Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 17

• 61 500
  • 805
  •   1
Отговори
# 630
Не е трудно. Слагаш 3-4 лъжици мас в малка тенджерка с вода, водата доста повечко от маста и вариш няколко минути. Като се охлади обираш маста отгоре. Повтаряш още един път. Това се нарича пречистена мас. Някои вместо вода ползват прясно мляко, но мисля че с чиста вода е по-добре. Третия път правиш същото, но с няколко цветчета невен. Нека ври 10-ина минути. Този път прецеждаш през метална цедка и пак оставяш да се охлади. Обираш маста и хайде в бутканче в хладилника. Много е важно маста да се пречисти 3 пъти. Така правят мас за мазане на новородени. В нашия случай третия път е с невен заради лечебните свойства на невена. Иначе и самата мас е доста полезна за суха кожа.

# 631
# 632
Идвам и аз в темата ! На 42 с много редовен цикъл ,последните години обаче ПМС беше отврат -от 3до 5 дена само леко зацапване и се чувствах мнооого злее ,като болна .Започнах ХТ за Хашимото и Хипо ф-я и това отшумя след първият месец. Сега след много четене почвам биоидентичен  прогестерон на своя глава -гоня подобряване на сънят и умора .

# 633
  • Miami
Идвам и аз в темата ! На 42 с много редовен цикъл ,последните години обаче ПМС беше отврат -от 3до 5 дена само леко зацапване и се чувствах мнооого злее ,като болна .Започнах ХТ за Хашимото и Хипо ф-я и това отшумя след първият месец. Сега след много четене почвам биоидентичен  прогестерон на своя глава -гоня подобряване на сънят и умора .

No_frame bitch, какъв биоидентичен прогестерон имаш и  как го дозираш?

# 634
Най-обикновен прогестогел ,засега съм си взела ,снощи намазах една доза ,то си има дозатор линийка ,сънят ми е 92 точки ,нечувано и невиждано от месеци 💪
Вероятно ще вдигна дозата постепенно и ще си поръчам от този на ONA  май беше от UK .

# 635
Този не е биодентричен, както си го описала.

# 636
Този не е биодентричен, както си го описала.
Прогестогела Е биоидентичен .

# 637
Какво означава биоидентичен? Тук не се ли ползваше  думата "биодентричен" за други видове прогестерон?

# 638
Биоидентичен хормон означава ,че химически са идентични на тези ,които тялото произвежда .БиоидентРичен -нямам идея ...

# 639
Олей, аз ползвах думата биодентричен, защото някъде по форуми съм я срещала за прогестерон, който е с натурално съдържание. Най- вероятно някъде се е намесил начий коректор и ...иди после обяснявай, че нямаш сестра. Simple Smile
А как разбра, че прогестогел е биоидентичен? Дай малко инфо, моля. То, ако беше така мацките намаше да поръчват от чуждестранни сайтове.

# 640
Ако пише,че съдържа прогестерон -е биоидентичен,другият само наподобява хим състава на прогестерона и е прогестин ,доколкото знам ....Иначе ,ако се интересуваш от темата ,има много инфо кое какво е

# 641
  • тук и там
Родителите ми ще идват от БГ (уж). Поръчах на ММ Карсил , той пие веднъж годишно заради прекаран хепатит . И какво чета за Карсила
"Приемът на карсил може да провокира естрогеноподобен ефект – дължи се на споменатия силимарин (framar.bg). Точно по тази причина карсил трябва да се прилага много внимателно и след компетентна преценка при пациенти с хормонални отклонения – карцином на простатата, яйчниците, гърдата, матката, както и при миома и ендометриоза."
Поръчах една опаковка и за мен, мисля да пробвам.

# 642
А ти за какво ще го пиеш?

# 643
  • тук и там
Мисля за детоксикация на черният дроб( затлъстял е), но ако помогне да ми дойде и цикъла примерно -ще е добре.
Имам всички симптоми,обаче още съм без цикъл. Миналият месец пак нямах. Обикновено през месец ми идва последно време, но станат ли два и повече-лошо, щото ще започне потенето и вълните.

# 644
Какви са функциите на женския полов хормон естрадиол и как да го изследваме?

https://www.puls.bg/zhensko-zdrave-c-68/kakvi-sa-funktsiite-na-z … fjBzrSNH7A3puR5Q0

Вечерна Иглика
– Вълшебство за Всяка Жена

https://vitamag.bg/vecherna-iglika-valshebstvo-za-vsiaka-jena/?f … 5cDFxgKOgrt43efjg

Последна редакция: нд, 10 апр 2022, 13:27 от Sanea

Общи условия

Активация на акаунт