Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 17

• 60 316
  • 805
  •   1
Отговори
# 735
25 мг. цинк. Селенът ми беше 50 мг.
Има ли ефект върху косата? Аз пия Цинк 10 мг, защото пише че 15 мг е максималната дневна доза?

# 736
а колко дълго във времето? седмица, месец, повече?

# 737
  • София
Цинк пия откакто има Ковид, с прекъсвания без точни периоди като защита срещу Ковид. Моят е 15 мг. Зимата 2- 3 месеца изобщо не спирах да го пия. Сега не пия.

# 738
Не мисля, че е повлиял на косопада ми.

# 739
  • Пловдив
Аз този взех...https://apteka.framar.bg/30036088/%D1%86%D0%B8%D0%BD%D0%BA-%D1%8 … D0%BE%D1%80%D1%81
Ще чакам още да подейства нещо...трябва и храненето да променя.

# 740
  • София
Хайде и аз да се запишат темата ни. Чета отдавна, но сега вече и вземем участие!
На 43 г. с два големи дъщери на 20 и 16.
От няколко години мисля, че имам симптомите но всичко в реда на нормалното.
От няколко месеца съм със зацапване по време на овулация. Този месец обаче и много силни болки освен зацапване, гадене, сърцебиене дори днес и виене на свят.

Утре съм на преглед, ще видим от какво са всички тези неразположения. Стискайте ми палци,😟!

# 741
Възможно ли е от липсата на цикъл да имам почти постоянно главоболие? От юли м. г. нямам цикъл, а главоболието е от януари. Ходих на невролог - само снимка на шията ми прави, промени в прешлени и каза да нося яка. Ходих и на масажи. Даже на УНГ ходих, че имам хроничен синузит, нищо и там. Днес пак бях на невролог и този път ми направи пълен преглед - няма увредени нерви. Другата седмица съм на скенер. Но посметна да не е хормоните или стрес. Та се чудя. Писна ми да съм постоянно на болкоуспокояващи.

# 742
Аз много чета в нета за менопаузата, защото на гинеколозите не им се обяснява много. Главоболието наред с горещите вълни е най-характерния и чест симптом на менопауза. Аз също често имам главоболие. При мен пък има нещо друго. Напоследък ми е много ниско кръвното. Мислех че жените в менопауза са много застрашени от развиване на хипертония. Аз съм на терапия за високо кръвно от 3 години вследствие хиперфункция на ЩЗ. Сега малко си намалих сама хапчетата, но пак е ниско. Какво е това чудо не знам. Някоя от вас има ли подобен проблем или аз съм все наопаки.

# 743
Не съм в менопауза, но от няколко години ниското кръвно, което винаги съм имала, ми прави
проблем- чувствам се омаломощена и с главоболие, особено следобедно и в жегите.

# 744
И аз имам за зацапване .Ходих на генекилог преди време и изобщо не ми обърна внимание .Мисля да си направя много изследвания и да се замъкна при читав ендокринолог,но ако може някой да ми каже кой ще съм благодарна.Момичета на 14 ми дойде и сега какво да пусна.На 4.05 ли трябва  да ги пусна или да правя тест с лентички за овулация.Ами като не съм правила и не знам как.

# 745
Salii, може би трябва да се проследиш с това кръвно и да коригиращ дозата. Ако хиперфункцията е овладяна, може да, се е кротнало кръвното... Иначе аз не пия за кръвно, нормално ми е засега(меря сутрин и вечер), обаче точно преди цикъл е доста ниско. Някой път в края на цикъла, когато вече няма цапане се е вдигало до 135/85..Сигурно нещо хормоните... Също преди цикъл усещам прескачане на сърцето, ускпрява се пулса на моменти и нощем се потя... Абе, тъпа история...

# 746
  • София
Минах преглед, имам полип на матката!
Зацапването явно е от него. Болките не много ясно от къде идват. Пуснахме цитонамазка и така!

# 747
  • Бургас
Не знам цистит ли е, за пръв път ми се случва, постоянно ми се пишка и усещам едно гадно парене, някаква първа помощ домашна мога ли да приложа или да ходя на лекар

# 748
Не знам цистит ли е, за пръв път ми се случва, постоянно ми се пишка и усещам едно гадно парене, някаква първа помощ домашна мога ли да приложа или да ходя на лекар
Една стерилна урина на 100% пусни и после на лекар.Слагай топло на корема и между краката, може нещо с червена боровинка да се пие, Мечо грозде.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 23:44 от ДХ3

# 749
Топлото много не го препоръчват лекарите. То ще отпусне болката, но температурата може да увеличи бактериите.
Тина, не си сама, и аз съм с полип. Даже два броя.

Общи условия

Активация на акаунт