси
а - апликиращ (сходящ на бг) т.е бързата планета отива към бавната
s - сеапарейд (разпадащ се аспект) - бързата планета е била в съвпад и се е отдалечила от бавната с числото отгоре

# 628
Sotis, до колко са от значение астероидите в дадена натална карта и кои?
Или са от значение когато правят аспекти с лични планети ?🤔

# 629
прекрасна апликация на ретроградието на мерк в 'звезден навигатор'
най- после схванах как вървят 'наобратно'  планетите

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 10:30 от Herzen

Общи условия

Активация на акаунт