НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 141

• 47 123
  • 762
  •   1
Отговори
# 630
Гърне,
Ако искаш пиши и в съседната тема за ИР и НВВМ хранене. Спомням си, че там съм чела за нещо подобно, може някой да помогне с мнение.

# 631
Откакто съм на този режим цикълът не го усещам - нямам ПМС, подуване и болежки. Идва, минава, спира и така. Имам някои отклонения (подранява или закъснява), но ги свързвам с възръстта си - на 47 години съм, скоро ще стана на 48. Simple Smile Аз мисля, че режимът помага за регулиране на хормоните, а не ги разбърква.
Може би не е лошо да конкретизирате с какво се храните - опишете подробно, за да коментираме. Не ми се вярва от този режим да ви спре цикъла. Знам, че има жени, на които временно им се скъсява. Но после нещата се регулират.
Благодаря за мнението!
Не ми се иска да разводнявам темата с прекалени подробности, че ще стане много дълго. А целта ми не е да завъртам дискусията около себе си.
Накратко - храня се само със супер полезни храни: месо, риба, зеленчуци, малко плодове, ядки, зехтин, кокосово масло, ГХИ и т.н. Няма грешка по този параграф.
Колкото до спирането на цикъла, на някои жени режимът им се отразява точно по този начин - стига се до аменорея (описано е в много медицински статии). Да, при други действително менструацията се регулира, като минат на НВ-ВМХ, но за жалост, има и изключения. Аз подозирам, че при мен Хашимото-то също оказва влияние - при това заболяване не е добра идея въглехидратите да са твърде ниски. Възможно е автоимунното допълнително да усложнява нещата и да разбутва цикъла, като въглехидратите не достигат. Последното е ключово условие, затова е подчертано.
Иначе, това, което мисля да предприема, като следваща стъпка, е леко да модифицирам режима - протеините ще останат високи, но ще намаля количеството на мазнините (че май множко ми идват) и ще кача малко въглехидратите (от полезни източници). Ще видим дали тогава отклоненията в цикъла ще се нормализират.

Гърне,
Ако искаш пиши и в съседната тема за ИР и НВВМ хранене. Спомням си, че там съм чела за нещо подобно, може някой да помогне с мнение.
Да, правилно помниш. Simple Smile Действително зададох подобен въпрос там преди малко по-малко от година. Но към онзи момент, освен че бях на НВ-ВМХ и спортувах активно, отслабвах с около кг. / седмица. Цикълът ми почти спря, но на база голямото физическо напрежение, някак счетох, че е логично.
Сега, обаче, нещата са по-различни, защото единствено спазвам режима. Не спортувам и не отслабвам. За жалост, този месец отново започвам да отбелязвам някакви съвсем леки отклонения в цикъла (нетипични за мен), близо 45 дни от началото на режима. Затова реших да се консултирам и тук. Но както споменах, ще направя корекции, пък да видим. Wink

# 632
Пробвай различни съотношения и дано намериш кое работи добре при теб. Различните хора различно понасят орязаните въглехидрати. Пък и аз самата не съм фен на това всички да са на строго кето и да се стряскат от морков и чесън ...
Виж и дали със сигурност ядеш достатъчно, при ВМ хранене човек е доста заситен и не е трудно да залитне към твърде малко храна.

# 633
  • Стара Загора
Въпрос към дамите, спазвали яйчен фаст - как се случва захранването после? Днес ми е ден 3 от 5 на яйчен фаст.

# 634
И аз днес мисля да започна един тридневен яйчен фаст. Досега не съм се захранвала, просто продължавам да си ям както обикновено. Не мисля, че има нужда от захранване в смисъла на класическите нискокалорични диети, защото реално калориите не са никак ниски. Аз съм ги смятала от любопитство и излизат към 1600-1700 при 7-8 яйца на ден с колкото масло и твърдо сирене се полага на брой яйце.

# 635
Задържат ли се свалените кг след фаст?

# 636
При мен да, ако продължа да се храня чисто. Страничен ефект е, че може да ви се гади от яйцата известно време след това Grinning
Наскоро открих, че млечните всъщност не ми влияят много добре.

# 637
  • Стара Загора
Аз следвам фаста на Ерменкова. Знам, че не я долюбвате, но е по-разнообразно от варени яйца и омлет 5 дни. Аз никак не обичам чисти яйца, но трети ден ям яйца по нейната схема (в инстаграм е качена) и не ми се е догадило още Joy
Вечерта имах стомашно неразположение и днес се претеглих -3кг, но коремът ми беше абсолютно празен.

# 638
Аз още не съм яла днес, може ли да качиш тук схемата, че ми е интересно?

# 639
# 640
  • Пловдив
Може ли с 2, 3 думи, че нямам инстаграм.

# 641
На Ерменкова не харесвам две неща : калорийния дефицит и засуканите манджи (нямам време да ги правя). Моя приятелка й беше абонат и съм гледала менюто. Дори маслините се цепят да 3/4/5. Ужас. Но да черпиш идея за разнообразие бива. А и много еритритол прилага, който не е ок при ИР (Аз ползвам, когато ми се дояде сладко, но не всеки ден).

Заповядай, Мистик

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 11:39 от ver4eto_sv

# 642
  • В полите на Пирин планина
Може ли с 2, 3 думи, че нямам инстаграм.

Някакви рецепти с яйца + сирена / маскарпоне / филаделфия. И еритрол...

# 643
И аз не й харесвам засуканите рецепти .Има дни ,в които готвя за мен,мъжа ми и детето отделно.Мерси ,прости неща предпочитам и бързо да става.

# 644
  • В полите на Пирин планина
Аз от петък съм предимно на яйца. Не нарочно но мъжът ми го няма и така ми е по-лесно. Но си ги ям със зелена салата + маслини + бекон / някакво сирене. Супер ми се отразява. И съм на 2 хранения за деня.

Общи условия

Активация на акаунт