НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 141

• 47 151
  • 762
  •   1
Отговори
# 570
Е, не закусвах и аз като пушех. Сутрин беше кафе с цигара. Какво да правя , кафето трябва да е с нещо, а и цигарата винаги е била с кафе.
Обожавам сутрешното кафе, но не мога да го пия без нищо. С кюфте става и си имам постоянно моцарелени питко-кюфтета. Другите са ми по-трудни да ги натъпкам в тостера,  а ги обичам топли.

# 571
Сутрешното обикновено дори не ми е с цигара, само и единствено късо чисто кафе, чаша вода до него, половинката ми (ако не говори много Joy ) и друго не ми трябва. Всичко друго може да почака. Храната - още повече, тя е по-скоро към времето за второто ми кафе вече.
Всеки си намира кое работи за него, важното е да работи.

# 572
А аз ако ям сутрин съм гладна цял ден.Щом си отворя очите първо кафе си правя ,пия една глътка и след това правя всичко останало.Даже не помня,кога за последно съм яла преди да стане обяд .

# 573
  • на острова на мечтите
Bobchita,  и аз така. Рядко, в неделя хапвам нещо сутрин.
Моето зеле втаса. Поне зелевата чорба е станала много добре.
Направих си и ферментирала напитка с червено цвекло. Много приятна. Утре ще заложа още една кана.

# 574
Здравейте, мили момичета!

Включвам се отново с въпрос към вас... От около 20 години приемам противозачатъчни таблетки поради липса на редовен цикъл. Случвало се е да забравя да изпия таблетка и цикълът ми съответно идва преждевременно. Миналата година, май месец, за около два месеца отново спазвах кето режим и въпреки точния прием на дневната таблетка, цикълът ми се появи преждевременно. От два дни съм в същата ситуация, а съм изпила само половината таблетки от опаковката.
Някой от вас имал ли е подобен опит?
P.S. Живея в чужбина и за съжаление нямам възможност да си пусна веднага изследвания, за да проверя какво се случва.

Усмихната нова седмица на всички! Relaxed

# 575
Аз също ям ли от сутринта и после цял ден се чудя какво да тъпча и за това от години закуската ми е огромна чаша кафе с мляко и канела. В момента намалям млякото и ще включа сметана,но още не съм готова да го направя,а и за момента не виждам да ми пречи.
Като казахте кисело зеле се сетих,че вчера обядвах кисело зеле с червен пипер и зехтин на тиган с 2 чукнати яйца вътре и свинска вратна пържола. Нямах идея,че тази комбинация от зеле с яйца е толкова вкусна,видях го от Звездев.
Аз от 7ми съм на режима и също преминавам през така наречения "кето грип",наистина на моменти е ужасно,чувстваш се като парцал,но вече лека полека взе да ми светва. Имам свалени 3,5кг,но определено в вода,защото е рано както казахте по-горе,а и аз си имам проблем със задържането на вода.
Калориите и аз ги следя,но заради съотношенията на В/Б/М - около 1400 ги докарвам и съм напълно нахранена.Съотношението ми е около 70% мазнини,20% белтъчини и 10% въглвхидрати.

# 576
Знание:
Да знаеш, че домата е плод
Мъдрост:
Да не го слагаш в плодова салата.
....
За предястие днес хапнах дроб от треска и за пръв път не ми мирише на риба. Явно зависи от производителя, но в тази имаше и кръгчета истински лимон. Ще търся същата, но отдавна е купена и не зная дали ще намеря. "Подложката " е ленено-бадемов "хляб " по идея на семейство Берг и тяхната рецепта за кокосово-ленен "хляб ".
Основно беше пържола с магданозено песто и чушки/лук.

# 577
Аз сутринта се събудих с килограм отгоре, въпреки стриктното следване. Днес ми е много некомфортно и си позволих малка, кисела ябълка.
Имате ли моменти на разочарование?
Ябълката си позволих да я изям, тъй като четох, че от плато се излиза с разбутване на режима и прецених, че тя ще е най-малкото зло.

# 578
Организма не отслабва постоянно и равномерно.Трябва дълго време да няма промяна в мерките и теглото,за да си в плато,а дори и тогава е възможно организма да се самолекува.Един килограм е нищо.Аз нямам разочарования,защото нямам свръх очаквания.
ПП На режим съм от средата на април миналата година.До около края на септември олекнах с 20 кг,като моите бяха много.От тогава досега няма никаква промяна,но го приемам за съвсем нормално и се чувствам чудесно,въпреки,че имам поне още толкова излишни.

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 15:33 от dt

# 579
  • В полите на Пирин планина
Никога не съм имала разочарования от режима, защото се чувствам чудесно, като се храня така.
Не се тегля, освен много рядко, като отида на гости на сестра ми. Мерки снемам веднъж на високосна. Smiling Imp
Следя си по дрехите.
Знам, от кои храни ми става зле и ги отбягвам. И така...
Аз също никога не съм очаквала чудеса. Всичко се получи спокойно при мен.

# 580
Разочаровали съм се, ама от себе си, че нямам воля и ми е слаб ангелът понякога. Joy
Започнах много стриктен режим миналата седмица и резултатът е на лице - отново мръдна кантарът.

# 581
Аз го започнах с очакване, голямо. И въпреки днешното ми разочарование, съм с надежда че нещата ще се случат. Относно проследяването на килограмите, следя ги защото ми тежат. Имах надежда,че ще се види резултат по -бързо но уви, не става. Наистина за този месец и няколко дена бях много стриктна, с по два 24 часови фаста на седмица и първо хранене за деня след 12 ч. Не знам дали метизола който приемам не пречи, но си представям, ако не се храня разумно какво ще ме сполети.

# 582
Не знам от какво са ти били хранени големите очаквания, но му време на организма.

# 583
Фастовете не са задължителни и според мен са допълнителен стрес за теб,защото не си достатъчно адаптирана.

# 584
  • В полите на Пирин планина
В началото на спазване на режима си дайте време да свикне тялото ви с него - фастовете са добре за хора, които са адаптирани и изобщо не са задължителни. Аз не фаствам преднамерено. Понякога прескачам хранене, ако не съм гладна и се получва естествен фаст. Обаче изцяло съм спряла разни междинни похапвания, които много повече пречат, отколкото да се яде стабилно 2-3 пъти на ден.
Трябва да се даде на тялото време да се самоизлекува. Може да има възпалителни процеси, които да се преодолеят и чак тогава да се стигне до отслабване. Може тялото да е било подлагано на постоянни диети и съответно стрес от това. Трябва време, за да "приеме", че няма да остава без гориво.
Твърде малко храна спира свалянето на тегло, защото тялото минава в икономичен режим.
Докато свикнете с режима е добре да се храните до насита, с проста храна, без или рядко с режимни десерти. Примерно определете си един ден, в който може да хапнете режимен десерт и така. Simple Smile
Хубаво е нещата да не се насилват и ще получат.

Общи условия

Активация на акаунт