Труден избор

• 8 880
  • 212
  •   1
Отговори
# 45
"Условието, което ми постави..". Условия за какво? Да те обича, да живее с теб, да се грижи за собственото си дете?
 Обясни му, че тия работи с условия не стават и му дай пътя, аборт вече ти си решаваш, но едва ли си струва да се бориш с живота, вместо да го живееш.

# 46
Защо да лъже, че не е негово детето, каква е файдата? Така или иначе той се грижи за него. От друга страна каква е тая братовчедкс, която си е зарязала така детето и това дете няма ли по-близки роднини? Много странна история.

# 47
  • На изток от Ада
А как да докажем, че лъже.

Искайте от авторката име, егн и почвайте разследване.
Какви са тия теории? Прекалявате със сериалите ми се струва Joy
АЗ не казвам, че лъже. Над моя коментар някой писа, че ако лъже да бяга авторката. Та затова писах.

# 48
Авторката толкова се вълнува от мнението ни, че даже не е влизала, откакто е пуснала темата.

# 49
От една страна има мъж на 34 години, който отглежда благородно изоставено дете роднина последните 12 години. Хората осиновяват и не си делят децата, а камоли дете твоя кръв, което си отгледал. Много ясно, че ще каже, че трябва да не дели децата. Ако осиновите и после си родите ваше, осиновеното изхвърляте ли го?!?

От друга страна има една 23 годишна жена, която има работа, има партньор, съгласила се е на цирка, а после ще абортира защото майка ѝ (очевидно нарцистична личност) решава за нейното тяло вместо нея и тати не ѝ одобрява разликата от забележете - 10 години.

Много ги жалите тези 23 годишни, бе! Да свалят гащите са големи, а после шок и ужас, и пълним статистиката за аборти.

Ако жената на баща ми не беше се съгласила да ме приеме като своя, днес нямаше да се радва на две деца с баща ми. Ама то предварително - или приемаш, или не. Бебе не се убива, защото си започнала да мислиш сега върху ситуацията, а ни най-малко, щом майка ти ти каже.

# 50
Все си мисля, че правим разлика между убийство и аборт..дано не греша.

# 51
А как да докажем, че лъже.
В акта за раждане пише родители. Popcorn

# 52
  • София
Диагнозите ги давате две за лев Joy

Евала, Королева, още можеш!

# 53
Както виждаш, чакат те доста одумвания. Какво е това дете, май е негово, има нещо гнило.. Достатъчно ли държиш на този мъж и можеш ли да не обръщаш внимание на подобни подмятания? Според мен, не. Някак се усеща, че не си ок с "чуждото" дете. Разбирам, че ако се събереш с този човек, детето ще живее с вас, така ли е? Помисли добре въобще можеш ли да приемеш семейство под такава форма, защото ако не можеш, нито родителите ти, нито приятелите ти ще могат.
Относно аборт, това е решение, което ти трябва да вземеш. Не майка ти, не съседката, не някой във форума.

# 54
  • USA
Още от сега ти се поставят условия...а какво ще стане после?!

# 55
Чуждото дете ти пречи казваш? Ако го нямаше чуждото всичко щеше да е шест. Ама на, нямала си късмет.
Всъщност ти след като забременя ли разбра за чуждото, или винаги си знаела, че го отглеждат?

Много си ограничена, имаш селски манталитет и нямаш собствено мнение. На мястото на мъжа досега да те съм те разкарала. Човекът явно е широкоскроен, с голямо сърце, добър е и грижовен, и не е лъжица за твоята уста.

На твое място бих направила аборт и бих се разделила с човека. Съвсем не си за него.

# 56
  • София
Понеже ти пречи племенницата и те е срам вашите да не разберат за нея, приключвай с този мъж и другия път си търси мъж без никакви роднини, че да нямаш ядове.

# 57
  • Варна
Авторке, неприятно е да се поставят ултиматуми за каквото и да е, предполагам, че си останала кофти изненадана от това. Но мъжът постъпва добре с гледането на това дете, независимо негово или не. Ти някак си очаквала вероятно, че то ще остане при неговите родители, а вие ще се отделите с вашето, но неговите очаквания са други. Евала, че ги е заявил направо. А ти поне за момент не допусна ли, че има такъв вариант след като той участва активно в живота на това дете от много години? Доста егоистично си решила, че ти и твоето дете е нормално да изместите всички останали. Разбирам някак, и аз имам дете, то е на първо място за мен. Не знам как бих реагирала в такава ситуация, необичайна е, но поне щеше да ми мине през ума, че това дете не е вещ, която да изхвърлиш от раз и със сигурност ще присъства в живота НИ.

В заключение, не си готова за семеен живот с този мъж. И изобщо не е удачно да присъстваш в живота на наличното вече дете, все тая чие е. Ти отсега искаш да се отървеш от него, а заживеете ли заедно, обстановката за всички ще е ужасна. Съжалявам, но аз бъдеще за вас по така написаното не виждам. Все някой ще е недоволен, а с подобни неща трудно се правят компромиси.

# 58
Пък после като напиша нещо за жена с ремаркета, почва да става неприятно. Мисля, че както на всеки мъж хванал се с такава жена му е ясно, че детето върви в комплект с нея, т.е или го приема, или пътя, така и тук ситуацията е същата. Евала на човека, гледал го е тва дете от бебе и няма да го зареже заради няква овца, дето мама трябва да и набира акъл и дава път в живота. Относно братовчедката, има такива случаи, раждат и захвърлят детето, дали за осиновяване, дали на роднини. Пак казвам, евала на човека, че се грижи и приема така това дете, в случая няма никво значение негово ли е, не е ли.

# 59
  • София

Истината е, че по принцип на 23г една жена не е готова да се грижи за дете, камо ли за не нейно собствено. Но определено "браво" на човека за емоционалната интелигентност. Рядко, много рядко съм на страната на мъжа, но в случая няма как. А ти, авторке, на 23 години е време да се откъснеш от мама и тате. Как така ще направиш аборт, защото мама ти казала. Какво семейство си тръгнала да градиш, като още търсиш одобрението на вашите и не смееш да направиш крачка без те да се съгласят.  Според мен просто още не си готова въобще за семейство - учи, развивай се, събери житейски опит, купонясвай и като си изживееш младостта и узрееш тогава мисли за семейство. И най-вече СТАНИ НЕЗАВИСИМА.
И за Бога, преди да направите бебе с партньора си, поживейте заедно, усете се, вижте кой какъв е и какви компромиси е готов да направи - и тогава създавайте дете

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 11:41 от Светулчица

Общи условия

Активация на акаунт